Senkronize etmek en genel manası ile iki olay arasında zaman birlikteliği veyahut eşzamanlılık anlamına gelir TDK'ya göre. Teknoloji de ise verilen belli aralıklarla eşitlenmesi kast edilmektedir. Kullandığınız uygulamada bu özelliği açtığınızda verileriniz belli aralıklarla güncel tutulur ve eşitlenir.
Senkronizasyonu açtığınızda yer işaretleri, geçmiş ve şifreler gibi tüm profil bilgileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome bilgilerinizi tüm cihazlarınızda bulabilirsiniz. Her şeyi senkronize etmek istemiyorsanız hangi bilgilerin kaydedileceğini değiştirebilirsiniz.
İpucu: Bir uygulamanın otomatik senkronizasyon özelliğini kapattığınızda uygulama kaldırılmaz. Yalnızca yeni verilerin otomatik olarak yenilenmesi durdurulur.
"Uygulamaları cihazlara senkronize edin" özelliği, bir cihazda kurulu olan uygulamaların, aynı Google hesabına bağlı diğer cihazlara otomatik olarak yüklenmesini sağlıyor.
Özellikle Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda, kayıtlı olan e-posta adresiniz üzerinden yaptığınız senkronizasyonlar sonucunda, WhatsApp sohbetinizdeki konuşmalar bile senkronizasyon özelliği sayesinde e-posta adresiniz adına yedeklenir.
İlgili 37 soru bulundu
Bir kişi kaydında yaptığınız değişiklik, tüm cihazlarda o kişiyle ilgili kayıtlara yansıtılır. Oturum açtığınızda Google kişileriniz Android cihazınızla senkronize edilir. Kişilerinizdeki değişiklikler otomatik olarak senkronize edilir. Böylece, bu kişiler son bilgilerle birlikte yedeklenmiş olarak kalır.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Senkronizenin sözlük anlamı "aynı zamanda olmak" ya da "aynı zamanda olmayan" olarak yorumlanabilmektedir. Senkronize olmak yukarıda yazanlardan "aynı zamanda olmak" durumunu ifade ederken senkronize olmamak ya da olamamak "aynı zamanda olmayan" anlamını temsil etmektedir.
Senkronize etmek, genellikle teknolojik aletler arasındaki eşleşme durumunu tarif etmek için kullanılmaktadır. Buna göre akıllı telefonlardaki bilgileri başka bir telefona atmaya ve bu aktarım işine senkronize etmek denilebilmektedir.
Bilgisayarınızda Chrome'u açın. Ayarlar'ı tıklayın. Senkronizasyon ve Google hizmetleri'ni tıklayın. "Senkronizasyon"un altında Senkronize ettiğiniz öğeleri yönetin'i tıklayın.
Senkronize etmek kullandığınız bilgisayarınızda ki veyahut telefonunuzda ki verilerin belirli aralıklarla güncel tutulması ve o an tutuluyor olduğu anlamına gelir. Kötü bir şey değildir ve güvendiğiniz uygulamalarda kullanmanız işlerinize oldukça yarar.
Geçmiş, yer işaretleri, şifreler ve kablosuz ağlar gibi verileri Google Hesabınıza kaydedip senkronize edebilirsiniz. Bu şekilde, oturum açtığınız her Chromebook'ta ve diğer cihazlardaki Google Chrome'da bu bilgileri her zaman bulabilirsiniz.
“Cihazlar senkronize edilemedi” uyarısını görüyorsanız telefonunuzun saatini doğru zamanı gösterecek şekilde güncellemeniz gerekiyor olabilir. Telefonunuzdaki tarih, saat ve saat dilimi ayarları bulunduğunuz konumla eşleşmelidir.
Kişiler başlığının altında “Kapat”ı tıklayın. Senkronizasyonu kapatmak, Chrome'u kullanırken yaptığınız her şeyin profilinize kaydedilmesini engeller. Yer imleri, geçmiş, şifreler ve daha fazlası artık senkronize edilmeyecek ve erişilebilir olmayacak. Bunun için “Kapat”ı tıklayın.
Android'de Google Rehber senkronizasyonu:
Adım #1: Cihazınızın “Ayarlar” menüsünü açın. Adım #2: “Google”a dokunarak hesap ayarlarını açın. Adım #3: “Hesap Hizmetleri” bölümünü açın. Adım #4: “Kişi Senkronizasyonu” bölümünü açın.
Aynı anda gerçekleşen olaylar için kullanılabilmektedir. Genellikle bilgisayar terimi olarak kullanılır. Bilgisayar üzerindeki işlemlerin eşzamanlı gerçekleşmesi durumunu anlatmak için kullanılmaktadır.
iki seyin eszamanli bir sekilde olmasi eylemi.
Senkronize kelimesi eski Yunancadan günümüze gelen, Fransızca ve İngilizce ile gelişim göstererek Türkçeye yerleşmiş sözcüklerden biridir. Türkçe anlamı ise 'eş zamanlı olma, aynı anda olma' gibi ifadeler ile tabir edilmektedir.
Senkron TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat Eş zaman, asenkron karşıtı
“İstemci ve sunucu uyumlu/senkronize değil!” mesajını görürseniz bu, cihazınızın sunucumuzla eşitlenemediği anlamına gelir. Bu durum genelde İnternet bağlantınız iyi olmadığında yaşanır. Düzeltmek için yapabilecekleriniz: İnternet bağlantınızı kontrol edin.
Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz söz konusu öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz. Senkronizasyonu kapattığınızda Galeriden resimlerinizi silmeniz halinde tekrar erişemiyeceğinizi hatırlatmak isterim.
Aile üyeleri, Google One planınızla sunulan depolama alanını paylaşır. Ancak, özellikle Google Drive, Gmail veya Google Fotoğraflar'dan paylaşmadığınız sürece aile grubunuz depoladığınız öğeleri göremez. Google Drive dosyalarını paylaşma hakkında daha fazla bilgi edinin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri