Yüzünüzü Aşağı Eğin Fotoğraflarda yüzünüzün daha uzun gözükmesi size avantaj sağlar. Yüzünüzü kamera açısına göre biraz aşağı eğerek hem gıdınızı saklamış olursunuz hem de yüzünüzü daha uzun göstermiş.Başarılı Bir Selfie İçin En Güzel Makyaj Tüyoları!
Fotoğraflarda uzun görünmek için poz verme sırasında yüzünüzü hafifçe öne uzatmalısınız. Böylece yüzünüz daha ince görünür ve gıdınız ortaya çıkmaz. Fotoğraflar da modeller gibi uzun çıkmak için yüz hatlarınızı belirginleştirin. Bunu uygulayacağınız makyaj ile yapabilirsiniz.
Boydan fotoğraf çekilmek istiyorsanız, fotoğraf çekecek kişinin aşağıdan çekmesini isteyin. Aşağıdan çekilen boy fotoğrafları, daha uzun gözükmenizi sağlar. Yüzünüzün açısı tamamen kameraya karşı olmasın. Kafanızı çok az sola ya da sağa çevirerek açı verin.
İçe doğru bükülmemiş omuz başları ve hafifçe bükülen el bilekleri. Eğer elbisenizin cebi varsa şanslısınız! Çünkü elleri ceplerde tutmak daima güzel görünür. Yalnız dikkat, elleriniz ceplerinizin en derinliklerine kadar gitmesin.
İlgili 29 soru bulundu
Üçler kuralı, nesnenizi bir görüntünün sol veya sağ üçte birlik köşesine yerleştirmeyi ve kalan üçte ikiyi boş bırakmayı söyleyen bir kompozisyon kılavuzudur. Başka kompozisyon biçimleri olsa da üçler kuralı genellikle etkileyici ve iyi kompozisyona sahip çekimler sağlar.
Kameraya doğrudan bakarak ve özellikle de başınızı yukarı kaldırarak poz vermeyin. Böyle bir poz, kare yüz şeklini iyice vurgulayacaktır. Pozunuzda kare efektini azaltmanız gerekir. Bunun için vücudunuzu 'en iyi taraf'ınıza doğru biraz döndürün, başınızı birkaç santimetre aşağı eğerek yüzünüzü daha az kare gösterin.
Fotoğraftaki gülümsemenin anahtarı doğallıktır. Aşırı gülümsemek garip, rahatsız görünmenize sebep olur ve asla iyi görünmez. Kendinizi zorlamayın, yüzünüzü rahat bırakın ve hafifçe gülümseyin. Ağzınız hafifçe açılmalı, böylece alt dudağınız üst dişlerinizin eğrisiyle eşleşecektir.
Fotoğrafta nasıl fotojenik çıkılır? Bakışlarınızı odaklayın. Poz verirken gözlerinizi kamera lensinin biraz üzerine odaklayın.Başınızı hafifçe öne çıkarıp, çeneninizi aşağı indirin. Dilinizi dişlerinizin hemen arkasına yerleştirip gülümseyin.
yıllar boyu çekilmiş bir tek kare fotoğrafında doğru dürüst çıkmamış olmak.
Bedeninizi bükün ve kollarınızı doğru konumlandırın
Bir ayağınızı hafifçe diğerinin önüne yerleştirin ve kameraya yakın kolunuzu kalçanızın hemen üstüne koyun. Ağırlığınızı ise arka bacağınıza verin. El kalça pozu öğrenilmesi en zor ancak performansı en yüksek pozlardan biridir. Sıkı çalışın.
Eğer toplu bir yüzünüz varsa saçlarınızı yüzünüzün iki yanından sarkıtabilirsiniz. Böylece yüzünüz daha ince gözükecektir. Kısa saç modelleri yüzünüzü daha belirginleştirecek ve daha toplu gösterecektir. Ten renginiz ve makyaj tercihleriniz de fotoğraflarda daha ince gözükmenize yardımcı olabilir.
Kaşmir, ipek gibi ince ve yumuşak dokuları tercih edin. Desenlerde ise kareli ve enine çizgililerden uzak durun. İnce ve uzun görünmek için boyuna çizgili desenler ve aynı renklerde giyinmek en işe yarar yöntemlerden biridir.
Fotoğraflarda gülüşünüzün daha güzel görünmesi için üst ön dişlerinizin kenarları, alt dudağınıza hafif değecek bir şekilde gülümseyin ve ardından fotoğraf çekinirken dilinizi de tam o dişlerin arkasına konumlandırın. Bu şekilde daha fazla dişiniz görünecek ve dişleriniz daha parlak ve büyük çıkacaktır.
Fotoğraflarda ise, özellikle ayar yapılmazsa, genellikle tersine çevrilmemiş bir kare görürüz. İşte bunlardan birine daha sık bakıyorsak, yüzümüzle ilgili küçük asimetrilerin sağ tarafta mı, yoksa sol tarafta mı olduğunu da zamanla kanıksarız. Bu nedenle aynadaki veya fotoğraftaki kendimizi beğenmeyiz.
Aynaya baktığımızda gördüğümüz şey aslında kendi görüntümüzün aynısı değil, yansımamız. Aynada görülen yansıma, görüntümüzün ters çevrilmiş hali. Her gün aynaya baktığımız için bu çevrilmiş görüntüye alışırız. Yani bu görüntü biz değiliz yalnızca göz alışkanlığı olduğu için yadırgamıyoruz!
Aynı zamanda fotoğrafik hafıza olarak da tanımlanır. Görme ile öğrenme, gördüklerini hızlı ve kolay biçimde akılda tutma ve analiz edip sonuca varma becerilerinin bütününe görsel zeka adı verilir. Görsel zekaya sahip çocuklar için en iyi akılda tutma ve öğrenme yolu görmedir.
Bu çerçevede bugün toplanan TDK Bilim Kurulu, 5 karşılıktan en fazla önerilen "özçekim"i "selfie"ye karşılık olarak kabul etti.
Pozlama için tek bir fotoğraf makinesi ayarı yoktur. Bunun yerine pozlama, pozlama üçgeni olarak bilinen üç farklı veri ayarından oluşur. Bu ayarlar enstantane hızı, diyafram ve ISO'dur.
Altın oran, doğadan matematiğe ve sanata kadar pek çok alanda gözlenen ve uygulanan geometrik orandır. Yaklaşık olarak 1.618 sayısına eşittir. Doğada göze hoş gelen birçok nesne bu orana uyduğu için, altın oran aynı zamanda estetiğin matematiksel ölçüsü olarak da değerlendirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri