Ortalama ıspanak, tabak başına 200 gramdır. 200 gram ıspanak yerken toplam 26 kalori tüketilir. Ispanak miktarı arttıkça kalori de artar. 200 gram ıspanak karbonhidrat,% 67 protein ve% 20 yağ içerir. Protein içeriği ıspanağı daha sağlıklı kılar.
Orta ölçekte bir porsiyon olarak görülebilecek 220 gram kıymalı ıspanak yaklaşık 162 kalori içerir. 1 çorba kaşığı ıspanak ise 7 kaloridir. 100 gram kıymalı ıspanak yediğinizde ise 73 kalori tüketmiş olursunuz.
Pirinç ya da bulgursuz hazırlanan 1 tabak ıspanak yemeği 250 kalori değerindedir. Bir tabak ıspanak yemeği içerisinde 23 gr yağ, 5 gr protein ve 11 gr karbonhidrat bulunur. 1 porsiyon ıspanak yemeği ise 150 kalori değerindedir.
Yoğurtlu Ispanak Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 42 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 327 gramlık miktarında Yoğurtlu Ispanak 138 kalori bulunmaktadır. Yoğurtlu Ispanak besini veritabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından; %88 daha az kalori.
Zayıflamak isteyenlerin de ilk tercih edeceği sebzelerden biri olmalıdır. Ispanak sindirimi kolaylaştırır ve idrar söktürür. Her iki durumun da kilo vermede etkisi vardır. Çiğ olarak salatalarda tüketilen ıspanak zengin lif kaynağıdır.
İlgili 44 soru bulundu
300 gr ağırlığında olan 1 demet ıspanak ise yaklaşık olarak 80 kalori değerindedir. Bir demet ıspanak 1 gr yağ, 10 gr protein ve 13 gr karbonhidrat içermektedir.
Ispanak, pazı, pancar yaprağı gibi sebzelerden yapılan yemekler yoğurtla birlikte yenir. Bunun sağlık açısından bir sakıncası yoktur.
Ödem attıran besinler
Ispanak, lahana, roka, nane, kuşkonmaz, maydanoz, pancar, üzüm, taze fasulye, ananas, kabak, soğan, pırasa, sarımsak, B vitamini ve demir içeren kepekli tahılların ödemin atılmasına yardım eder.
Metabolizmayı hızlandıran ıspanak kilo vermeye yardımcı olur; çorbasını, az yağlı yemeklerini veya blenderdan geçirdiğiniz içeceğini tüketebilirsiniz. Koyu yeşil yapraklı ıspanak K vitamini açısından nimettir; böylece özellikle çocukların kemik gelişimini destekler.
Pişmiş ıspanağın 100 gramında 19 kalori bulunmaktadır. Pişmiş ıspanağın 1 porsiyonu (150 gr) 29 kaloridir. Pişmiş ıspanağın 100 gramı 0.48 gram karbonhidrat, 2.81 gram protein, 0.34 gram yağ, 2.37 gram lif içermektedir.
Ispanaklı yumurta düzenli olarak tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan demiri fazlası ile karşılar. Ispanaklı yumurtayı tüketmeniz için oldukça önemli bir nedendir. Lif, protein ve vitamin değerleri açısından zengindir ve bu durum vegan bireyler için vazgeçilmez bir kaynak imkanı sunar.
Yaz mevsiminde bulunması güç olan ıspanak yerine marul, semizotu, maydanoz veya kıvırcık, brokoli yerine de karnabahar tercih edilebilir.
Ispanağın içindeki demirin emilimini engelleyen yoğurt veya süt değildir… Ispanağın içinde zaten var olan kalsiyum ve okzalat, demir emilimini azaltır.
Tiamin ve niasin maddeleri vücudumuzda hasara uğramış hücreleri yeniler. Yapılan araştırmalarda uzmanlar 7 gün boyunca belli miktarda ıspanak yemenin vücudumuza birçok fayda sağladığını gözlemlemişlerdir.
1 kepçe kırmızı mercimek çorbası yaklaşık 150 mililitre ve 46 kaloriyken bir porsiyonu yaklaşık 275 mililitre ve 85 kaloridir. 1 orta kâse kırmızı mercimek çorbası ise yaklaşık 200 mililitre ve 62 kaloridir.
Ispanaklı börek diyette yenir mi? Ispanaklı börek, hazırlanışında kullanılan yufka dolayısıyla glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu sebeple diyet yapma sürecinde ıspanaklı börek tüketiminden kaçınılmalıdır.
Zeytinyağlı Ispanağın 100 gramında 41 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 275 gram Zeytinyağlı Ispanakta 113 kalori bulunmaktadır.
1 porsiyon ıspanak yemeği kaç kaşık? Ispanak yemeği, A, C, E, K vitamini, folik asit, potasyum, magnezyum içeriğine sahip bir yemektir. Ana öğünlerde, 6-8 çorba kaşığı kadar tüketilmesi yeterlidir.
1 tam tabak makarna toplamda 314 kaloriye sahiptir. Çeyrek tabak makarna ise 79 kcal olarak belirlenmiştir.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
Ispanaklı Yumurtanın 100 gramında 76 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 220 gram Ispanaklı Yumurtada 167 kalori bulunmaktadır. Ispanaklı yumurta, protein ve lif açısından zengindir. Tüketileceği zaman, bir yumurta sarısını kapsayacak şekilde 1 porsiyon kadar tüketilebilir.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
Çok yüksek oranda demir içeren ıspanak metabolizmayı hızlandırır. Vücuda taşınan oksijen miktarını arttırması sebebiyle de yağ yakımını hızlandırır. Yani spor yapıyor fakat istediğiniz sonuçlara ulaşamıyorsanız, ıspanağı beslenme planınıza eklemeniz faydalı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri