Buna göre, Varan ve Boss, yolculuk sırasında şoförlerin kesinlikle sigara içilmesine izin vermiyor.
Bununla birlikte, bazı kişiler hala sigara içme alışkanlıklarını sürdürmektedir. Yolculuk sırasında, şoförler de dahil olmak üzere insanlar, sigara içme ihtiyacı hissedebilirler. Ancak, otobüste şoförün sigara içmesi, çeşitli riskler taşıdığından, genellikle yasaklanmıştır.
Arabada Sigara İçmek Yasak Mı? Hususi araçlarda sigara içmek 2013 yılında yeniden düzenlenen 4207 sayılı yasa ile cezai yaptırım altına alınmıştır. 2013 yılında yürürlüğe giren bu kanun maddesiyle araçlarda sigara içilmesi yasaklanmış ve idari para cezası kapsamına alınmıştır.
TBMM'de kabul edilen 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlı Etkisini Önlemeye Dair Kanun, yolcu otobüslerinde sigara içilmesini yasakladı. Uygulama da ay başında başladı. Artık otobüslerde şoförler dahil kimse sigara içemiyor.
Arabada sigara içme cezası kanun maddesi Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi gereğince uygulanır. Özel araçlarda olduğu gibi demir yolu, deniz yolu ve hava yolunda da uygulanır. Taksiler de bu cezai uygulamanın kapsamındadır ve hem sürücü hem de yolcu cezai yaptırıma dâhil edilir.
İlgili 35 soru bulundu
Bu nedenle de arabada sigara içme yasağının sadece sürücü için geçerli olduğu zannedilmektedir. Oysa bu yasak, arabada bulunan herkes için geçerlidir. Dumansız hava sahası uygulamaları kapsamında, özel araçlarda sigara kullanmak yolcular için de yasaktır.
Evet, araçlarımızda sigara içilmesi yasak.
154'e veya 156'ya ihbar ediniz, başkalarını da tek elle kullandığı otobüsle tehlikeye atmasın. eğer 2 saat sigara içmediği için kaza yapacaksa ne diye şöför olmuş. 2 saat sigara içmediğinde bile kaza yapan bir şöför kimbilir başka ne sebeplerden kaza yapar.
Birçok yerde tütün ürünlerinin tüketilmesini yasaklayan kanuna göre; lokanta, kahve, kafe, kafeterya, bar, disko, kulüp, gazino vs. gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler de yasak kapsamında.
Türkiye'de özellikle son 10 yıl içerisinde sigara kullanımına ve satışına dair çok ciddi kısıtlamalar getirilirken, mevcut yasalarda 2013 yılında yapılan değişiklikle özel araç bile olsa sürücülerin araba içinde sigara içmesi yasaklandı.
Son dönemlerde, devletin çıkarttığı yasakların ve cezaların başında, arabada sigara içme gelmektedir. Artık Emniyet Müdürlüğü tarafından bütün araçlar denetlenmeye başladı. Araç içerisinde sigara içen kişilere 153 TL para cezası kesilmeye başlandı.
Döşemenizi iyice süpürün, tüm külü ve tozu emer. Ardından, her kumaş yüzeyine karbonat serpin. Bu ince beyaz toz, kötü kokuları son derece iyi nötralize eder. Kapıları kapatın ve koku giderme işini yapması için karbonatı olabildiğince uzun süre bekletin – birkaç gün en iyisidir.
İlgili madde çerçevesinde, özel ihlaller (tütün ürünlerinin reklamı, bedelsiz tütün ürünü satma ve benzerleri gibi) hariç olmak üzere işletmelere uygulanacak idarî para cezaları ile süreli kapatma yaptırımları ancak ve ancak mahalli mülki amir olan vali veya kaymakam tarafından tesis edilebilmektedir.
Gemilerdeki kapalı genel alanlarda sigara içmek yasaktır.
(2) Toplu taşıma araçlarında tütün mamulü tüketen kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir. Kabahatin özel hukuk kişileri tarafından işletilen toplu taşıma araçlarında işlenmesi halinde bu ceza ilk başvurulan kolluk birim yetkilileri tarafından verilir.
Toplu Taşıma Araçlarımızda Sigara İçmek Yasaktır. 4207 sayılı yasa gereği topluma açık umumi yerlerde sigara içilmesi yasaktır. Bu Kanun'un en büyük destekçisi ve sorumlusu sağlıklı bir ortamda çalışma ve yaşama hakkına sahip vatandaşlarımızdır.
Kamu binalarında, ticaret ve sosyal amaçlı yerlerde Kanunun yürürlüğe girmesiyle kamu hizmet binalarının, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan binaların kapalı alanlarında sigara içilemeyecek.
Sigara yasağının konulduğu alanlardan bir tanesi de uçaklardı. Ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları bu yasağı ilk uygulayan markalardan biri oldu. 1986 yılında getirilen yasakla artık yurtiçi ve 6 saatin altında sürecek uçuşlarda sigara içilemeyecekti.
Buna rağmen gün içinde toplu taşıma araçlarını kullanan bazı sigara tiryakileri bu yasağa uymayarak sigara kullanmayan insanları rahatsız ediyor. "4207 sayılı yasa gereği topluma açık umumi yerlerde sigara içilmesi yasaktır. Bu kapsamda İETT duraklarında da sigara içilmesi yasaklanmıştır.
Buna göre: İl Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile “İl Tütün Kontrol Kurulu” oluşturulur ve tütün ürünleriyle mücadele bu kurulun koordinasyonu ile belirlenir. Kurulun sekreteryasını Sağlık Müdürlüğü yürütür. Kurulun ceza verme yetkisi olmayıp cezaların zamanında uygulanmasını kontrol eder (2).
İdari Para Cezası Adli Sicil Kaydına (Sabıka Kaydına) İşler mi? İdari para cezası, adli sicil kaydına (sabıka kaydına) işlemez.
Hayır. Çalışma ortamlarının yangın merdivenlerinde, balkonlarında, merdiven boşluklarında ya da 2 binayı birbirine bağlayan koridorlarında sigara ve tütün ürünleri kullanılamayacak.
Ancak buna da hemen yanıt verebiliriz. Kanunda yer alan “Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü nargile ve sigara, tütün ürünü kabul edilir.” ifadesi, arabada elektronik sigara kullanmanın da yasak olduğunu açık ve net bir şekilde belirtiyor.
Dr. Ersan Şen: Avrupa Birliği ülkelerinde, eğer arabada 18 yaş altı, yani çocuk var ise araçta sigara içmek yasak. Bu ülkeler İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Avusturya ve Kıbrıs. Örneğin Yunanistan'da 12 yaşından küçük bulunuyorsa veya İtalya örneğinde hamile varsa araçta sigara içmek yasak.
Polis Okullarının tamamında sigara içmek serbesttir. Her okulun belirli bölgelerinde sigara içme alanları bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri