Kuru üzüm kalori değeri ve şeker içeriği yüksek bir besindir. Bu nedenle kilo almaya yatkınlık sağlar. Özellikle diyabet hastalarının kuru üzümü fazla tüketmesi, ciddi sağlık problemlerin tetikleyebilir. Bununla birlikte kuru üzümün fazla tüketilmesi, vücutta alerji oluşmasına neden olabilir.
Bazı durumlarda ishal olmanıza ve midede gaz birikmesine neden olabilir. Fruktoz hassasiyeti olanların üzüm tüketmesi zararlıdır. Eğer tüketirlerse hazımsızlık ile birlikte aşırı karın ağrısına neden olabilir. Aşırı üzüm yemek böbrek fonksiyonlarına zarar verebilir.
Doğal antioksidan kaynağı olan üzümün kuru halinin sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Özellikle günde 21 kuru üzüm tüketmenin ya da geceden 21 kuru üzümü suya bırakıp sabah kalkınca içmenin sayısız faydası bulunuyor. Zengin besin değerlerine sahip olan üzümün yararları saymakla bitmiyor.
Kalorisi çok yüksek bir besin olduğu için fazla tüketilmesi sonucunda kilo alımına neden olabilir. Vücutta alerji oluşumuna neden olabilir. Akciğerde oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesini sağlar. Saçların gürleşmesine ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur.
Demir eksikliği olan kişilerin her gün 1-2 avuç kadar kuru üzüm tüketmeleri gerektiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Vücudun ihtiyacı olan demir, bakır ve B vitamini karşılayabilmek kansızlığa iyi gelmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Salkım halinde asılan üzüm de kalp şeklinde görülür. Her üzüm tanesi kalpte bulunan kan hücrelerini gösterir. Üzüm, kan yapıcı olarak bilinen bir gıdadır ve kalbe iyi gelir.
Uzmanlar, 21 kuru üzümün kolesterol seviyesinin düşürmesinin yanı sıra damar tıkanıklığını da önleyerek kalp rahatsızlığının yaşanma olasılığını azaltır. - Kanda artan trigliserit hücreleri vücuttaki şeker ve yağlanma oranını da artırır. Bu durum da obezite ve şeker hastalıklarının yaşanmasına davetiye çıkarır.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Üzüm, içinde bulunan polifenoller sayesinde obeziteyi önlemeye yardımcı olur. Kilo vermeyi de önemli ölçüde kolaylaştırır. Bu nedenle yaş ya da kuru üzüm fark etmeksizin pek çok diyet listesinde üzüm de yemeniz tavsiye edilir. Fakat üzümü fazla tüketirseniz kilo almaya neden olabilir.
Üzüm yemek kilo aldırır mı? Özellikle içeriğinde bulunan resveratoller sayesinde açlık krizlerinin önüne geçen ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olan üzüm, gereksiz kalori ve dolayısıyla kilo alımının önüne geçebilmektedir. Hatta bu şekilde zayıflama konusunda da fayda sağlayabilmektedir.
Peygamber Efendimiz üzümün kurusunu çok sever, methederdi. Kuru üzümü yaş üzüm ile taze ceviz ve badem kuruları ile yemek de sünnettendir. Çünkü bu şeytanı gazaplandırır.
Bağırsakları çalıştırır
Üzüm hazımsızlığı gidererek bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Kara üzüm, özellikle kan yapıcı özelliğiyle ,son derece faydalı ve kıymetli bir besin. İçeriğinde bulunan anti oksidanlar sayesinden, iyi bir kanser kalkanı olan kara üzümü, özellikle çocuklarınıza bol bol yedirmenizde fayda var. Gelelim karaüzüm çekirdeğine.
Sarı, siyah ve kuru üzüm lif ve su açısından çok zengindir. Üzüm miktarı bilinerek tüketilmelidir. Çözünür lif ve fruktoz barındıran üzüm mide içinde gaz ve ishale de neden olabilir.
Aynı zamanda üzüm tüketimi C vitamininin etkisini de artırmaktadır. Kan yapıcı özelliği ile üzüm kansızlığa da iyi gelmektedir. Kansızlık için ayrıca üzümden yapılan pekmez ve üzüm suyu tüketilebilir.
Yani, kalori değeri göz önünde bulundurularak tüketildiği takdirde kilo aldırmayacağı gibi aksine halsizlik, kansızlık, enerji düşüklüğü gibi sorunlarınıza da çare olacaktır. Yerken aşırıya kaçarsanız elbette ki kuru üzüm kilo aldırır mı sorunuz olumlu yanıtlanacaktır.
- Siyah üzüm lif ve su içeriği bakımından zengin olduğu için ishal, kabızlık ve hemoroit gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. - Uykudan önce siyah üzüm yemek uyku kalitesini artırabilir. - Siyah üzümdeki C vitamini seviyeleri hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.
Kanı temizleme görevi de siyah üzüme düşmektedir. Siyah üzümü ara öğünlerinize ekleyerek kanın zararlı maddelerden arınmasını sağlayabilirsiniz. Böylece tüm organlarınız daha sağlıklı şekilde işleyecektir.
Ayrıca şeftali, armut, mango, üzüm, elma ve greyfurt da afrodizyak etkisi olan meyveler arasında kabul edilmektedir.
Şifa deposu kuru üzüm, cinsel hayatı renklendiriyor. Erkeklerde iktidar problemini ortadan kaldırıp, sperm sayısını arttırıyor. Kurusu ve yaşı vitamin deposu olan üzümün faydaları saymakla bitmiyor.
Aşkın olmazsa olmaz diğer bir koşulu da aşkın mutlaka cinsellik içermesidir. Aşkın içinde cinsellik vardır. Cinsellik olmadan aşk olmaz ama aşksız seks olur. Dopamin ve norepinefrin, beyinde benzer ama farklı yapıları etkileyerek cinsel uyarılmayı ve motivasyonu artırırlar.
Kuru üzüm, ölçülü tüketildiğinde sağlık açısından oldukça faydalıdır. Ancak fazla tüketilmesi kilo alımına yol açabilir. Kuru üzüm kalori değeri ve şeker içeriği yüksek bir besindir. Bu nedenle kilo almaya yatkınlık sağlar.
Kolon ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden aç karnına tükettiğiniz kuru üzüm suyusu, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Enerjinizi ikiye katlar Bilim insanları ve spor uzmanları enerji barları için mutlaka kuru üzüm tüketmemiz gerektiğini söylüyorlar.
Tatlı ihtiyacını gidermek için küçük bir kase yoğurda veya 2 tatlı kaşığı kuru üzüm ve 3 tam ceviz eklenebilir. Böyle bir ara öğün hem mutluluk hormonlarımızı harekete geçirir hem de iş ortamının stresini daha az hissetmemize yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri