Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY) Projesi, geçim kaynaklarına yönlendirilemeyeceği için “En kırılgan” durumda kalan göçmenlerin yaşam standartlarını iyileştirmek üzere hazırlanan nakit temelli destek projesidir.
Almanya ve İngiltere örneklerinden farklı olarak bu kur- su almak zorunlu değildir ve sonunda herhangi bir sınav yapılmamaktadır. SUYE programına katılmak gönüllülük esasına dayalı olmakla birlikte bu kursu almaları için yabancılar teşvik edilmektedir.
Kimler Yardım Almaktadır? Türkiye'de uluslararası koruma veya geçici koruma altında yaşayan kayıtlı aileler SUY'a başvurabilirler. SUY; geniş aileler, yaşlılar, tek başına yaşayan kadınlar, tek ebeveynli haneler ve engelliler gibi en çok ihtiyaç içinde olan başvuru sahiplerini seçmektedir.
Yardımın miktarı kişi başı aylık 300 lira olup finansmanı Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Ofisi (ECHO) tarafından sağlanmaktadır.
Proje, kadının güçlendirilmesi yoluyla Suriyeli ve ev sahibi topluluk arasında sosyal uyumun sağlanması genel amacıyla 1 Mart 2019 - 30 Temmuz 2020 tarihleri arasında uygulanacaktır. Proje uygulama alanı Şanlıurfa, Kilis, Mardin, Gaziantep ve Hatay'dır.
İlgili 18 soru bulundu
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü kapsamında 27 Ekim 2019'dan itibaren halk eğitim merkezlerinde "Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) Programı" uygulanıyor.
Eğitime katılmak isteyenler başvurularını https://suye.goc.gov.tr/ web adresi üzerinden yapabilir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş, boşanmış, dul kalmış kadınlara yardım parası veriyor.Bu aylık için resmi ikametgahın olduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na başvuru yapmak yeterli oluyor. Başvuruda kimlik kartı dışında herhangi bir belge istenmiyor.
Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programına başvurular, resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya Kızılay tarafından yabancı nüfusunun yoğun olduğu ilçelerde hizmete sunulacak olan Hizmet Merkezleri'ne yapılır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılan Aile Destek Programı Ağustos 2023 ödemeleri bu ay da gerekli kişilerin hesaplarına yatırılacak. Aile destek ödemeleri hanenin gelir durumuna göre tutarı 850 TL ile 1250 TL arasında yatırılıyor.
Her ay belirli tarihlerde hesaplara yatırılan aile destek ödemelerinin, ekim ayında yatırılacağı tarih merak ediliyor. Aile Destek Programı ekim ödemelerinin ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor. AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR? 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.
Alo 144 yardım hattı; gıda yardımı, kömür yardımı, sağlık yardımı, eğitim yardımı, barınma yardımı, doğum yardımı ve eşi vefat etmiş olan kadınlara yönelik konularda vatandaşlara destek vererek istek ve arzularını karşılamaktadır.
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir. TL ödeme yapılmaktadır.
Okul öncesi ve ilkokula yeni başlayan öğrencilerin ardından okul terklerinin azaltılması amacıyla liseye başlayan öğrencilere de uyum eğitimi verilecek. MEB tarafından, özellikle okul terklerini azaltmak ve okula uyumu sağlamak amacıyla lise 9. sınıf öğrencileri için düzenlenen uyum eğitiminin pilot uygulaması başladı.
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Ortaokul 5'inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları 11-15 Eylül'de gerçekleştirilecek.
Geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler başta olmak üzere ülkemize yasal kalış hakkına sahip tüm yetişkin yabancıların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumlarının kolaylaştırılması amacı ile 8 saatlik Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitim Programı kapsamında başlayan kursta bir konuşma yapan Vali Işık; “Sizler de bizim ...
Sözünü ettiğiniz evin arsası size ait ise ikametinizin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek Barınma Yardımları kapsamında Ev Onarım veya Ev Yapımı Yardımlarına başvuru yapabilirsiniz.
Hanede ki hiç kimsenin SGK (eski ssk,bağkur, emekli sandığı) kaydı olmamalıdır. Hanedeki kişi sayısına düşen aylık gelir net asgari ücretin 1/3 ünden az olması gereklidir.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.
Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) Projesi.
Genel uyum kursu, dil kursu ve oryantasyon kursu olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Dil kursunda günlük hayatta konuşmak ve yazmak için ihtiyaç duyduğunuz kelimeleri öğreneceksiniz. Resmî makamlarla irtibata geçmek, komşularla ve iş yerinde konuşmak, mektup yazmak ve formları doldurmak da buna dahildir.
Uyum etkinlikleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verilecek. Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri