2-3 gün içinde kargonun alıcıya ulaşması durumunda çikolatalar erime tehlikesinde olacaktır.
8 kilo bagaj hakkınız var,sıvı ve yarı sıvı olmadıkça istediğiniz kadar kilo sınırınız kadar aburcubur çikolata yanınıza alabilirsiniz.
Termal Çikolata Taşıma Poşeti – Çikolata Taşıma Poşeti yaz aylarında çikolatanın erimeden bir yerden başka bir yere taşınmasına olanak sağlar. Çikolata Taşıma Poşeti, kağıt çantalardan daha ekonomiktir. 40 derece sıcaklıkta 3 saate kadar bile çikolatanın erimediği gözlenmiş, kanıtlanmıştır.
Et, Peynir ve Çikolata
Kabin bagajınıza, bir parça peynir, bir çikolata veya et parçası mı koyuyorsunuz? Bizce yapmayın!.
Taşıma araçlarının içi en fazla 20°C olmalıdır. Çünkü çikolatada hemen erime riski mevcuttur ve eriyip tekrar donan çikolata hem görünüm hem de tat olarak mükemmel bir sunum olmayacaktır. Daha özel çikolatalar ise izole edilmiş konteynırlar ile taşınmalıdır.
İlgili 33 soru bulundu
Bu nedenle son derece yavaş şekilde eritilmelidir. Aksi takdirde lezzeti bozulur. ➢ Eriyen çikolatanın ısısı çikolata termometresiyle ölçülerek kontrol altında tutulmalıdır. ➢ Bitter çikolata 45 °C'yi, sütlü ve beyaz çikolata ise 40-45 °C'yi geçmeyecek şekilde eritilmelidir.
2) Serin ve Kuru Bir Yerde Muhafaza Et
Bunun nedeni çikolatanın en küçük bir sıcakta bile çabucak erimesi, azıcık nemde bile yapısının bozulmasıdır.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Yiyecek ve içecekler dışarı
Özellikle taze meyve ve sebze ile peynir gibi gıdaları bagajınıza alarak güvenlik kontrolünde sorun yaşayabilirsiniz. En iyisi henüz yola çıkmadan bu gıdaları bagajınızdan çıkarın ve eğer gerekirse havayolu görevlilerinden çanta isteyerek uçağın bagaj bölümüne teslim edin.
Az önce de belirttiğimiz gibi çikolatalar 15-20 derece arasına sahip ortamlarda muhafaza edilmelidir, buzdolabı gibi soğuk ortamlarda saklamanız durumunda çikolatanızın tazeliği ve yapısı bozulacaktır.
Çikolata ürünü kargoda erir mi ?: Madlen çikolata ürünümüz yaz aylarında sipariş verildiğinde siz değerli müşterilerimize ulaşana kadar yumuşama olabilir o yüzden sipariş elinize geldiği zaman 1 ila 2 saat buzdolabında bekletiniz. Yaz ayların dışında erime olmayacaktır. (Oda sıcaklığında bekletiniz.)
Çikolatanızın tadından, kokusundan ya da görünüşünden dolayı bozuk olduğundan şüpheleniyorsanız küçük bir miktarda tadabilirsiniz. Ancak ne olursa olsun tüm çikolataları paketlerin üzerinde yazan son kullanma tarihine kadar tüketmeniz en iyi yoldur.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Kapağı hiç açılmamışsa sorun olacağını sanmıyorum. Ama açılmışsa içine herşey saklanabilir. Virüs, plastik patlayıcı vs. O yüzden kontrol edilmesi lazım.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Ayrıca 100'er ml halindeki tüm sıvı kutularının 1 litrelik kilitli bir şeffaf poşet içinde muhafaza edilmesi gerekir. Bu poşetten kabinde yalnızca bir adet taşıyabilirsiniz. Tıraş köpüğü ve diş macununuzu kabinde taşıyabilirsiniz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.
Örneğin; jilet, tıraş bıçağı ya da tığ gibi eşyaların kabin bagajında taşınmasına izin verilmez. Bu eşyaları ancak kayıtlı bagajda taşıyabilirsiniz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Yine aşırı sıcak havalarda alabileceğimiz önlemlerden biri, çikolatayı koyduğumuz koliyi metalize folyo ile sararak, sevkiyat sürecinde güneşli bir ortamda kalsa bile ısıdan direkt etkilenmesini önleyebiliriz.
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.
Çikolatayı buzdolabına koyduğunuzda ve dışarı çıkardığınızda ani hava değişimine maruz kalacağı için bir süre sonra parlaklığını kaybedip üzerinde beyaz bir katman oluşur. Bu durum çikolatanın bozulduğu anlamına gelmez lakin hoş olmayan bir renk değişimine maruz kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri