Uyum haftasında kıyafet zorunluluğu olup olmadığın da sıklıkla araştırılıyor. Bu durum ise okuldan okula farklılık gösteriyor. Kimi okullarda öğrencilerin uyum haftasına forma ile gelmesi talep edilirken kimi okullarda sivil gelinebileceği ifade ediliyor.
Öğrenciler uyum haftası boyunca okula sivil kıyafetle gelebileceklerdir. Okul forması zorunlu tutulmayacaktır.
UYUM HAFTASINDA ÖĞRENCİLERİMİZ SERBEST KIYAFET İLE OKULA GELİNEBİLİR. (1.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ) 6 EYLÜL 2021 TARİHİNDEN İTİBAREN ÖĞRENCİLERİMİZ OKUL KIYAFETİ İLE OKULA GELEBİLİRLER. HER HAFTA CUMA GÜNÜ SERBEST KIYAFET UYGULAMASI DEVAM EDECEKTİR.
MEB, 2023-24 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni kararları yayınladı. Bakanlığın aldığı karara göre okul kıyafetlerinde zorunlu durumlar haricinde kıyafet değişikliği yapılmayacak.
kılık kıyafet yönetmeliği son halini araştırmaya başladılar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı için okul kıyafetlerinin değiştirilmemesi kararını verdi. Bu nedenle, okul kıyafeti zorunlu.
İlgili 23 soru bulundu
Veliler tarafından belirlenen okul kılık kıyafetine uymamanın cezası kınamadır. & quot; SORU: Öğrenci okula bakanlığın kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı olarak giyinip gelirse okula alınmayabilir mi? Cevap: Öğrenci okula hangi kıyafetle gelirse gelsin alınmak zorundadır.
OKULLARDA FORMA ZORUNLU MU? Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.
MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir. (2) (Değişik: 8/7/2013-2013/5125 K.) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ : (8/7/2013-2013/5125 K.) MADDESİ GEREĞİNCE ÖRGÜN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ MEVCUT OKUL KIYAFETLERİ İLE OKULA DEVAM EDECEK OLUP YİNE BU MADDE GEREĞİNCE OKULA BOYALI SAÇ, MAKYAJ, BIYIK VE SAKAL İLE GELMEK YASAKTIR.
Okul kıyafeti zorunluluğunu kaldıran ve serbest kıyafet dönemine geçişi sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı, kıyafet standardı bulunan okullar için ise yeni bir yazı yayımladı. Bakanlık tarafından yayımlanan yazıya göre velilere maddi külfet oluşturmamak adına okul kıyafetlerinde değişiklik yapılmayacağı belirtildi.
2023-2024 Eğitim öğretim yılı Birinci sınıf ve Anasınıfı uyum haftası 4 Eylül 2023 pazartesi günü başlıyor ve 8 Eylül 2023 cuma günü sona erecek. Öğrencilerimiz saat 10.00-11.30 saatleri arası okulda kalacak uyum haftası etkinliklerini gerçekleştirecek.
Okula uyum haftası bu hafta başlıyor. Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise tüm öğrencilere 11 Eylül tarihinde başlayacak.
İlkokul 1. sınıf öğrencileri ile anaokulu öğrencileri için uyum haftası 5-9 Eylül tarihleri arasında olacak. Lise öğrencileri için ise bu uygulama söz konusu değil.
Uyum haftası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçiş dönemlerinde bulunan öğrenciler için okula kaynaştırma amacı taşıyor. Uyum haftası zorunlu değil ve devamsızlıkları etkilemiyor.
Uyum haftası etkinliklerinin yapılması planlanmaktadır. Etkinlikler büyük grup ile yürütülebilir. Süre iki ders saati olarak planlanmıştır. Süreçte İlko- kul Uyum Rehberi'nde yer alan örnek etkinliklerden faydalanılabilir.
İlkokul 1'inci sınıflar için hazırlanan rehberde de uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneğine yer verildi. Öğrencilerimiz 4-8 Eylül haftası yarım gün Uyum Programı uygulanacaktır.
Eğer okul tamamen serbest kıyafetin uygulandığı bir okul türü değilse okulun resmi kıyafetleri ile okulda olunacak. Yani okulun ilk günü sivil gidilmeyecek, daha önceden velilere ve öğrencilere bildirilen okul kıyafeti giyilecek.
İşte merak edilenler... 11 EYLÜL 2023 OKULUN İLK GÜNÜ ÜNİFORMA ZORUNLU MU, SİVİL GİDİLİR Mİ? Her okulun kendisinin belirlediği kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorunda olan öğrenciler, yönetmelik gereği öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, aram, sembol rozet ve benzeri takılarla okula giremez.
Öğrenciler arasında eşitliği sağlar. Statü, sınıf ayrımı, dalga geçme ve alay etme gibi problemlerin çıkmasını engeller. Bu üniformalar sayesinde çocuklardan birinin eski ve modası geçen bir kıyafet giymesi sonucu zorbalık ve alaya maruz kalmasını engeller. Okul üniforması aidiyet hissi uyandırır.
Azınlık ve yabancı okullar hariç, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest oldu. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.
Bir önceki madde de anlattığımız üzere çelik yelek giymek suç değildir.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Ancak, velilerin en az yüzde altmışının muvafakatiyle, MEB'e bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4'üncü maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla, okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre okullar 11 Eylül 2023 Pazartesi açılacak. MEB, 2023-24 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni kararları yayınladı. Bakanlığın aldığı karara göre okul kıyafetlerinde zorunlu durumlar haricinde kıyafet değişikliği yapılmayacak.
Okul kıyafeti söz konusu bağların kurulabilmesi açısından oldukça önemli bir unsurdur. Üniforma, öğrencilerin disiplinini artırır, sosyal bağlarını kuvvetlendirir ve eğitimdeki başarının artmasını sağlar. Bu konuda doğru tercihi yaparak öğrenciler için disiplinli ve cezbedici bir eğitim ortamı yaratmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri