Dişinizle kırmak yerine başka bir cisim kullanmanız faydanıza olacaktır. Ayrıca diş gıcırdatma, dişleri sıkma gibi alışkanlıklardan da uzak firmanızda fayda var. Bu konularda biraz daha hassas olunduğu takdirde zirkonyum kaplama uzun yıllar kullanılabilir.
Kaplamanız çıktıktan sonra yeniden yaptırmanız önemlidir. Çünkü boşlukların doldurulması ve diş yapınızın bozulmaması açısından önemlidir.
İşte, tüm detaylar. Kaplama dişiniz düştüğü zaman sağlam bir yapıştırıcı tercih ederek dişinizi yapıştırabilirsiniz. Bu şekilde tekrardan kaplamanın düşmesi gibi bir sorun ile karşılaşmazsınız.
Ancak kaplama tekrar kullanılması düşünülüyorsa kron sökücü ile tekrarlayan hafif darbelerle sökülerek çıkarılması hedeflenir. Zirkonyum kaplamalar bu darbelere karşı biraz daha dayanıksızdır ve kırılabilir.
Genel olarak zirkonyum kaplamaların ömrü 5 yahut 15 yıl arasıdır. Ancak gerekli tedbir ve bakımların yapılması durumunda bu süre zarfı uzatılarak 20 yıl gibi bir süre zirkonyum kaplamayı kullanmakta pek tabi mümkündür.
İlgili 31 soru bulundu
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Klinik ortamda büyük oranda tamiri yapılabilmektedir. Kaplamanın altındaki dişte zamanla çürüme başlayıp madde kaybı oluştuysa düşebilir. Böyle durumlarda diş mümkünse tedavi edilir ve kaplama tekrar yapılır.
Zirkonyum dişin tek başına, herhangi bir sebep olmaksızın başarısız olması enderdir, ancak yaşanan tramvalar sonucu tacın kırılması nadir değildir. Kronlar, herhangi bir şekilde çürümezler. Ancak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı durumlarda, zirkonyum altındaki diş çürüyebilir.
Biouyumlu bir materyal olan zirkonyum kullanılarak gerçekleştirilen zirkonyum diş kaplamalar porselene göre daha dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Yeterli uzunlukta diş ipi koparıldıktan sonra iki elin işaret parmağına birkaç tur dolanır. Başparmakla tutularak iki dişin arasındaki boşluktan kaydırılır ve diş eti sınırına kadar getirilir. Komşu iki dişin her iki yüzeyi nazikçe temizlenir. Diş ipi kullanılabilmesi için kaplamalar tek tek takılmış olmalıdır.
Kaplama ömrü, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir ve genellikle 15 yıl sürebilir.
1. Diş Hekimine Başvurun: Diş kaplaması altındaki dişte çürüme belirtileri fark ettiğinizde, hemen bir diş hekimine başvurun. Diş hekimi, dişlerinizi muayene ederek çürüğün durumunu ve ilerleme seviyesini değerlendirecektir.
Bununla beraber protezler kaç yılda bir yenilenmeli sorusuyla ilgili hastaların merak ettiği bazı konular vardır. Öncelikle yeteri kadar desteğe sahip olmayan, sararan ve çürüyen dişler için uygulanan kaplamaların ömrünün 15 ile 20 yıl arasında olduğu belirtilmektedir.
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Zirkonyum dişlerin ömrü kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler 5-10 yıl kullanırken, bazı kişiler ömür boyu kullanabilmektedir. Düzenli diş hekimi muayenesi yaptıran ve diş sağlığına dikkat eden kişiler çok uzun yıllar zirkonyum kaplamalarını kullanabilir.
Zirkonyum Kaplama Düşer Mi? Özel yapıştırıcı içeriği ile doğal dişe sabitlenen zirkonyum kaplama, dişten düşme, yerinden oynama gibi durumlara neden olmaz.
Zirkonyum Diş Kaplamanın Garanti Süresi
Diş hekiminin uzmanlığı ve kullandığı malzeme kalite listesine göre bu kullanım süresi 5 yıl ila 8 yıl arasında değişir. Düzenli doktor kontrolü, dikkatli bakım, hassas kullanım ile bu kullanım süresi 10 yıla kadar uzayabilir.
Zirkonyum kaplama, ışığı geçirmesi ve görünüm açısından diğer dişlerin rengine yakın olmasından dolayı doğal bir görünümü sahiptir. Metal kaplama üstüne yapılan porselenlerde, diş etinde zamanla renk kararmaları meydana gelirken zirkonya seramiğinde böyle bir görünüm oluşmaz.
Zirkonyum kaplamaların bakımını nasıl yapabilirim? Normal diş fırçalar gibi dişler fırçalanır. Diş ipi ve dişsiz bölgeler için superfloss (özel diş ipi) kullanılır. 6 ayda bir hekim kontrollerine düzenli gelindiğinde zaten oluşabilecek problemler öngörülüp önlemler alınır.
Zirkonyum diş pürüzsüz yüzeyi sayesinde çay, kahve, sigara gibi dış etkenlerden etkilenmeyip sararma veya renk değişimine uğramazlar. Zirkonyum kaplama rengi her zaman uygulandığı gibi kalır.
Zirkonyum kaplama dişlerin temizliği ve bakımı için en temel kural düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımıdır. Ağız sularının kullanımıyla dişlerin beyazlığı korunabilir. Bu amaçla günde iki kere gargara kullanımı idealdir.
Zirkonyum Kaplama Uygulamasını SGK Karşılar Mı? Zirkonyum kaplama tedavisi ve birçok estetik diş tedavisi artık devlet hastanelerinde uygulanmaktadır.
Hemen diş hekiminizi arayın ve mümkün olduğunca en yakın tarihe randevu alın. Diş hekimi randevusuna gidene kadar diş kaplamanızı steril bir ortamda tutun. Güzelce temizleyerek temiz ve güvenli bir yere koyun. Kaplamanın düşmesi, açıkta kalan dişin daha hassas ve korumasız olmasına neden olabilir.
Kaplama dişin temizliği aslında normal diş temizliğinden çok da farklı değildir, aynı şekilde düzenli diş fırçalama, diş ipi ve gargara kullanımı, düzenli doktor kontrolünü kapsar.
Zirkonyum Kaplamalar Zamanla Kararır mı? Zirkonyum beyaz bir alaşım olduğundan ve alt yapısında metal bulunmadığından dişlerde veya dişetlerinde kararma yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri