Önceki yıl TCK'da yapılan yeni düzenlemeyle "10 yıldan 20 yıla" kadar hapis cezasına hükmedilen uyuşturucu ve uyarıcı madde imal, ihraç ve ithal etmenin cezası, "20 yıldan 30 yıla" yükseltildi. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretine ilişkin "5 yıldan 15 yıla" kadar olan hapis cezası ise "10 yıldan 20 yıla" çıkartıldı.
Dolayısıyla 4 kez uyuşturucudan yakalanmak 2023 cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır. Kişi bu suçu insanların toplu olarak bulunduğu yerlere 200 metre yakın yerlerde işlerse ceza yarı oranda artacaktır. 4. kez Uyuşturucu Kullanma Bulundurma Suçu ve Cezası 3 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezasıdır.
Uyuşturucu veya uyarıcı etki doğurmayan maddeyi, satan, satın alan, nakleden, depolayan veya ihraç eden kişi, 8 yıldan az olmamak üzere hapis ve 1.000-20.000 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılır. Uyuşturucu Cezaları Kaç Yıl ? Uyuşturucu cezaları 8 yıldan az olmamak üzeredir.
İlk Kez Uyuşturucu Kullanma Cezası
Savcılık tarafından verilecek erteleme kararı beş yıl süreyle uygulanır. Bu beş yıllık sürenin ilk 1 yıllık bölümünde şüpheli için denetimli serbestlik tedbirleri uygulanmaktadır.
Ceza, on yıldan az olmamak üzere hapis ve yirmi bin güne kadar adlî para cezasıdır. Aynı fıkranın son cümlesine göre ise uyuşturucu madde satılan kişinin çocuk olması halinde cezanın on beş yıldan az olmayacağı düzenlenmiştir.
İlgili 22 soru bulundu
Üzerinde Kaç Gram Uyuşturucu Yasak? Kişisel kullanım sınırı olarak Yargıtay başka bir yan delil bulunmaması halinde, esrar için “günde 3 kere 1-1,5 gram”, eroin için “günlük 60 miligram” gibi sınırlar belirlemiştir. Bu sınırların aşılması halinde; suç, kullanım amacıyla buldurma olarak kabul edilmez.
Uyuşturucu Madde Ticareti ve Etkin Pişmanlık Ceza İndirimi
Eğer ki suçun yetkili mercilerin öğrenmesinin ardından bir etkin pişmanlık durumu gerçekleşiyorsa diğer suç ortaklarının da bulunmasını sağlarsa da cezanın dörtte birden yarısına kadar cezanın indirimini görebilir.
8 yıl 4 ay cezanın 1 ay kapalı cezaevinde, 1 yıl 1 ay da açık cezaevinde olmak üzere 1 yıl 2 ay yatarı bulunmaktadır.
31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerden, toplam hapis cezası 10 yıldan az ise bir ayını, 10 yıl ve daha fazla ise üç ayını bu kurumlarda geçirip açık ceza infaz kurumlarına ayrılmasına üç yıl veya daha az süre kalanlar bu kanundan yararlanabiliyor.
Sanığa verilen bu cezadan şartlı tahliye süresi çıkarıldığında yatarı 1 yıl 4 ay 1 gün hapis cezası olmaktadır.
Adli para cezası, işlenen bir suça karşılık hapis cezasıyla birlikte veya tek başına uygulanabilen bir yaptırım türüdür. Uyuşturucu madde kullanma suçu, ceza miktarı nedeniyle adli para cezasına çevrilmeye elverişli suçlardan değildir.
İlk Defa Uyuşturucu Yakalattım Dava Açılır mı ? İlk defa uyuşturucu kullanmak amacıyla bulunduran bir kimse için duruma göre kovuşturma aşamasına geçilip geçilmeyeceğine karar veriliyor. savcılık makamı tarafından ceza davasının açılmasının ertelenmesi kararıyla 5 yıl içinde sistemde bekletiliyor.
Bu soru tarafımıza çok fazla sorulmaktadır. Çok net şekilde cevap vermek gerekirse; hiç sabıkanızın olmaması ceza alıp almamanızı etkilemez. Yani bir kişinin daha önce hiç suç işlememesi ya da ceza almaması, yani sabıkasının olmaması ceza almasına engel değildir.
4 Yıl 2 Ay Ceza Aldım Ne Kadar Yatarım 2023
4 yıl 2 ay hapis cezası 1520 gün yapmaktadır. Bu ceza infaz edilirken 1/2 indirim oranı uygulanır. (1520/2=760 gün) Hükümlü 3 yıl denetimli serbestlikten 3 yıl faydalanır ise cezaevinde 2-3 gün kaldıktan sonra tahliye edilir.
Esrarın kişisel kullanım miktarının, önceki suçlar dikkate alındığında, 600 ila 700 gram arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Eroin ve kokainde ise kişisel kullanım miktarı, 20 gram ile sınırlandırılmıştır. 20 gram üzeri ticaret girerken, haplarda ise bu sınır 50 olarak belirlenmiştir.
Kullanma suçundan genel af bekleyenleri çok fazla suçtan ceza infazı birikmiş ve biraz daha uzun süre kapalı cezaevinde kalma durumu olduğu için ceza alan hükümlü ve yakınları uyuşturucu kullanma suçlarında genel af yasası bekler.
Hükümlü sosyal yaşamın içinde denetim altında tutulurken bu şekilde cezasının infazı sağlanır. Bu süreçte hükümlü yükümlülükleri de yerine getirmekle sorumlu olur. Kural olarak denetimli serbestlik süresi 1 yıl olarak belirlenmiştir. Bazı suçlar için geçerli olan süre 3 yıldır.
Buna göre toplam hapis cezası on yıldan az ise bir ayını, on yıl ve daha fazla ise üç ayını kapalı ceza infaz kurumunda geçirmiş olan iyi halli hükümlülerden, ilgili mevzuat uyarınca açık ceza infaz kurumlarına ayrılmalarına bir yıl veya daha az süre kalanlar, talepleri halinde açık ceza infaz kurumlarına ...
Ceza miktarı kasti işlenmiş suçlarda 3 yıl, taksirli işlenmiş suçlarda ise 5 yıl üstünde ise ve yine mükerrer bir durum varsa kişi kapalı cezaevine girdi çıktı yapmak zorunda kalabilir. Kişi cezavine girer ve kısa sürede çıkabilir.
3.2020 öncesi işlenen suçlarda (bazı suçlar hariç) kişinin cezaevinde geçireceği süre hapis cezasının 1/2 sidir. (Denetimli serbestlik süresi 3 yıldır) 3.2020 sonrası işlenen suçlarda kişinin cezaevinde geçireceği süre hapis cezasının 1/2 sidir. (Denetimli serbestlik süresi 1 yıldır)
8 yıl 4 aylık bir hapis cezası 3040 güne denk gelmektedir. Fakat 28 Haziran 2014 tarihinden sonra 8 yıl 4 ay ceza alan bir kişi eğer 18 yaşından büyükse cezasının ¾'ünü yatar. Yani 760 günlük bir indirim uygulanarak 2280 gün yatar. Ayrıca buna denetimli serbestlik süresi de eklenir.
Sanığa verilen ceza 6 yıl 3 ay 0 gün hapis cezasıdır. Sanığa verilen cezadan koşullu salıverilme süresi (şartla tahliye) çıkarıldığında YATARI: 4 YIL 8 AY 10 GÜN HAPİS cezasıdır. gereğince Sanık denetimli serbestlikten doğrudan yararlanamaz.
DİYARBAKIR 4 NOLU T TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
Kurumumuz Hüküm evi ve Tutuk Cezaevi statüsünde olup, ağırlıklı olarak Uyuşturucu, Yağma,Hırsızlık, Cinsel ve Diğer suç grubu (Adam öldürme, Dolandırıcılık, Sahtecilik, Hakaret, Tehdit, Mala zarar verme vs.) suçundan hükümlüler barındırılmaktadır.
Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi, hakkında kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmaktan dolayı soruşturma başlatılmadan önce resmî makamlara başvurarak tedavi ettirilmesini isterse, hakkında cezaya hükmolunmayacaktır.
El konulan maddenin uyuşturucu madde olduğuna dair kesin rapor alındıktan sonra "soruşturma aşamasında" sulh ceza hakimliğince bu maddenin müsaderesine ve imhasına karar verilmesi zorunlu hale getirildi. Böylelikle soruşturma veya kovuşturmanın kesinleşmesi beklenmeden uyuşturucu maddelerin imhası sağlanmış olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri