Uyanıklık, motivasyon ve kısa dönem beyin aktivitesini artıran madde aşırı öforiye neden olmaktadır. Madde alındığında tansiyon ve vücut sıcaklığı yükselir, göz bebekleri büyür ve ishal, bulantı, kusma görülebilir.
Kokain kullananlarda gözlenebilecekler
Kokain kullanınca göz bebeği sağ taraftaki gibi büyük olur...
Keyif amaçlı uyuşturucu kullanımı
Bu etki, ilaç alımından iki saat veya daha uzun sürebilir. Bununla birlikte, bu maddeler göz bebeklerinizin irileşmesine neden olmaz. Ancak, eğlence amaçlı kullanılan bir dizi yasadışı uyuşturucu, irileşmiş göz bebeklerine neden olur ve gözlerinizin ışığa tepki verme hızını yavaşlatır.
Göz çevresinde kızarmalar, donuk bakışlar olması Elde ve vücutta daha önce görmediğiniz titremelerin olması ve daha birçok aniden değişen sosyal ve fiziksel şartların olması.
Morfin kullanımına bağlı gelişebilecek sorunlar
Merkezi sinir sistemi üzerinde etki eden morfin; solunum baskılanması, mide bulantısı, kusma ve göz bebeklerinde küçülmeye yol açar. Morfin de eroin gibi bağırsak salgısını ve bağırsak hareketliliğini azaltır.
İlgili 35 soru bulundu
Bu doğrultuda ortaya çıkan bazı genel belirtiler; gözlerde kızarıklık ve kanlanma, göz bebeklerinde büyüme ya da küçülme, iştahta artma ya da azalma, terleme, ağız kuruluğu, kalp atışında hızlanma, saçlarda dökülme, kilo kaybı olarak sıralanabilir.
Kişilerin uyuşturucu kullanıp kullanmadığını tespit etmek için alınan kan, idrar ve saç numunelerinde uyuşturucu testi gerçekleştirilir. Günümüzde her toplumda rastlanan uyuşturucu madde kullanımını önlemek için risk faktörleri ve vücutta oluşabilecek tahribatlar hakkında detaylı bilgi sahibi olunması çok önemlidir.
Kişinin Amfetamin / Metamfetamin Bağımlısı Olduğu Nasıl Anlaşılır? Metamfetamin ve amfetamin kullanan kişilerde uyanıklık, enerji artışı, iştahta azalma, öfke patlamaları, tedirginlik, şüphecilik, hezeyan ve halüsinasyonlar, diş gıcırdatma, göz bebeklerinde büyüme terleme ve çarpıntı gözlemlenebilir.
Holmes Adie sendromu nedir? Holmes Adie sendromu gözün içine giden otonomik sinirlerde hasarın izlendiği bir hastalıktır. Hastalıkta göz bebeğinin (pupil) başlangıçta tek taraflı, takiben iki taraflı büyümesi izlenmektedir.
İştahında ve uyku düzeninde değişimler gözlemlenmesi, ara ara kriz halinde yemek yemesi, bazen çok fazla uyuması, bazen ise uykusuzluk çekmesi. Kıyafetlerine, saçına ve kişisel bakımına verdiği özenin azalması. Kilo kaybı, gözlerde kızarıklık, iştahsızlık, bulantı ve kusma gibi fiziksel belirtilerin görülmesi.
Amfetamin (ve amfetamin benzeri madde) düzenli kullanımının tipik sonuçları performans artışı duygusu, kilo kaybı ve paranoid (kuşkucu) düşüncelerdir. Yoksunluğunda bunaltı, titreme, halsizlik, kas krampları, gece kabusları, mide ağrıları, doymayan açlık, hoşnutsuz duygudurum belirtileri olur.
Eğer kişi tedavi kelimesinden kaygılanıyor ise danışmanlık ifadesini kullanarak; Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM), Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) gibi kuruluşlara yönlendirilerek kesinlikle profesyonel destek alınmalıdır.
Normal bir göz bebeği parlak ışıkla birlikte küçülür veya kendini sınırlar, düşük yada loş ışıkta ise daha fazla ışığa ulaşabilmek için büyür ve genişler. Göz bebeği boyutundaki değişimler aynı zamanda gözün bir yere odaklanması ve korku, heyecan gibi çeşitli duygulara bir tepki olarak ortaya çıkabilir.
Aklı ve iradeyi işlemez hale getirir. Kişiyi normal yaşam ve davranışlarından uzaklaştırır. Bulantı, kusma, karın ağrıları, kabızlık, ishal, mide ve bağırsak spazmlarına/kanamalarına sebep olur. Tüm iç organların zarar görmesine ve buna eşlik eden bir dizi hastalığa neden olur.
Kullanan kişilerde ilk dönem aşırı öfori oluşmasına neden olur fakat madde etkisi azaldıktan sonra tam tersi bir etki oluşturur. Kişi depresif bir duygu durum yaşamaya başlar. Mutsuz, kaygılı, sinirli hisseder ve bu duygulardan arınıp tekrar aynı etkiyi hissetmek için tekrar madde kullanmaya başlar.
Depresif semptomlar metamfetamin yoksunluğunda görülen en belirgin semptomlardır ve 2 haftalık ayıklık döneminden sonra da devam edebilir. Yoksunluk döneminde görülen bu semptomlar intihar düşüncelerine neden olabilir.
Metamfetamin büyük ölçüde karaciğerde metabolize edilir. Çoğunluğu (%30-50) yapısı değişmemiş halde böbreklerle atılır, sadece az bir kısmı (%10-15) vücutta metabolize olur. Tek bir dozun yaklaşık %70`i 24 saat içinde vücuttan atılır. Eğer tekrarlı dozlar şeklinde alınırsa metamfetamin idrarda birikebilir.
Madde etkisi altında aşırı uyarılmış hal, çok ve hızlı konuşma, huzursuzluk ve gerçek dışı korkular görülmektedir. Madde etkisi geçtikten sonra halsizlik, uykusuzluk, keyifsizlik meydana gelir. Eroin: Kaşık, pamuk, enjektör, folyo gibi malzemeler kullanım eşyaları arasında yer alır.
ÖZELLİKLE cezaevlerinde bağımlıların esrar kullanmak için tercih ettiği ettiği yöntem 'şaşal' veya 'kova' olarak adlandırılıyor. Bu şekilde esrar içmek isteyenler, pet su şişelerini ilkel bir nargile şekline getiriyor. Böylece nargile içer gibi esrar dumanı ile dolu pet şişeden uyuşturucuyu alıyorlar.
Esrarın sağlık raporu
Araştırmaya göre, dünyanın en tehlikeli uyuşturucu maddesi -kısaca meth olarak da bilinen- metamfetamin ya da amfetamin. Kullanıcıların hastaneye başvurma oranı göz önüne alınarak hazırlanan raporda, meth kullanan kişilerin yüzde 4,8'inin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
Meth olarak da bilinen metamfetamin, merkezi sinir sistemini etkileyen güçlü, yüksek düzeyde bağımlılığa neden olan insan yapımı sentetik bir uyarıcıdır. Genellikle ilk kullanımı, uyanıklığı artırmak ve iştahı azaltmak amacıyladır. Ancak kullanıma devam etmek hızlı bir şekilde bağımlılığa yol açabilir.
Kokusu genellikle sert, acı, keskin ve ot kokusuna benzer.
İlk 1 saat içerisinde aşırı mutluluk hali gözlenebilmektedir. Daha sonra ise sakinlik dönemi ortaya çıkar ve hareketler yavaşlar, konuşma bozulur, hafıza kayıpları başlar, dikkat eksilir, solunum yavaşlar, göz bebekleri küçülür, ağrı his kaybı azalır, kan basıncı ve kalp atım hızı düşer.
Kokain Kullanım Şekilleri
Kokain hidroklorür kokainin saf kimyasal biçimi olup toz halinde olur. Daha çok ince çizgiler şeklinde çizilip burundan çekilerek kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri