Tüm operatörler üzerindeki hatlarınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama adresini kullanarak e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Dijital Operatör Uygulaması içerisindeki ayarlar menüsü altında bulunan hesap ekleme işlemini kullanarak da adınıza kayıtlı tüm hatlarınızı görebilirsiniz.
Bilindiği üzere her ilçenin tapu kayıtları o ilçenin tapu müdürlüğü tarafından tutulur (Örneğin Üsküdar/İstanbul'da bulunan bir tapunun bilgileri Üsküdar Tapu Müdürlüğünde bulunur). Eğer tapu sizin adınıza kayıtlı ise ilgili tapu müdürlüğüne giderek tapu kaydınıza dair bilgileri öğrenebilme imkanınız vardır.
Adınıza şirket olup olmadığını öğrenmek için e-Devlet sistemine giriş yaparak arama kısmına “Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler” yazmanız yeterlidir. Karşınıza gelen ekranda herhangi bir şirketin ortağı, yetkilisi ya da sahibi olup olmadığınızı görebilirsiniz.
Evlerin tapu kaydına bakmak için iki yöntem mevcuttur: İlgili kurumlara başvuru yapmak ya da işlemi internet üzerinden gerçekleştirmek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda geliştirilen uygulamalar ile tapu bilgileri internetten kolayca öğrenilebilmektedir.
MERSİS numarası almak için https://mersis.ticaret.gov.tr/ adresine giriniz. Mersis menüsünden Şirket Sorgulama'ya giriniz. Firma Arama'yı tıklayınız.
İlgili 27 soru bulundu
Vatandaşlarımız E-Devlette yer alan ve Bakanlığımızca sunulan “Ticaret Siciline Kayıtlı Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletmeler veya Şirketler” hizmetini kullanarak sahibi, ortağı veya yetkilisi oldukları şirket/ticari işletmeleri sorgulayabilmektedirler.
Seçmeyi düşündüğünüz ticaret ünvanının başka bir işletme tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek için Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğümüzün internet sayfasında bulunan “Sorgulama” bölümüne giriş yaparak, Birliğimiz ile Ticaret Bakanlığı'nın ticaret ünvanı veritabanları üzerinden sorgulama ...
Tapu bilgilerinin tümü Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü TKGM sistemleri üzerinden tutulmakta olup e devlet sistemi üzerinden kişilere tapu bilgilerini görüntüleme imkanı sunulmaktadır. Ancak, kişilerin güvenliği ve mal varlığı bilgilerini korumak adına bu işlem e-Devlet üzerinden sunulmaktadır.
E-Devlet platformuna girerken T.C. kimlik numarası ve şifre kullanmalısınız. Daha sonra ise Tapu Bilgileri Sorgulama kısmına tıklamanız gerekir. Üzerinize kayıtlı olan tüm tapu bilgileri buradan karşınıza çıkmaktadır.
Aşağıdaki butona tıklandığında 'https://webtapu.tkgm.gov.tr/sirket/basvuru-takip' ekranı açılmaktadır. Bütün başvurular gösterilmektedir. Bu sayfada kullanıcının sahip olduğu taşınmazların listesi bulunmaktadır. Bu sayfa aracılığıyla taşınmaza ait tapu kayıt bilgisi, konum bilgisi ve detaylı bilgileri gösterilmektedir.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz.
şirketleri, vergi kimlik numarası üzerinden işlem yaparlar. Gerçek kişi olduğu durumlarda, T.C. kimlik numaraları üzerinden firma açılışı yapılır. Adi ortaklıklarda ise vergi kimlik numarası üzerinden işlem yapılabilir.
e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu. www.türkiye.gov.tr.
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü"nü bulmalısınız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler arasından "Tapu Bilgileri Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
Tapu kayıt örneği için tapu müdürlüklerine gitmenize gerek yok! Taşınmaza ait detaylı bilgilerin yer aldığı resmi işlemlerinizde kullanabileceğiniz tapu kayıt örneğini e-Devlet Kapısı üzerinden web tapu sistemine giriş yaparak alabilirsiniz.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Muris Adına Tapu Bilgileri Sorgulama hizmeti e-Devlet Kapısı'nda açıldı. Söz konusu hizmet ile vatandaşlarımız miras bırakan kişinin tapu bilgilerini listeleyebilecekler.
Öncelikle e-devlet internet adresine giriş yapılır ve TC kimlik numarası ile şifre girilir. Ardından ana sayfada yer alan arama butonu kısmına veraset ilamı sorgulama yazılması işlemin sürdürmesini sağlar. Tapudan miras sorgulama vasıtasıyla miras durumuna dair bilgi alınabilir.
1-İlk olarak E-devlet internet adresine girerek. T.C kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılması gerekiyor. 2-Daha sonra, anasayfada bulunan arama butonuna "Veraset İlami Sorgulama" yazmanız yeterli olacaktır.
-Yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ilk olarak 'www.turkiye.gov.tr' internet sitesine girmeniz gerekiyor. -Sonra kullanıcı bölümünden kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın. -Ana sayfada bulunan arama butonuna 'veraset ilami sorgulama' yazmanız yeterli.
“Tapu sicilinin açıklığı” başlıklı yeni düzenlemeye (MK mad. 1020) göre durum aynen şöyledir: “Tapu sicili herkese açıktır.”
Terekenin tespiti davalarında görevli mahkeme Sulh Hukuk Mahkemeleridir. Yetkili mahkeme ise TMK m.589 uyarınca miras bırakanın son yerleşim yeri mahkemesidir. Terekenin tespiti davasını mirasçılardan herhangi birisi açabilir. Mirasçıların birlikte hareket etme mecburiyeti bu davada yoktur.
Mirasçılık belgesi yasal mirasçıların kim olduğunu ve miras paylarının oranını gösteren belgedir. Noterliklerden veya dava açarak Sulh Hukuk Mahkemelerinden bu belge temin edilebilecektir.
e-Devlet sistemi üzerinden adınıza şirket kurulmaması için kısıtlama yapabilirsiniz. Kısıtlama işlemini gerçekleştirmek için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama kısmına “Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS)” yazmalısınız.
Şahıs şirketleri, anonim şirketlere nazaran daha kapalı bir yapının olduğu, tek ya da az sayıda ortakla kurulabilen şirketlerdir. Şahıs şirketlerinde ortak ya da ortaklar sınırsız sorumluluğu sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri