Elmamız, cam rendede püre haline getirilir. Minik tencerede pirinç unu su ile muhallebi kıvamına gelene kadar kısıkta pişirilir. Elma püresi pişen muhallebiyle kasede karıştırılır. Son olarak tarçın ilavesiyle bebişlere afiyetle yedirilir.
Bebek gece muhallebisi
Ayrı bir kasede pirinç unu biraz soğuk su ile seyreltilir. Daha sonra kaynayan suya karıştırılır ve irmik eklenip muhallebi yapılır. Sürekli pişene kadar karıştıralım Pişen muhallebiye cam rendede rendelediğimiz elmayı da ekleyip ılıtıyoruz pekmezi de ilave edip bebeğimize yedirebiliriz.
BEBEK MUHALLEBİSİ NASIL YAPILIR? 1 çay bardağı kaynatılan ve ılıtılan içme suyuna 1 tatlı kaşığı pirinç unu eklenir ve orta ateşte karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra 5-8 kadar pişirilen muhallebi kıvamlı hale gelince ocaktan alınır ve ılınması beklenir. Sonrasında anne sütü eklenir ve karışım hazırdır.
* 6-12 aylık, yani tamamlayıcı beslenme dönemi olarak adlandırdığımız dönemde anne sütünün tamamlayıcısı gıdalar verilebilir. Bu besinlerde ilk tercihimiz muhallebi. Çünkü muhallebi türü gıdaların kıvamı kolayca yedirilebilir, sindirilebilir, tadı güzeldir, alerji ve gaz yapmaz.
İlgili 32 soru bulundu
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
Bu doğrultuda 6.ay itibari ile bebeklere irmik verilebilir. İrmik; karbonhidrat, vitamin ve yüksek enerji kaynağıdır. Bunun yanı sıra sindirilmesi kolay bir besin olduğu için bebekler için de idealdir. İçeriğinde B ve E vitaminleri bulunan irmik, bebeklerin gelişimine katkı sağlar.
6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur. 6 aylık bebek boyu ise kız bebeklerde 64 santim, erkek bebeklerde 67 santimdir.
İRMİK Mİ PİRİNÇ UNU MU, SEBZE Mİ, MEYVE Mİ? İrmik, pirinç unundan daha besleyicidir. Sıklıkla pirinç unu ile ek gıdaya geçişe başlayan annelere glüten hassasiyeti olmadığı tespit edilen bebeklere daha besleyici olduğunu için irmikli gıdalar öneriliyor.
Pirinç unu hazmı kolay olduğundan bebeklerde 4. Aydan itibaren başlanabilir. 4 aydan önce pirinç unu maması vermek sakıncalı olabilir. Bu nedenle bebeğiniz ek gıdaya geçtiği zaman doktorunuza danışarak pirinç unu mamasını gönül rahatlığı ile bebeğinize verebilirsiniz.
6 Aylık Bebeklerde Beslenme Sıklığı Ne Olmalı? 6 aylık bebeğinin mide kapasitesi artık yaklaşık 180-210 ml'dir. 6 aylık bebeğin anne sütü ile besleniyorsa 3 öğün anne sütü ve 3 öğün ek gıda almasını, anne sütü ile beslenemiyorsa 2-3 öğün formül mama ve 3 öğün ek gıda yani toplamda 5-6 öğün almasını öneririz.
İrmik bebek beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Protein değeri en yüksek olan durum buğdayı irmiğini, bebeklerin en kolay sindirebildiği en ince haliyle siz minik gurmelerimize sunuyoruz. İnce bebek irmiğinin sindirimi, iri taneli irmiğe nazaran daha kolay olduğu unutulmamalıdır.
1 çorba kaşığı irmiği yarım çay bardağı suda haşlıyoruz. İrmik yumuşak bir kıvam alınca elma ve muzu rendeleyip irmiğe katıyoruz. Pekmez ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun, bebişlere.
Anne sütü, yumurta sarısı, yarım muz ve biraz lor peyniri kahvaltısında olmalıdır. Çok az miktarda tereyağı, biraz ceviz ezmesi de temin edilerek tüm malzemeler püre haline getirilebilir. Bir diğer kahvaltı alternatifi ise pekmez, yumurta sarısı, peynir ve bebe bisküvisinden oluşan bir püredir.
Bebek Ne Kadar Su İçmeli? Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
Bebekler 6 ila 9 ay arasındaki süreçte emeklemeye başlar. Katı gıda ile beslenmeye başlayan bebekler yavaşca fiziksel olarak güçlenmeye başlar.
Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur.
İçerisindeki vitamin ve mineraller bakımından bebek gelişimine önemli bir katkıda bulunan pirinç unu aynı zamanda bebeğinizin yutkunma yetisinin gelişmesine de yardımcı olur.
EK gıdaya geçişin ilk aylarında yaklaşık 6-8 ay civarında 1 tane haşlanmış yumurtanın sarısını, 8. aydan itibaren ise bir bütün yumurtayı bebeğinize yedirmeye başlayabilirsiniz.Tıpkı tavuk yumurtasında olduğu gibi bıldırcın yumurtasını da ek gıda dönemi tariflerine ekleyebilirsiniz. 100 gramında 13 gram protein olan ...
Sabah belli bir saatte uyanmasına özen gösterin ve bunun için bir uyku rutini oluşturun. Gündüz uykularına da aynı şekilde dikkat edin ve günün aynı saatinde uykuya dalmasını sağlayın. Böylelikle bebeğinizin bir uyku düzeni oluşacak ve gece daha sık uyanmayacaktır.
6. aydan sonra bebeğe su verilmeye başlandığında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Öncelikle, bebek suyu yani bebeğe verilecek olan su yaklaşık 5-10 dakika kaynatılıp ılıtılmalıdır. Suyun bu şekilde sterilize edilmesi, sudan bebeğe mikrop geçme ihtimalini ortadan kaldıracaktır.
Gece yatmadan önce süt içmeye alışan bebeğe uykuya dalmadan yarım saat önce anne sütü verilebilir. Unutmayın gündüz yeterli beslenen 6. ayını doldurmuş gelişimi iyi olan bebeklerin gece beslenmesine ihtiyacı yoktur. Onun sağlıklı gelişimi için ihtiyacı olan şey kesintisiz bir gece uykusudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri