Faydalı Bilgiler: Kuymak Neyle Yapılır? Gerçek kuymak tarifini hazırlamak için mısır unu, tereyağı ve kolot peynirine ihtiyacınız olacak. Kullanacağınız mısır unu ince öğütülmüş olmalı ve Trabzon kolot peyniri kullanmalısınız.
Kebir Kolot Peyniri 500 G - A101.
Kolot Peyniri Nasıl Tüketilir? Soğuk tüketildiğinde yoğun bir aroma vermeyen kolot peynirini genellikle eriterek sıcak halde tüketmeniz önerilmektedir. Kolot peynirini dilerseniz tereyağı ile tavada eriterek dilerseniz dilimleyerek ya da rendeleyerek sıcak yemeklerinizin içine ilave ederek de tüketebilirsiniz.
İnek sütünden elde edilen ve sıcak suda eritilerek ip biçiminde hazırlanan, az tuzlu, dayanıklı bir peynir çeşididir. Kahvaltılık olarak tüketilir, ayrıca börek yapımında kullanılabilir. Kahvaltılarınızda sade olarak, kızartarak veya sahanda yumurta ile tüketebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Muhlama için kullanılan peynir kuymak peyniri diye de bilinen Trabzon kolot peyniri, fakat elimizde yoksa dil peyniri, yağlı çeçil peyniri, hatta kaşar bile kullanabiliriz.
Türkiye'de en çok tüketilen yerli peynir çeşitleri arasında; beyaz peynir, kaşar, eski kaşar, dil peyniri, köy peyniri, lor, örgü peyniri, çeçil peyniri, ezine peyniri, edirne peyniri, Van otlu peyniri, Kars gravyer, İzmir tulumu, Erzincan tulumu ve Mihaliç peyniri gelmektedir.
Eşek sütü peyniri dünyanın en pahalı peyniri olarak biliniyor. Sırbistan'da eşek sütüyle yapılan ve yaşlanmayı geciktirdiğine ve cinsel gücü artırdığına inanılan özel bir peynir dünyanın en pahalı peyniri olarak biliniyor.
İtalyanca'da tereyağı anlamına gelen burro kelimesinden türeyen Burrata peyniri, lezzetiyle tüm dünyada adını duyuran bir taze peynir çeşididir. Dünyanın en lezzetli ve en kaliteli peynirleri arasında yerini alan peynir, asıl olarak İtalyanların hiçbir şeyi ziyan etmeyen tutumlu davranışları sonucu ortaya çıkmıştır.
Yöreden yöreye farklı isimlerle ve birkaç malzeme farklıyla hazırlanan mıhlama, Trabzon'da kuymak ismiyle biliniyor.
Diğer önemli malzememiz ise çeçil peyniri, tel tel ayrıldığı için tel peynir de denilen bu peynir tuzlu olduğu için mıhlamayı ocaktan almadan önce tadına bakın isteğinize göre tuz eklemesi yapın. Mıhlama yapmanın da püf noktaları var. En önemlisi kaliteli ve lezzetli malzeme kullanmak.
İkisi de Karadeniz bölgesi yöresine ait bir yiyecektir. Trabzon'da kuymak, Rize'de mıhlama daha fazla tercih edilir. En önemli fark Kuymakta önem arz eden malzeme mısır unu iken, Mıhlamada en önemli malzeme peynirdir. Her iki yiyecekte mısır unu, peynir ve tereyağ dan yapılır.
Akpınar tarafından uzun Ar Ge süreci sonrasında bulduğumuz Tava peyiri , her yaştaki tüketici grubu tarafından beğenilerek tüketilebilecek bir peynirdir.İnek sütünden yapılan Tava peyniri,hafif lezzeti,Az tuzlu oluşu , kolay dilimlenebilirliği ve su salmayan özellikleri ile sofranızda yer alabilecek salamuralı bir ...
Tulum peyniri için mayalanan süt, süzgeçten ya da tülbentten geçirilerek süzülüyor. Ardından bir gece dinlendirilen bu peynir, büyük torbalar içine ekleniyor ve bir süre bekletiliyor. Bu sayede suyunu tamamen süzen peynir, bakır kaplarda ufalanıyor ve özel tuzla tatlandırılıyor.
Sürk; taze çökelek, karabiber, zeytinyağı, fesleğen yaprağı, karanfil, pul biber, zahter, yenibahar, kimyon, tarçın, muskat, acı biber salçası ve sarımsağın karıştırılmasıyla üretilmektedir. İçerisinde çeşitli baharatlar yer alan sürk peynirine kimi bölgeler içerisinde baharatlı çökelek şeklinde de hitap edilmektedir.
Quark olarak adlandırılan ve süzme yoğurt görünümüne benzeyen Quark peyniri krema kıvamında bir peynir türüdür. Almanya ve Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yerel tariflerde sıklıkla kullanılır. Dolaplardan eksik olmayan Quark peyniri genellikle pastalarda ve tatlılarda tercih edilir.
Özellikle bu lezzetle henüz tanışmamış ve tadını bilmeyen kişiler için çok daha fazla dikkat çeken kahvaltı durumu, kolot peyniri için özel bir durum değildir. Bu bakımdan istenildiği zaman yenilebilir ve kahvaltılarda da rahatlıkla tüketilebilir.
100 gramında ortalama 1,5 gram tuz bulunan kolot peyniri tuzsuz peynir çeşitleri arasında yer alır.
Çeçil veya civil peynir, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır genelinde üretilen yağı alınmış sütten yapılan ve iplik şeklinde olmasından dolayı tel peynir de denilen yumuşak, tuzlu bir peynir çeşididir. Bazı yörelerde "Çeçil, Sacak, Tel, Dil ve Örgü" Peynir olarak da anılır. Yağlı bir peynirdir.
Genellikle mısır ve buğday unundan hazırlanan yemek, çorba ve makarna çeşitlerine katılmakta; erime oranı çok iyi olması sebebi ile peynirli pide ve tost, ayrıca yöresel yemeklerden "mıhlama" ve "kuymak" yapımında kullanılmakta ve kahvaltılık peynir olarak da tüketilmektedir.
Kolot peyniri, Türkiye kökenli, muhlama yapımında kullanılan ve yağsız sütten üretilen bir peynir çeşidi. Peynir, genellikle Trabzon, Rize ve Bayburt illerinde üretilir.
Çeçil (Civil) Peyniri: Kolay Erir, Lezzeti Hafif
Kahvaltı başta olmak üzere peynir her sofraya lezzet katan bir yiyecektir. Bunun dışında börek, makarna, omlet gibi farklı yemeklerle birlikte tüketilir.
yanına hafif soslu bir makarna veya benzeri bir yemek almak, yemek sonrası tatlı yerine çay içmek tavsiye edilir...
Çok eski peynir türlerinden biri olan kolot peyniri ülkemizde en çok Erzurum, Trabzon, Bayburt, Rize ve Artvin'de bulunur. Bu yöre halkı kolot peynirini sıkça kullanır.
Açıklama. Tam yağlı ve proteini yüksek olan ürün, kaymak tadında olan özel bir lordur. Mihaliç (Kelle) peynirinin peynir altı suyu kaynatılarak üretildiği için zararlı bakteri bulunmamaktadır. Çok az miktarda tuz bulunur; 6. aydan sonra bebeklere ek gıda olarak verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri