SADE YOĞURT KULLANIN Lactobacillus içeren ve doğal, tatlandırıcı bulunmayan sade yoğurt kullanılması etkili tedavi sağlayacaktır.
Vajinal temizlik amacıyla vajinal duş yani vajinadan içeriye doğru yıkama veya tampon kullanmamalısınız!. Beslenmede probiyotik özelliğinden dolayı ortalama iki kase yoğurt tüketin! Ev yapımı yoğurdu pamukla bir miktar ıslatılarak vajen içine sürdüğünüzde iyi bakterilerin çoğalmasını sağlar (laktobasiller).
Kaşınan cildinizi rahatlatmak için bölgeye soğuk yoğurt sürmeniz önerilir. Yoğurt, cildi yormadan kaşıntıyı iyileştirecektir. Soğuk olduğunda ise kan dolaşımını dengeleyerek kaşıntının yayılmasına engel olacaktır.
Yoğurt: Yoğurt, vajinada iyi bakterilerin çoğalmasına yardımcı olabilir. Sade yoğurdu tek başına ya da bal ile karıştırarak sürebilirsiniz. Sarımsak: Sarımsağı yemek ya da takviye olarak almak, bakteriyel vajinozis tedavisinde faydalı olabilmektedir. Vajinal kaşıntı, yediğiniz yiyecekler ile tetikleniyor olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Vajinal kaşıntı, genellikle tahriş eden maddeler, enfeksiyonlar veya menopoz nedeni ile oluşabilir. Bazı cilt hastalıkları veya cinsel yolla bulaşan hastalıkların bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir. Nadir durumlarda, stres veya vulvar kanseri nedeni ile vajinal kaşıntı gelişebilir.
Gece kaşıntısının geçmesi için kaşınan yerlere buz sürmek ya da soğuk suyla yıkamak faydalı olabilir. Diğer yandan doktorlar tarafından verilen alerji ilaçları da kaşıntının tedavisinde kullanılabilir. Hastalığa bağlı olarak ilaçlar değişebileceğinden mutlaka uzman bir doktorla görüşmekte fayda vardır.
Vajinal mantar enfeksiyonu çoğu zaman vajinal kaşıntı, kızarıklık ve yanma batma hissine sebep olur. Vajinal mantar krem tedavisi çoğu zaman 2-3 gün içinde bu şikayetleri azaltır. Ancak tek başına krem tedavisi yeterli olmayabilir. Çünkü enfeksiyon vajinanın iç kısmından kaynaklanmaktadır.
Genital bölgedeki bu kaşıntının sorumlusu genellikle mantarlardır. Nem ve ısı vücutta nerede hapsoluyorsa mantarlar genellikle o bölgede çoğalıp can sıkıcı bir kaşıntıya neden olurlar. Kadınlarda en sık rastlanan türdeki mantar infeksiyonları maya mantarlarından kaynaklanan infeksiyonlardır.
Cildinizin yağlandığı durumlarda kısa süre içinde temizlenmesi için bir fincan yoğurdu maske olarak cildinize sürün. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayın ve cilt tipinize göre nemlendirici sürün.
Antibiyotik kullanıldığı süre içinde bol yoğurt yenmesi ve günde iki kez vajinaya bir çay kaşığı yoğurt sürülmesi (yoğurt vajinal floranın düzelmesine yardımcı olur), Karbonhidratların, özellikle şekerli gıdaların tüketiminin azaltılması.
Kuru cilt yani kserozis, egzama (Atopik dermatit, sedef hastalığı, uyuz, parazitler, yanıklar, yara izleri, böcek ısırıkları ve kurdeşen gibi cilt koşulları kaşıntıya neden olabilir.
Yoğurttaki faydalı bakteriler, mantar enfeksiyonundan şikâyet edilen bölgeye uygulandığında hızlı bir iyileşme sağlayabilir. Sorunlu bölgeye bir miktar şekersiz yoğurt sürün ve 20-30 dakika kadar bekletin.
Genital bölge yıkanırken aşırı sıcak su, sabunlar, duş jelleri, parfüm, kolonya gibi tahriş edici ürünlerden kaçınmak gerekir. Bu bölgeyi yıkarken özellikle duşta daha ılık soğuk su tercih edilmelidir.
Bir pamuk yardımıyla mantar enfeksiyonu olan bölgeye Hindistan cevizi yağını sürün ve uzun süre kalmasını bekleyin. Cildin bu yağı emdiğini ve kaşıntının giderildiğini fark edebilirsiniz. Ortalama 3 gün boyunca aynı yöntemi gün içinde sık sık deneyebilirsiniz.
Kaşıntıyı hafifletmek için, kaşımak yerine kaşınan bölgeye soğuk bir bez veya biraz buz koyun. Doktorunuz ayrıca antihistaminikler ve topikal steroidler de dahil olmak üzere kaşıntı tedavisi için ilaç reçete edebilir. Nadiren steroid hapları ve antibiyotikler de gerekebilir.
Vücuttaki alerjik kaşıntıya ne iyi gelir diyenler, buzdolabındaki maden suyuyla kaşıntıya iyi gelebilir. Maden suyu, mineral kaynağıdır ve ciltte oluşan kaşıntılar için tercih edilebilir.
"Zahide Yetiş'le" bugün canlı yayına konuk olarak gelen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kaşıntılara karşı "1 tatlı kaşığı siyah üzüm çekirdiğini ezin ve yutun" dedi.
Vajinal kaşıntının önemli bir çoğunluğu genital bölgede yaşanan enfeksiyonlardan kaynaklanır. Vajinal kaşıntı kadınların günlük yaşamlarını olumsuz etkileyebilmektedir ve bu nedenle vakit kaybedilmeden tedavi edilmesi gereken bir durumdur.
Vajinal akıntı ve kaşıntı çoğunlukla idrar yolu enfeksiyonu, mantar enfeksiyonu ya da cinsel yolla bulaşan hastalık habercisidir. Özellikle kokulu sarı ya da yeşil renk akıntı derhal doktora gidilmesi gerektiği anlamını taşır.
Pek çok enfeksiyon rahatsızlığında olduğu üzere bireyin bağışıklık sistemi oldukça güçlüyse ve vajinal mantara sebep olan durum ortadan kalkmış ise, bu rahatsızlık kendi kendine geçebilmektedir.
Gece olduğunda vücudun ısı düzenlemesi, sıvı regülasyonu ve bariyer fonksiyonlarında bir takım değişiklikler meydana gelir. Örnek olarak gece vakti vücut ısısının azalması ve cilde doğru olan kan akımında artış oluşması kaşıntı gelişimi ile sonuçlanabilecek değişiklikler arasındadır.
Akşamları ve geceleri cildin kaşınması, hem dermatolojik hem de dermatolojik olmayan birçok durumun belirtisidir. İşte gece kaşıntısına neden olan bazı hastalık örnekleri: Egzama veya sedef hastalığı (psoriazis) gibi kronik iltihaplı cilt hastalıkları. Mantar veya uyuz gibi cilt enfeksiyonları.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri