Uzaktan eğitim ile Örgün eğitim arasındaki fark: Örgün eğitimde öğrencinin okula devam zorunluluğu vardır. Uzaktan eğitimde ise böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır.
Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.
Online derse katılmak zorunlu değil ama gereklidir. Online Derslere katılan öğrencilerimizin daha başarılı oldukları görülmektedir.
Canlı derslere katılın zorunlu değil. Ancak uzaktan öğrenme sistemindeki tüm etkinliklerin (ders vidosu, canlı ders, ders içerikleri vb) en az %50 oranında takip etmeniz gerekmekte.
Uzaktan eğitim sürecinde devamsızlık Uzaktan eğitim sürecinde bile olunsa YÖK/Üniversite tarafından farklı bir durum ilan edilmediği sürece devam şartı %70 şeklindedir. Aynen yüz yüze eğitimde olduğu gibidir. Ancak YÖK veya üniversite tarafından bu şart kaldırılabilir.
İlgili 24 soru bulundu
YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine ilişkin yeni kararları basın toplantısında açıkladı ve tarih verdi. Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.
Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.
Derslere devam zorunluluğu var mı? Hayır. Fakat derslere canlı olarak katılmanız ve dersin öğretim elemanı ile iletişim halinde olmanız yararınıza olacaktır.
Bilindiği gibi üniversitelerin birinci öğretim programlarına kaydolan öğrenciler 2012'den beri harçlardan muaf tutulurken, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarında eğitim alan öğrenciler harç ödemeye devam ediyor.
Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretim eğitim sisteminde dersler canlı olarak işlenir, öğrenciler derse katılım gösterirler. Açık Öğretim sisteminde dersler pdf formatında sisteme yüklenir ve öğrenci video formatında canlı ders almaz.
Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve ünvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Derslere devam zorunluluğu aranmayacaktır. Sanal/canlı sınıflarda gerçekleştirilecek derslerin süresi 30-40 dakika aralığında olacaktır.
Açıköğretim, alışılmış, örgün ve geleneksel eğitim tarzından çok farklı olarak, okul kampüsüne gitme zorunluluğu olmayan, derslerin tamamen bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda interaktif olarak işlendiği, katılımcıların dersleri istediği zaman ve istediği yerde tekrar izleyebildiği eğitimin adıdır.
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.
Telefon veya tabletten canlı derslere giriş yapmak için masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi mobil cihazınızın internet tarayıcısından portal.uzem.omu.edu.tr adresine giriş yapıp, aynı adımları izlemeniz yeterlidir.
Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, uzaktan eğitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimince alınacaktır.
Uzaktan sınavlar genellikle online olarak gerçekleştirilir. Online olarak gerçekleşen bu sınavlarda genellikle süre soruları okuyup çözebileceğiniz veya yanıtlayabileceğiniz süre belli bir geri sayım aracı ile ölçülür ve süre bittiğinde sınavınız da bitmiş olur.
Uzaktan Eğitim herkes için uygundur ve örgün eğitim sisteminin dezavantajlarının pek çoğunu ortadan kaldırır. Yaşam düzeninizi değiştirmeksizin eğitim görme hakkı verir. Örgün öğretimde bulunan ; Maliyet (İl dışından gelen öğrenciler için yurt, öğrenci evi vb. harcamalar)
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine ilişkin alınan yeni kararları açıkladı. Özvar, üniversitelerin 3 Nisan'da açılacağını ve isteyenlerin okula gidebileceğini, devam şartının ise aranmayacağını duyurdu. Buna göre 2. dönem okula gitme zorunluluğu bulunmuyor.
* Uzaktan Eğitim şeklinde olacak olan dersleriniz için yoklama , devam takibi yoktur. Sadece Vize / Final / Bütünleme (Yaz okulunda Bütünleme sınavı yoktur) sınavlarına bizzat katılmanız şartı vardır.
Devamsızlık zorunluluğu olmayan üniversite ve bölümlerin başında açıköğretim fakülteleri ve uzaktan eğitim fakülteleri geliyor. Bu fakültelerde eğitim görenler sadece sınavlara girerek eğitim hayatını şekillendiriyor. AÖF ve AUZEF bölümlerine kaydolmanız halinde devam zorunluluğu olmayacaktır.
Canlı derslerde yoklama nasıl alınacak? “Zoom” uygulaması üzerinden gerçekleştirilen canlı derslerde, derse giriş yapıldıktan sonra yoklama alınabilmesi amacıyla, öğrencilerin “Chat/Sohbet” kısmına adlarını ve soyadlarını yazması gerekmektedir.
Sanal sınıf dersleri ilan edilen ders programında belirtilen tarih ve zamanda canlı olarak öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilecektir. Yapılan sanal sınıflar kaydedilerek sonradan sizlerin tekrar izlemesine imkan sağlanacaktır.
Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri