Üzüm çekirdeği direk olarak üzümü yerken tüketilebilmektedir. Farklı olarak üzüm çekirdeği toz haline getirilerek yoğurt ya da bal gibi ürünlerin içerisinde de tüketilebilir. Üzüm çekirdeğinin çiğnenerek de tüketimi sağlanabilir.
Kurutulmuş olan üzüm çekirdeğini de toz hâline getirerek yoğurda ya da bala karıştırarak tüketilebilir. Üzüm çekirdeği tüketirken miktarına dikkat göstermek gerekir. Üzüm çekirdeğinin günde bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Beyaz üzüm ve kara üzüm çekirdeği tüketilebilir.
Siyah üzüm çekirdeği olduğu gibi çiğnenerek ya da yutularak yenebileceği gibi toz haline getirilerek de tüketilebilir. Oldukça faydalı olan bu çekirdek, özellikle de siyah üzüm yenirken tüketilmeli ve çöpe atılmamalıdır.
Çekirdeklerde bulunan maddeler, kalp kaslarının daha sağlıklı çalışmasını sağlar ve hasar görmesini engeller. Kolesterol seviyesini dengeleyerek daha sağlıklı bir yaşam sunar. Üzümü çekirdekleri ile beraber tüketirseniz, kalp krizi hastalığına karşı güçlü bir önlem almış olursunuz.
Üzüm çekirdeği yutularak tüketilebilir. Bunun yanı sıra üzüm çekirdeği çiğnenirse de faydasını etkili bir şekilde gösterecektir. Üzüm çekirdeği oldukça güçlü bir antioksidan olarak bilinmektedir. Sağlığa pek çok yararı bulunan bu üzüm çekirdekleri istenildiği takdirde çiğnenerek ve ya yutularak tüketilebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Tatlı ihtiyacını gidermek için küçük bir kase yoğurda veya 2 tatlı kaşığı kuru üzüm ve 3 tam ceviz eklenebilir. Böyle bir ara öğün hem mutluluk hormonlarımızı harekete geçirir hem de iş ortamının stresini daha az hissetmemize yardımcı olur.
Günlük yüksek kuru üzüm tüketiminin yan etkileri olabileceği söylenmekte, bu nedenle dengeli tüketilmesi önerilmektedir. Vücudun demir ihtiyacını karşılamak için kadınların günde 18 mg, erkeklerin ise 8 mg kuru üzüm tüketmesi önerilir.
Üzüm çekirdeği; kolajeni arttırır. Bununla beraber kemik ve cilt sağlığını korur. Bilhassa yaşlanmanın önüne geçerek, ciltte oluşma olasılığı olan akne ve sivilcelerin tedavisinde kullanılır. Bunun dışında vitamin eksikliğinden ötürü görülen deri ve saç dökülmesi adına birebir yarar sağlar.
Üzüm çekirdeği günde bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi uygundur. Bu miktar aşıldığı zaman yan etkileri olabilir. Bu sebepten dolayı kullanacak kişilerin bu miktara dikkat etmesi tavsiye edilir.
Siyah Üzüm Çekirdeği 1 kg Fiyatı 85,40 TL.
Özellikle kan yapıcı özelliği sayesinde anemi hastalığını kısa sürede tedavi etmektedir. Üzüm çekirdekleri, çok fazla tüketilmek istenmese de böbreklerin daha iyi çalışması ve kalp sağlığını koruması için bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. İşte siyah üzüm çekirdeğinin insan bedenine faydaları...
Üzüm çekirdeği direk olarak üzümü yerken tüketilebilmektedir. Farklı olarak üzüm çekirdeği toz haline getirilerek yoğurt ya da bal gibi ürünlerin içerisinde de tüketilebilir. Üzüm çekirdeğinin çiğnenerek de tüketimi sağlanabilir.
Üzüm çekirdeği, antioksidan özelliği çok fazla olan maddelerden aslında. Dolayısıyla bu özelliği sayesinde vücudumuzu zararlı serbest radikallere karşı bir güzel korumasıyla ünlü. Bu özelliği de bizi kolayca yakalanabildiğimiz grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmaktan koruyor.
Genel olarak üzüm çekirdeği zayıflatır mı diye merak ediyorsanız diyet listenizde yer verilmesi gerektiğini bilmenizde fayda var. Metabolizma hızlandırıcı etkilerinin yanı sıra vücutta bulunan ödemin de atılmasını sağladığı için zayıflama planlarında oldukça etkili sonuçlar almanızı sağlar.
Bağırsakları çalıştırır
Üzüm hazımsızlığı gidererek bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Üzüm çekirdeğinin içindeki ana antioksidan; proantosiyanidinlerdir. Ayrıca yüzde 15 protein, yüzde 25 yağ, yüzde 45 posa (lif), bol aminoasit, mineral (demir, kalsiyum, çinko, bakır) ve bir miktar da vitamin (özellikle E vitamini) içerir.
CİLT SAĞLIĞI
Üzüm çekirdeği yemek, çok daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kolajen ve resveratrol, yaşlanmaya karşı savaşmada ve mimik çizgilerinin azaltılmasında çok önemli bir role sahiptir.
Siyah üzüm çekirdeği bir blender yardımıyla öğütüldükten sonra yoğurt ya da bal ile karıştırılarak tüketilebilir. Siyah üzüm çekirdeğini tüketmek için en ideal ölçüyse yarım çay bardağı yoğurda bir çay kaşığı kadar üzüm çekirdeği şeklindedir.
Üzüm çekirdeği özütü flavonoid denilen vitamin benzeri grupta, oligomerik protoantosiyanidin maddelerini içerir. Siyah Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri, antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat ve E vitamininden ise 50 kat daha fazladır.
Pıhtılaşmanın önüne geçen siyah üzüm çekirdeği aynı zamanda da zayıf olan damarların güçlenmesini destekler. Sindirim ve boşaltım sistemine etkileri araştırıldığında böbrek ve bağırsakların çalışmasına olumlu etkileri gözlemlenmiştir. Kolajen miktarının artmasını sağladığı için yaşlanma etkilerini yavaşlatır.
Üzüm çekirdeği direk üzüm tüketerek kullanabilirken aynı zamanda yoğurt ya da bal gibi yardımcı besinler ile karıştırılarak da tüketilebilir. Yarım bardak yoğurt için, bir çay kaşığı üzüm çekirdeği kullanılabilir. Diğer kullanım şekli de çekirdeklerinde çiğnenerek tüketilmesi yöntemidir.
Ancak üzüm çekirdeksiz cins olarak seçildi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. İbrahim Saraçoğlu geçen hafta TBMM'de, kuru üzümün çekirdeklisinin faydalı olduğunu açıklamış ve ''Çekirdekli üzüm her derde deva. Özellikle çocukların ağzında bulunan ve diş çürümesine sebebiyet veren bakteriyi yok eder.
21 adet kuru üzüm yemek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) çok sevdiği alışkanlıkları arasında yer alır. Sünnet olmasının yanı sıra kuru üzüm tüketmek, birçok sağlık sorununa da iyi gelir. Üzümün kurutularak elde edilen bu besin özellikle sindirim hastalıklarına iyi gelir.
Resulullah (asm) üzümü sol eline alır, sağ eli ile yerdi
Üzüm yerken çekirdeği çıkarılmamalıdır, zararlıdır. Üzümü tane tane yemelidir. Çünkü bu daha yarayışlı ve iyidir. Aişe (ra) Resulullah'ın (asm) sol eline üzüm salkımını alıp, sağ eli ile tane tane yediğini ifade etmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri