Uzayın Rengi: Kozmik Latte. Tüm bu bilgilerden sonra, uzayın siyah gibi gözükme nedeni çok daha anlaşılır olacaktır: Uzay siyahtır, çünkü uzayın kendisi bir ışık kaynağı değildir, dolayısıyla uzayın kendisinden gözümüze herhangi bir ışık gelmiyor ve bu durumu beynimiz de bu bilgiyi "siyah" olarak algılıyor.
Uzaylı çizimlerinde genel olarak büyük kafalı ve yeşil olduğunu görürüz.
Uzay boşluğunun hakim rengi siyahtır. Bunun yanı sıra uzay boşluğunda sarı renk de bulunur. Uzay boşluğundaki sarı renk güneşten gelen ışınların bazı yıldızlar ve gezegenler tarafından yansımasıyla oluşur.
NASA'da çalışan bilimciler, evrenin rengini 'bej' olarak açıkladı. Yaklaşık 200 bin galaksiden yayılan ışıkları analiz eden araştırma ekibi, topladıkları verilerden bir kozmik spektrum oluşturdu ve bunları birleştirerek insan gözünün görebileceği bir renge dönüştürdü.
Uzay aslında ışıkla doludur. Bu ışık kozmik fon radrasyonu veya kozmik arka plan ışıması diye anılır. Bu uzayı dolduran ışık büyük patlamadaki çok yüksek ışımadan yani bir plazma halinden kalan ışığın evren genisledikce düşük mikro dalga yani kırmızıya kaymış frekansı düşük ışıktır.
İlgili 32 soru bulundu
Güneş ışınları atmosfere çarparak yansır ve dünyaya yayılır. Ama uzayda bu atmosfer katmanı yoktur, var olan gazlar da bir arada durmak yerine sürekli birbirlerinden uzaklaşırlar. Bu sebeple gök cisimleri, uzayda kendilerinden başka hiçbir şeyi aydınlatamazlar!
Uluslararası Uzay İstasyonu'nundan astronot Peggy Whitson, 2002'de CNN'e verdiği röportajda uzayın kokusunu şöyle betimlemişti: Ateşlendikten hemen sonra bir silahtan gelen kokuya benziyor. Astronotlar kokuyu barut, kurutulmuş biftek, ahududu ve rom karışımı olarak tarif ediyor.
Mavi özellikle lacivert verimliliği, otoriteyi ve sonsuzluğu ifade eder. Dünyadaki birçok markanın logosu mavi renktir.
Araştırmalara göre, evren ilk oluştuğunda her ne kadar ışık olsa da ortalıkta hiç renk yoktu. Sıcaklık o kadar yüksekti ki ışık yoğun plazma içine giremiyordu. Çekirdek ve elektronlar, atomlara bağlanabilmek için soğuyana dek renk oluşmadı.
mesela tuttuğumuz lazerin duvardaki kırmızı nokta hâlini görüyoruz ama ışık kaynağıyla duvar arasındaki ışığı görmüyoruz. yani ışık kaynağı olan yıldızların renginden ya da ışık kaynağı olan yıldızların ışığının vurduğu gezegen, uydu, asteroit gibi uzay cisimlerinin renginden falan bahsedebiliriz ama uzay boşluğunun ...
Esasen uzayda her yönde Büyük Patlama'dan arta kalan ışık vardır. Ancak evrenin genişlemesi sebebiyle, kozmik mikrodalga artalan ışıması olarak adlandırılan bu ışığın dalga boyu uzamıştır. İnsan gözü, ışık tayfının mikrodalga kısmında kalan artalan ışımasını algılayamaz.
Büyük Patlama'nın kozmik fon radyasyonuyla belirlenen uzayın taban sıcaklığı 2,7°K kelvindir. bu da (−270,45 °C - 454,81 °F) tekabül etmektedir. Aslında bu sıcaklık Büyük Patlamadan sonra ortaya çıkan ışınımın günümüze gelen dalga boyudur.
Aydınlanma olayının gerçekleşebilmesi için iki kriter gerek: ışık kaynağı ve o kaynaktan çıkacak ışığın çarpıp yansıyacağı materyal. Uzay boşluğu ise bir madde değildir. Dolayısıyla aydınlanamaz. Çünkü ışığın çarpıp yansıyabileceği bir şey değildir.
Hâlihazırda dünya dışında basit bakteri formunda yaşam olabileceği yönünde hipotezler bulunmakla birlikte, günümüze kadar gözlemlenebilen herhangi bir dünya dışı yaşam bulunmamaktadır. Dünya dışı yaşamın varlığı hakkında araştırmalar yapan bilim dalına astrobiyoloji denir.
İnsansı, küçük gövdeli, gri tenli, iri başlı ve gözlü, burun ve dudakları küçük. Gri uzaylı, insan olmayan zeki bir yaratığın ve genel olarak dünya dışı yaşamın arketipik bir imgesi ve uzay araştırmaları çağında popüler kültürün ikonik bir mecazı olarak ortaya çıkmıştır.
Dünya ve diğer bütün gök cisimlerinin de içinde yer aldığı sonsuz olarak kabul edilen boşluğa Uzay (evren) denir.
Avustralya, Japonya ve ABD'den araştırmacılar, Afrika'da bulunan Sahra Çölü'nde 1,1 milyar yıllık taşlarda dünyanın en eski rengini keşfetti. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre flamingoların ve pamuk şekerlerin rengi "parlak pembe" dünyanın en eski rengi olarak belirlendi.
Evrende bulunan renklerin sayısı, spektrumun tüm farklı dalga boylarına bağlıdır. Göreceğiniz üzere, gökkuşağında 7 farklı renk vardır: kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor. Ancak, spektrum üzerinde bu 7 renk arasında sonsuz sayıda renk tonu ve şiddeti bulunur.
Moda dünyasının sonsuz renk paleti içinde her zaman özel bir yere sahip olan latte rengi, sıcak kahve tonlarına gönderme yapar. Bu sakin ve sofistike renk, özellikle elbiselerde tercih edilen bir seçenek haline gelmiştir. Latte elbise modelleri de zarafetin ve rahatlığın mükemmel bir bileşimini sizlere sunuyor.
Sarı renk zihinsel özelliği yansıtır. zeka ve aklın rengidir. özgünlüğü vardır ve yaratıcı özelliğinden dolayı oldukça merak uyandırır. kişisel gelişimde gelişimi, yeni fikirleri, kazanılmış ve elde edilmiş düşünceleri ifade eder. mantık, sarı renk için önemlidir.
Beyaz rengi, birçok kişi için saflığın ve masumiyetin rengidir. Beyaz renk, tüm renklerin pozitif ve negatif yönünü dengeleme unsuru olarak kullanılır. Beyaz rengin amacı denge sağlamaktır. Saflığın, dürüstlüğün, adaletin simgesidir.
Smith ve Made Thought tarafından yapılan araştırmalar sonucu bulunan dünyanın en sevilen rengi "Marrs Yeşili" son birkaç yıldır hayatımızda. "Mars Yeşili"ne nazaran, GFK şirketi tarafından yapılan çalışmalar sonucu bulunan "Pantone 448C" ise dünyanın en çirkin rengi olarak kabul edildi.
Kokunun tam olarak neye benzediğini söylemek zor, ancak uzayda bulunmuş birkaç insan genelde bu kokuyu kurutulmuş bifteğe, baruta, sıcak metala veya bademli kurabiyeye benzetiyor!
Anlaşıldığı kadarıyla Ay barut gibi kokar. Ay'da yalnızca on iki kişi yürüdü ve bunlardan hiç biri özel uzay giysileri nedeniyle Ay'ı koklayamadı. Ancak Ay yüzeyinden kabine döndüklerinde yanlarında bu tozlardan bol miktarda sürüklüyorlardı.
Uzay Tamamen Sessiz Değildir
Dünya'nın aksine uzayda bir atmosfer yoktur, dolayısıyla sesin üzerinde ilerleyebileceği bir madde veya ortam da yoktur. Radyo dalgaları ise bu durumdan etkilenmez. Dolayısıyla astronotlar, uzayda iletişim kurabilmek için radyo dalgalarını yani telsizleri kullanırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri