Vakti Vifak, "sükûnet zamanı", "uyum zamanı" veya "denge zamanı" olarak tercüme edilen Türkçe bir deyimdir.
"vakti vifak" ifadesi, osmanlıca kökenli bir terim olup, "dostça bir fikir üzerinde birleşmek, samimi anlaşmak, barış, uygunluk, uyum ve birbirine uyma" anlamlarına gelmektedir. bu ifade, genellikle insanlar arasında uyumlu ve barışçıl ilişkilerin kurulmasını, fikir birliği ve anlaşmanın sağlanmasını ifade eder.
İnsan yaşamında önemli bir yere sahip olan "Vakti Vifak" kavramı, Türkçe'de "sükûnet zamanı", "uyum zamanı" veya "denge zamanı" olarak tercüme edilir. Bu ifade, iç huzur ve denge durumuna ulaşmanın önemini vurgular.
Kızıl Goncalar Vaktı Vifak sükûnet zamanı anlamına geliyor.
Vaktı Lifak Talep Etmek: Vaktı Mekatıl'a girmek ve tövbe etmek için talepte bulunmak anlamına gelir.
İlgili 22 soru bulundu
Mürşit, tasavvufta tabi olunan kâmil insan örneği.
Günlük hayatta sıklıkla kullanılan talep etmek kelimesi, dilemek, istemek, arzu etmek anlamına gelir. Resmi kurumlara yapılan başvurular için de aynı kelime kullanılır.
Bu iki kelimeden ilki 'vakt' yani zaman diğer ise 'mekatıl' yani savaş, hesaplaşma, ceza demek. Bu iki kelimenin oluşturduğu Vakt-ı Mekatıl ifadesi bir tür ceza kesme anlamında kullanılır. Arapça kökenli olan bu ifade, günah işleyen bir kişinin bu günahı ikrar etmesi veya bedelini ödemesi durumunda kullanılır.
Faniler Tarikatı, Kızıl Goncalar dizisinde bir kişinin veya bir grup insanın dini veya mistik bir öğreti yerine daha dünyevi, maddi veya kişisel çıkarlarına odaklanan bir tür tarikat olarak ekrana geliyor. Faniler Tarikatı gerçek olmayıp kurgusal bir kavramdır.
Yönetmen koltuğunda Ömür Atay'ın oturduğu, senaryosunu Necati Şahin'in kaleme aldığı 'Kızıl Goncalar', 18 Aralık Pazartesi ve her pazartesi saat 20.00'de!
Askeri İlk Yardım Kiti (IFAK)
Şer'î gece, gurûbdan fecre kadar olan zemândır. Ya'nî güneşin batışı olan akşam vakti ile imsâk vakti arasındaki zemândır. Bu ikisi arasındaki zemân ikiye bölünüp, çıkan müddet, akşam nemâzı vaktine eklenirse veya imsâk vaktinden çıkarılırsa, gece yarısı bulunmuş olur.
Mesâ - مساء
[ مَ ] (ع اِ) شبانگاه، خلاف صباح.
İsmailağa Cemaati, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun İstanbul Fatih'te Çarşamba semtindeki İsmailağa Camii merkez olmak üzere oluşturduğu, Nakşibendiliğin Halidî koluna bağlı bir cemaattir.
Abdülkādir-i Geylânî'ye (ö. 561/1165-66) nisbet edilen İslâm dünyasının ilk ve en yaygın tarikatı. Tasavvufta Hakk'a ulaşmak için benimsenen usul, tutulan yol.
Menzil Cemaati, Nakşibendiye'ye bağlı olup Türkiye'deki cemaatler arasında en fazla mensubu olanlardan biridir.
Makat Nedir? Anüs veya halk arasında bilinen adıyla makat, sindirim sisteminin sonunda bulunan ve dışkının vücuttan atılmasını sağlayan önemli bir organdır.
Arz ve talep ekonominin temel iki kavramıdır. Arz, üreticilerin belirli bir fiyat karşılığında piyasaya sunmak istediği mal ve hizmet anlamına gelmektedir. Talep ise tüketicilerin belirli bir fiyat karşılığında tüketmeyi hedefledikleri mal ve hizmet bütünüdür.
talip olmaksa istekli olmak, hevesli olmak, (bir şeye) gönüllü olmak demek daha çok. 'bu işi yapmaya talibim' demek, o işi yapmaya kararlıyım, izin/fırsat verilirse yapmak istiyorum demek, gibi.
"Rica etmek" ifadesi, birisinden nazik ve kibar bir biçimde bir şey istemeyi veya bir şeyin yapılmasını talep etmeyi anlatır. Bu, Türkçe'de yaygın bir iletişim biçimi olup, genellikle direktif ve emir vermek yerine, nezaket çerçevesinde bir şeyin yapılmasını istemek için kullanılır.
Mürşid-i kâmil, her hareketinde İslamiyet'e uyan, her an Allahü teâlâyı hatırlayan kişidir. Melekler bir anda çeşitli yerlere gidebilirler. Allahü teâlâ, bu kuvveti mürşid-i kâmillerin ruhuna da vermiştir.
Müşfik, Arapça kökenli ve sıfat olarak kullanılan bir sözcüktür. Müşfik dilimize Arapçadan gelmekle birlikte sevecen, şefkatli manasına gelmektedir.
Anlamı: "Menfaat" kelimesi, bir kişinin veya bir grubun yararına veya çıkarına olan şeyi ifade eder. Bu kelime, birinin ihtiyaçlarını karşılayan veya ona avantaj sağlayan bir şeyi tanımlamak için kullanılır. Menfaat, kişisel veya toplumsal olarak bir şeyden fayda sağlama anlamında kullanılabilir.
Anadolu'da ortak dil Türkçe idi ancak Rumca, Ermenice, Lazca ve Kürtçe de konuşulmaktaydı. Suriye, Irak, Arabistan, Mısır ve Kuzey Afrika'da ise halkın çoğu Arapça konuşurken elit tabaka Türkçe konuşmaktaydı. Osmanlı İmparatorluğu'nun hiçbir eyaletinde tek bir dil konuşulmamaktaydı.
Osmanlıca dediğiniz aslında Türkçedir. İçinde bugünkü Türkçede olduğu gibi Arapça, Farsça, İtalyanca, Fransızca ve eski Yunanca gibi dillerden geçen birçok kelime vardır. Bugünden farkı, Arap alfabesiyle yazılmasıdır ama Arap alfabesi de değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri