Geçiş/uyum programları ise herhangi bir okuldan ya da sınıftan diğerine geçişi kolaylaştırmak için tasarlanan etkinlikler ve uygulamalardan oluşan bir programdır.
Yeni kayıt yaptıran öğrenci ile üniversite arasındaki ilk bağın kurulmasıdır. Öğrencinin akademik başarısını artırmak ve kişisel uyumuna yardımcı olmak amacıyla geliştirilen bir programdır.
Okula Uyum Programı, aynı zamanda çocukların gelişim sel özelliklerine ve bireysel-kültürel gereksinimle rine uygun hazırlandığı için farklı yer ve durumlarda kullanılabilir olması nedeniyle esnek, gerektiğinde uyumun farklı öğelerini tekrar desteklemeyi teşvik ettiği için de sarmal bir programdır.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde; Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Uyum haftası zorunlu değildir ve yoklama alınmamaktadır.
İlgili maddeye göre uyum, yabancılara ülkemizde, yeniden yerleştirildikleri ülkede veya geri döndüklerinde ülkelerinde sosyal hayatın tüm alanlarında üçüncü kişilerin aracılığı olmadan bağımsız hareket edebilmelerini kolaylaştıracak bilgi ve beceriler kazandıracak faaliyetlerdir.
İlgili 36 soru bulundu
Uymak, katılmak ve iştirak etmek anlamına gelirken, uyum, iki ya da daha fazla sayıdaki kişinin aralarındaki uygunluk demektir. Yeni girdiği ortamlara çabuk alışan ve yeni tanıştığı insanlarla kolay arkadaş olan kişiler ise ''uyumlu'' olarak nitelendirilir.
Uyum kelimesi, parçalar arasında meydana gelen ahengi anlatmak için kullanılan bir kavram olmaktadır. Bu kavram aynı zamanda herhangi iki şeyin birbirleriyle olan ilişkisinin sonucunun olumlu sonuçlar doğurması anlamında da ifade edilmektedir.
Uyum haftası etkinliklerinin yapılması planlanmaktadır. Etkinlikler büyük grup ile yürütülebilir. Süre iki ders saati olarak planlanmıştır. Süreçte İlkokul Uyum Rehberi'nde yer alan örnek etkinliklerden faydalanılabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum haftası düzenlenecek. Öğrenciler yeni girdikleri eğitim ortamına kıs asürede uyum sağlama amacıyla gerekli çalışmalar yürütülecek.
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak.
Velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu 11 Eylül Pazartesi yapılacak, ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik çocuklarla etkinlikler yapılacak.
Geçiş/uyum programları ise herhangi bir okuldan ya da sınıftan diğerine geçişi kolaylaştırmak için tasarlanan etkinlikler ve uygulamalardan oluşan bir programdır.
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak.
Uyum haftasına katılım zorunluluğu bulunmuyor ve yoklama alınmıyor. Ancak eğitimciler bu ilk haftanın çok önemli olduğunu, çocuğun okulu daha rahat keşfedebileceğini belirtiyor.
UYUM HAFTASINDA KATILMAK ZORUNLU MU? Uyum haftası katılımı zorunlu değil. Ancak uzmanlar tarafından okuldaki işleyişi anlamak ve öğrencilerin okula adaptasyonlarını sağlamak açısından katılıma katkı sunan bir süreç olarak tanımlanıyor.
Uyum etkinlikleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verilecek. Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılı için 1. sınıf uyum haftası programını duyurdu, ve veliler şimdi bu özel haftanın etkinliklerini merakla araştırıyorlar. İşte 4 Eylül'de başlayacak olan 1. sınıf uyum haftası hakkında merak edilenler... Toplam 26 saat zorunlu ders var. 4 saatte Serbest Etkinlikler dersi vardır.
İlkokul 1'inci sınıflar için hazırlanan rehberde de uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneğine yer verildi. Öğrencilerimiz 4-8 Eylül haftası yarım gün Uyum Programı uygulanacaktır. Uyum programı saat: 9.45'te Bayrak Töreni ile başlayacaktır.
Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin yüz yüze yürütülecek okula uyum haftası eğitimleri başladı. Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları uyum çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılacak.
Uyum haftasında yoklama alınmıyor. Uyum haftasında öğrenciler öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül'de başlayacak 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi ile ilkokul 1 ve liselerin 9'uncu sınıf öğrencileri için hazırlanan okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları yarın başlayacak.
Buna göre Anaokulu, ilkokul 1. sınıf, 5. sınıf (oraokul 1) lise 1 (9. sınıf) öğrencileri için uyum haftası düzenlenecek.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan ahenk kelimesi hem ezgi hem de uyum manasına gelir.
Cevap: Her seye uyum sağlayan kişi; uyumlu dur.
Uyumluluk TDK güncel sözlükte “uyumlu olma durumu” olarak tanımlanmaktadır. Uyum ise “Bir bütünün parçaları arasında bulunan uygunluk” olarak tanımlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri