"TAVSİYE EDİLEN GÜNLÜK MİKTAR 150 İLE 300 MİLİGRAM''
Küçükarslan, üzüm çekirdeğinin kuru veya taze tüketilmesinin bir farkı olmadığını anlatarak, bu değerli besininin rahatlıkla ve çekinmeden çiğneyerek üzüm içerisinde tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
At kestanesi yağı Deniz çamı kabuğu ekstresi yağı Üzüm çekirdeği yağı Ölmez otu yağı
Üzüm çekirdeğinin içerdiği antioksidan maddelerden dolayı kan yağının ve kolesterolünde ve kan damarlarındaki yağ birikimine engel olduğu belirlenmiştir. Bu sebeple üzüm çekirdeği hasarlı ve zayıf kan damarlarının güçlendirilmesinde çok etkili bir bitkidir.
Dr. Miklos Gabor'un yaptığı araştırmada üzüm çekirdeği yüksek tansiyonlu deneklerde kılcal damarları güçlendirmiş. Anti-Aging etkisi Üzüm çekirdeği damarları yenilediği için ayrıca anti-aging etkisine sahip.
İlgili 17 soru bulundu
Saf üzüm çekirdeği yağını yatmadan önce yüzünüzde serum olarak kullanabilirsiniz. Kişisel yüz ve vücut kremlerinize birer damla damlatarak daha kolay bir kullanım elde edebilmeniz mümkündür. Üzüm çekirdeği yağı nemi cildinizde hapseder. Bu nedenle, cilde direk olarak uygulamak daha etkili olabilir.
Üzüm çekirdeği yağı, salata ve yemeklerde kullanılan bir yağdır. Domates ve nane ile birlikte makarna soslarına eklenen yağ, et yemeklerine katılır. Üzüm çekirdeği yağı sadece et yemeklerinde değil, sıvı yağın kullanıldığı her yemeğe tat vermek için katılabilir.
Soğuk pres yöntemi ile alınan yağ, daha sonra istenirse yemeklerin içinde kaynamaya bırakılabilir. Üzüm çekirdeği yağını salatalarda da kullanarak vücudunuza alabilirsiniz. Günlük cilt kremi içerisine ekleyip cilde tatbik edebilir yahut daha sağlıklı saçlar için saçlarınızın durulama suyuna ekleyebilirsiniz.
Kolesterolün damarlarda birikmesine engel olur. Bu yüzden damar tıkanıklığına engel olur. Siyah üzüm çekirdeği çok etkili bir kan yapıcıdır' sözlerini kaydetti. Üzüm çekirdeğinin çok ciddi bir kan sulandırıcı etkiye sahip olduğunu kaydeden Abdullah Yakar, varis tedavisine de yardımcı olduğunu dile getirdi.
Varis tedavisinde; ameliyat, lazer, radyo frekansı, zamk ve skleroterapi kullanılmaktadır. Cerrahi müdahale, varis tedavisinde en son tercih edilen tedavi yöntemdir. İlerleyen aşamalarda, varisli damarın ameliyatla alınarak vücuttan atılması işlemidir.
1) Elma Sirkesi
Cilt, saç bakımı, zayıflama ve birçok konuda adeta bitkisel iksir olarak karşımıza çıkan elma sirkesi, varis doğal tedavisi için tercih edilen en etkili yöntemlerden biridir. Elma sirkesini pamuklu bir bez yardımıyla ıslatıp varisli bölgede bitkisel tedaviye başlayabilirsiniz.
Zeytinyağı: Varisli damarlara iyi gelen ve oldukça etkili olan gıdalardan biri zeytinyağıdır. Kan dolaşımının artmasını ve düzenlenmesini sağlar. Bu nedenle varisli bölgelere zeytinyağı ile birlikte masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırır, iltihaplanmayı ve ağrıyı azaltır.
Üzüm çekirdeği yağını günde bir tatlı kaşığı alınacağını uzmanlar tarafından önerilmekte. Üzüm çekirdeği yağı, üzüm çekirdeğinin soğuk pres yoluyla sıkılmasından elde edilen bir yağdır.
Cilt bakım yağı olarak kullanılan kantaron yağı saç bakımında da tercih edilmektedir. Migren, varis, bel ağrıları, iltihap ve güneş yanıklarına iyi gelir.
Mükemmel bir nemlendirici olan üzüm çekirdeği yağı, bu özelliği sebebiyle birçok yerde kullanılır. Özellikle kremlerde, dudak balsamında, nemlendiricilerde, güneş kremlerinde ve losyonların içeriğinde bulunur. Cildi nemlendirici özelliği vardır. Kuru cilde sahip olan kişilerin kullanabileceği bir yağdır.
Diğer yağlar gibi, üzüm çekirdeği yağı da serin ve karanlık bir yerde saklanmalıdır. Nadiren kullanan kişiler için soğutmak en iyisidir. Üzüm çekirdeği yağı buzdolabında muhafaza edildiğinde biraz donabilir. Dumanlanma noktası çok yüksek olduğu için kızartma ve pişirme için oldukça elverişlidir.
Üzüm çekirdeğinin içindeki ana antioksidan; proantosiyanidinlerdir. Ayrıca yüzde 15 protein, yüzde 25 yağ, yüzde 45 posa (lif), bol aminoasit, mineral (demir, kalsiyum, çinko, bakır) ve bir miktar da vitamin (özellikle E vitamini) içerir.
Cilt tonunu eşitler, cildin parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Cildin daha yumuşak olmasını sağlar. İçeriğindeki E vitamini sayesinde kolajen üretimini destekler.
Bu yağ göz çevresinde ve göz altında kullanıma uygun nadir yağladan biridir. Uygulama esnasında dikkat edilmesi gereken yağın doğrudan göz ile temas etmemesidir. Üzüm çekirdeği yağı göz altı yağ bezesi oluşumuna sebep olmadığı gibi bu istenmeyen bezelerin görünürlüğünü de azaltıcı etkiye sahiptir.
Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? Kırışıklık oluşumunu yavaşlatarak sarkmaları önler. Cilt lekelerinde en sık karşılaşılan neden güneş yanıkları olurken üzüm çekirdeği yağı leke tedavisinde etkili bir yağdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri