Telefonunuzun ayarlarına gidin, ardından "Güvenlik ve Gizlilik" seçeneğine dokunun. Açılan menüden "Uygulama Kilidi" veya "Uygulama Şifresi" seçeneğini seçin. Şifre koymak istediğiniz uygulamaları seçin veya etkinleştirin. Bu şekilde uygulamalarınıza şifre ekleyebilirsiniz.
Ayarlar > Güvenlik > Uygulama Kilidi > Etkinleştir bölümüne gidin, ardından Uygulama Kilidi şifresini ayarlamak ve kilitlenecek uygulamaları seçmek için ekrandaki talimatları uygulayın.
İlgili 24 soru bulundu
Cihaz ayarlarına gidin ve “Biyometrik veriler ve güvenlik”e dokunun. Adım 2. “Güvenli Klasör”e dokunun ve kilit tipinizi girin. Adım 3. “Uygulamalar ekranına Güvenli Klasör Ekle”nin yanındaki geçiş düğmesini kapatın.
Uygulamalara Face ID İle Nasıl Şifre Koyabilirsiniz? Telefonunuzdaki Siri Kısayolları uygulamasını açın ve otomasyon seçeneğine dokunun. "+" işaretine dokunarak "Kişisel Otomasyon Yarat" seçeneğini seçin. Yeni otomasyon ekranında "Uygulama" seçeneğini seçin ve ardından kilitlemek istediğiniz uygulamaları işaretleyin.
Uygulama Kilidi özelliği gizli verilerinizi korur. Facebook, WhatsApp, Photos, Messages, Snapchat, Instagram, Viber, Gmail, Ayarlar gibi uygulamaları ve istediğiniz diğer uygulamaları kilitleyerek, bu uygulamalara istenmeyen erişimleri önleyebilirsiniz.
Uygulama Kilidi özelliği gizli verilerinizi korur. Facebook, WhatsApp, Photos, Messages, Snapchat, Instagram, Viber, Gmail, Ayarlar gibi uygulamaları ve istediğiniz diğer uygulamaları kilitleyerek, bu uygulamalara istenmeyen erişimleri önleyebilirsiniz.
Bir uygulamanın ekranının görünür durumda kalmasını istiyorsanız ekranı sabitleyebilirsiniz. Sabitlenen uygulama ekranı, sabitleme kaldırılana kadar görünür olmaya devam eder.
Ücretsiz bir uygulama olan Smart AppLock, telefonunuzda kullandığınız tüm uygulamaları tek tek şifrelemenize hatta telefonunuza gelen aramaları dahi bir şifre ile cevaplamanıza imkan veren bu uygulama sayesinde dilediğiniz uygulamaya şifre koyabiliyorsunuz.
İlk olarak WhatsApp uygulamasını açın ve ''Ayarlar'' kısmına girin. Daha sonra ''Hesap'' kısmına girin ve ''Gizlilik'' seçeneğini seçin. ''Ekran kilidi'' kısmını açın ve ardından ''Face ID ya da Touch ID Gereksin'' seçeneğini seçin. Bu kısımda istediğiniz şifreleme seçeneği ile kimlik doğrulamanızı etkin hale getirin.
Cihaz şifrelemesi, cihazınız kaybolur veya çalınırsa dosyalarınızı ve klasörlerinizi yetkisiz erişime karşı korur. Bu, geçiş kodu olmayan kişiler için verilere erişilemez ve okunamaz hale getirir.
güvenlik uygulamasını açıyoruz. uygulama kilidini bulup kilitleye basıyoruz. aça basıyoruz. şifre oluşturuyoruz. oluşturduktan sonra şimdi değile basıyoruz. şifre koymak istediğimiz uygulamaları seçiyoruz.
WhatsApp sohbetleri kilitlemek oldukça basit. Aynı zamanda sadece birkaç basit adımla kilitlenmiş sohbetin kilidini kaldırabilirsiniz. Kilidi kaldırmak istediğiniz kişinin profiline gidin. ''Sohbet Kilidi'' bölümünü açın ve ''Bu Sohbeti Face ID / Touch ID ile Kilitle'' özelliğini kapalı konuma getirin.
Uygulamanın kilidini açmak için yalnızca Telefonu sıfırla işlemi yapabilirsiniz. Telefonu sıfırla işleminden önce önemli verilerinizi yedekleyin, Ayarlar menüsünde Telefonu sıfırla araması yapın ve işlemi tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Bu iPhone özelliğini WhatsApp'ta etkinleştirmek için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Ekran Kilidi'ne dokunun ve Touch ID veya Face ID'yi açın. WhatsApp kapatıldıktan ne kadar süre sonra Touch ID veya Face ID isteneceğini buradan seçebilirsiniz.
Face ID şapka, eşarp, gözlük, kontak lens ve çoğu güneş gözlüğüyle birlikte kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca kapalı mekanlarda, açık havada ve hatta tamamen karanlık alanlarda bile kullanılabilir. iOS 15.4 ile iPhone 12 veya sonraki modellerinde, Face ID yüz maskeleriyle bile çalışır.
Akıllı Kilit, telefonunuzun kilidini açmak için, bir şifre, PIN veya desen girmekten daha hızlı bir yol sağlar. Telefonunuzu, ekranın kilidini açabilmeniz için güvenilir aygıtınızı, konumunuzu veya sesinizi otomatik olarak algılayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Şifreleri sık sık unutuyorsanız, bu iyi bir seçenektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri