Diş çekimi yapılan bölgenin komplikasyonlardan arınıp implant için uygun hale gelmesi için 2 ile 3 ay beklenmesi yeterli bir süredir. Bekleme süresi ardından yapılan kontroller sonucunda tedaviye başlanabilir. Daha önceden çekilmiş bir diş yatağına implant uygulamak için ise kemik yapısının kontrol edilmesi gerekir.
Diş çekiminden 2 yıl sonra implant yaptırmak mümkündür. Ancak bir diş çekildiğinde, çene kemiği zamanla küçülme eğilimi gösterir. Uzun bir bekleme süresi sonunda çene kemiği implantı desteklemek için çok ince veya zayıf hale gelebilir.
İmplant tedavisi diş çekildikten hemen sonra ya da 2-4 ay sonrasında gerçekleştirilebilir. Eğer dişin kök kısmında herhangi bir problem bulunmuyorsa diş çekimi sonrası aynı anda implant tedavisi yapılabilir.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Diş destekli köprü yöntemi eksik dişi tamamlamak için mevcut dişlerden destek alınan uygulanan bir yöntemdir. Bu tedavide implant kullanımı yoktur. Eksik dişe komşu olan diğer dişler kesilerek üzerine kron/ köprü protezler yerleştirilir. Daha sonra ise yerine yapıştırma işlemi gerçekleştirilir.
İlgili 18 soru bulundu
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
Vidalı implant, silindirik bir gövdeye sahiptir ve bu gövde üzerinde yivler bulunur. İmplant, çene kemiğine bu yivler sayesinde tutunur. Vidasız implant ise üzerinde yiv bulunmaz ve özel bir tasarım sayesinde çene kemiğine tutunur. Vidasız implantın yerleştirilme sürecinde daha az cerrahi işlem kullanılır.
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
Diş eksikliği olması durumunda implant tedavisi SGK tarafından karşılanacaktır. Konjinetal diş eksikliği bulunan hastalara ait implant ücretleri de karşılanacaktır. Dudak, damak yarığı gibi durumlarda her çeneniz için en çok 4 tane implant olacak şekilde SGK ücretleri karşılayacaktır.
İkinci seansta implant uygulaması gerçekleştirilir. Bir sonraki seans, yani 3. seansta kontrol yapılır.
Evet, bazı durumlarda bir implant üzerine 3 diş takılabilir. Bu genellikle "implant destekli köprü" veya "implant destekli sabit protez" adı verilen bir tedavi yöntemiyle gerçekleştirilir.
İmplant vidası takıldıktan sonra dişin takılması için doğru zaman beklenilmelidir. Bu uygulamanın doğru zamanda ve kurallara uygun olarak yapılıp yapılmaması tedavinin sonucunu direkt olarak etkiler. Genellikle 3 ay sonra titanyum vida ile kemik tam anlamıyla kaynaşır. Böylece diş yapımı süreci başlatılabilir.
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi, tamamen dişsiz olan bir ağızın üst çene kısmı için 4 ile 8 adet arası implanta ihtiyaç duyulur. Çoğu vakada üst çeneye 8, alt çeneye ise 6 implant yerleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Üst çenede en az 4 implant bulunması zorunludur.
Büyüme gelişimini tamamlamış ve genel sağlık durumu iyi olan her hastaya implant tedavisi yapılabilmektedir. Bununla birlikte kontrol altında olmayan önemli bir sistemik hastalığı olan, radyoterapi veya yakın dönemde kemoterapi alan bireylerde implant tedavisi uygulanması uygun olmamaktadır.
İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir. Çünkü dişin çekimi sırasında çevre bölgede, kemikte bir baskı hissi oluşur. İmplant'ta bu his oluşmaz sadece implant yapılırken hasta makinenin çıkardığı sesi duyar.
Implant işleminden 24 saat sonra diş fırçalamaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
Evet, devlet hastanelerinde implant tedavisi yapılabilmektedir.
Titanyum implant bileşenleri açık içi boş bileşenlere yerleştirilir. Yaklaşık 30-40 dakika sonra vidasız implant uygulaması tamamlanır. İmplantlar yerleştirildikten sonra birkaç ay boyunca kemik dokusu ile bütünleşmesi beklenir. Bu süreç tamamlandıktan sonra, diş hekimi implantların üzerine uygun protezler yerleştirir.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
Dünya genelinde en çok satılan implant markaları arasında Straumann, Nobel Biocare, Dentsply Sirona, Zimmer Biomet ve Osstem gibi markalar yer almaktadır. Bu markalar, uzun yıllardır diş hekimliği sektöründe lider konumda olmaları, yüksek kaliteli ürünleri, uzman destekleri ve geniş ürün yelpazeleriyle öne çıkmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri