Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.
UYAP üzerinden dava açmak isteyenlerin elektronik imzası olması gerekir. Bilgisayarda UYAP yüklü olması dava başvurusu için gerekli olan bir durumdur. UYAP alt yapısı kullanılarak e-şifre veya e-imza kullanmak sureti ile çeşitli hizmetlerden yararlanılabilir.
(Otomatik tanımlansın kartınız bulamıyor ise, Listeden seçeceğim ile e-imza firması ve ilgili kartını seçerek imzalama yapabilirsiniz, dosyadan seçeceğim ile ilgili dosya bulunduğu konumdan seçim yapılabilir.) 2- İmzala simgesine tıklatın. 3- Şifre ekranına Elektronik İmza şifrenizi girin. 4- Tamam'a basın.
Hem UYAP girişinde hemde döküman imzalama işlerimizde cep telefonumuz ile Mobil İmza kullanabileceğiz.
İlgili 22 soru bulundu
Mobil imza aboneliği üç aşamadan oluşur. Ön başvuru, Başvuru ve Aktivasyon. Bu hizmeti sunan Vodafone,Turkcell veya TurkTelekom firmalarına başvurarak ayrıntılı bilgi alabilir ve başvuru yaparak bir mobil imza edinebilirsiniz.
Elektronik imza; bir bilginin üçüncü tarafların erişimine kapalı bir ortamda, bütünlüğü bozulmadan (bilgiyi ileten tarafın oluşturduğu orijinal haliyle) ve tarafların kimlikleri doğrulanarak iletildiğini elektronik veya benzeri araçlarla garanti eden harf, karakter veya sembollerden oluşur.
e-İmza Fiyatları
1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
En Uygun Koşullarda E-İmza Sağlıyor!!! * Baro Onayı verildikten sonra 3 iş günü içerisinde teslim edilir. Baro onayı için ödemenin Baro'ya ya da kredi kartı ile yapılmış olması gerekmektedir.
Desteklenen Versiyonlar: XP, Vista, 7, 8.1, 10. Desteklenen Kartlar: ESHS'lerden temin edilen bütün kartlar. Sürücüsü Otomatik Yüklenen Kartlar: KamuSM, Turktrust, e-Tuğra, e-İmzaTR (e-Güven tarafından verilen kartların sürücüleri ilgili sayfadan kurulmalıdır)
UYAP Bilişim Sistemi Sisteme Giriş Seçenekleri
Elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için öncelikle kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile beraber gönderilen CD veya diğer medyalar içerisinde bulunabilir veya e-imzanızı aldığınız firmanın internet sitesinden edinilebilir.
Alınan bilgiye göre Nüfusmatiklerde e-İmza yükleme işlemlerinin başlamasından kısa süre sonra ülke genelinde nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalarda e-İmza yükleme yapılabilecek. Uygulama ile vatandaşlar yeni nesil kimlik kartını sürücü belgesinin yanı sıra e-İmza olarak da kullanabilecek.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Giriş yapıldıktan sonra UYAP Vatandaş portalının sol tarafta yer alan menüsünden “dosya sorgulama” bölümüne girmek gerekiyor. Bu seçenek tıklandıktan sonra ilgili dava için yazılan dilekçenin gönderimi sağlanabiliyor.
Evrak ekleme işlemi için; Dosya Sorgulama, Yargı Birimi ve birim seçildikten sonra, dosya görüntüle evrak gönderme butonuna basılır, dosya seçilir, açıklama kısmı yazılır, cevap itiraz dilekçesi vs. Evrak türü seçilir, gönder butonuna basıldığında evrak gönderilmiş olur.
Dava yetkili ve görevli mahkemeye bir dilekçenin verilmesi ile açılır. Yargılamanın mahkeme tarafından yapılabilmesi için gerekli harç ve gider avansından Hukuk Muhakemeleri Kanunu uyarınca peşin olarak mahkeme veznesine ödenmesi zorunludur. Bu işlemlerden sonra dilekçe mahkeme esasına kaydedilecek Ve dava açılacaktır.
Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
Portal şifresinin unutulması halinde ise https://sifre.uyap.gov.tr/ sayfasında bulunan “şifremi unuttum” butonuna tıklanarak açılan sayfadaki, sicil ve sisteme kayıtlı cep telefonu numarası alanlarına giriş yapılarak sisteme kayıtlı cep telefonuna gelen doğrulama kodu ile işlem yapılmaya devam edilecektir.
Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Sertifikalar menüsüne tıklayınız. Sertifikalar menüsünden Durumu “Geçerli” olan sertifikanızı seçiniz. Geçerli olan sertifikanızı seçtikten sonra Sertifika Yenileme sekmesine tıklayınız.
UYAP Bilişim Sistemi mobil imza kullanımı için herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Vodafone, Turkcell veya TurkTelekom firmalarından bilgi edinebilirsiniz.
e-İmza Ne Kadar Sürede Çıkar? Kamu SM ile başvuru işlemini tamamladığınız E-imzanız, anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içerisinde tarafınıza ulaştırılır.
kimlik no bilgileri) Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
e-İmza / Elektronik İmza Ne İşe Yarar? Elektronik imza verilerin değiştirilmesinin, silinmesinin ve veriye ekleme yapılmasının önüne geçerek imzalanan belgelerin bütünlüğünü sağlar. Dijital ortamda gerçekleştirilen işlemlere resmiyet kazandırır, yasal olarak kayıt altına alır ve inkâr edilmelerini önler.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
Bu hatanın temel nedeni UYAP'ın sürekli olarak güncellenmesinden kaynaklanmaktadır. E-imza hatası da platform içerisinde yapılabilecek hizmetlerin de aksamasına neden olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri