1993yılında Türkiye, Van Gölü'nde yaşadığı iddia edilen esrarengiz bir yaratığın haberleriyle çalkalanmış-tı. Gördüğünü iddia edenlere göre bu mahlûk, sırtında sivri çıkıntıları olan 15 metre uzunluğunda bir canavardı. Dünyada eşi benzeri olmayan bu deniz hayvanına bir isim bulmakta pek de zorluk çekmedik.
Varlığı gördüklerini söyleyen kişilerin belirttiklerine göre canavar 15 metre uzunluğunda, oldukça koyu bir renge sahip, sırtında sivri çıkıntıları olan, Plesiosaurus ya da Ichthyosaurus benzeri bir varlıktır.
2012 YILINDA FİLMİ VİZYONA GİRDİ
Baş rollerini Selahattin Taşdöğen, İlhan Şeşen, Naci Taşdöğen, Murat Ergün gibi isimlerin paylaştığı Van Gölü Canavarı filmi 2012 yılında vizyona girdi.
Van Gölü Canavarı'nın Kökeni: Plesiosaurus
Çok ses getiren ve gizemini koruyan bu olayı çözmek, kanıtlar sunmak amacıyla resmi kurumlar da çalışmalar yürütüyor. Fakat yapılan araştırmalarda Van Gölü içerisinde herhangi bir olağandışı bulguya rastlanmıyor.
Van Gölü Canavarı: Plesiosaurus
Van Gölü Canavarı, plesiosaurus gibi eski bir deniz sürüngeni olarak tanımlanıyor. Uzun boyunlu ve sudan çıkıntı yapan bir veya daha fazla hörgüçlü olduğu söylenir. Görgü tanıkları, ünlü Loch Ness Canavarı ile aynı özellikleri paylaştığını söylüyor.
İlgili 33 soru bulundu
Kral Gagik Artzruni tarafından 915 ve 921 yılları arasında inşa edilmiştir.
Van Gölü dünyanın en büyük sodalı gölüdür ayrıca Türkiye'de bulunan en büyük göldür. Gölün tuzlu-sodalı suları, biyolojik çeşitliliği sınırlamaktadır. Gölde bilinen 103 tür fitoplankton, 36 tür zooplankton ve tek bir tür balık inci kefali, (Chalcalburnus tarichi) yaşamaktadır.
Van Gölü'nde su altı peribacaları olarak bilinen ve uzunlukları 23 metreyi bulan dikitler (mikrobiyalit), su altı kamerasıyla görüntülendi. Van Gölü'nde 2-3 kilometrelik alanı kaplayan mikrobiyalitler, su altında dalış gerçekleştirenlerin ilgisini çekiyor.
Türkiye'nin en büyük gölleri listesinin ilk sırasında Van Gölü, büyüklüğü bakımından dünyanın en büyük 15. gölüdür. Nemrut Dağı'nın patlamasıyla oluşan volkanik çöküntü sonucu oluşmuş bu göl sodalı ve tuzlu bir suya sahip. Van Gölü, dünyanın en büyük sodalı suya sahip gölüdür.
Doğu Deniz Derneği ve HAK Arama Kurtarma Derneği tarafından Bitlis'in Tatvan ve Ahlat ilçeleri arasında Van Gölü'nde yapılan dalışta, Kayı tamgalı ve haç işaretli taşlar ile yaşam merkezi olduğu tespit edilen alanlar bulundu.
Van Gölü tuzlu ve sodalı yapısıyla biliniyor. Bu nedenle çekilmeyle birlikte kıyılarda beyaz tabaka oluşmuş durumda. Aynı zamanda Van Gölü'nde bulunan ve dünyanın en büyük mikrobiyalitlerini de su yüzeyinden görebiliyoruz" dedi.
Ancak ortalama olarak denizden yüksekliği 1646 metredir. Gölün ortalama derinliği 171 m, en derin yeri ise, 451 metredir. Gölün doğu bölümünde dört ada vardır. Bunlar; Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş adalarıdır.
Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nde keşfedilen balık türü dünya literatürüne girdi. Gölde tescillenen ikinci balık türüne küçük mercan balığı ismi verildi.
Suları sodalı olduğu için göl biyolojik olarak fakirdir. Van Gölü'nde 103 tür bitkisel, 36 tür hayvansal plankton yaşar. Gölün tuzlu-sodalı sularında inci kefalından başka balık yaşamaz.
Ayrıca Van Gölü'nde deniz anası yok, deniz kestanesi yok, köpek balığı yok. Hiçbir tehlikesi yok.
Loch Ness Canavarı (İskoç Gaelcesi: Uilebheist Loch Nis), Nessie olarak da bilinir, İskoç folklorunda, İskoç Dağlık Bölgesi'ndeki Loch Ness'te yaşadığı söylenen bir yaratıktır.
3) Beyşehir Gölü / Konya
Park içinde Türkiye'nin üçüncü büyük gölü olan Beyşehir Gölü de bulunmaktadır.
Konya, Ankara ve Aksaray illerinin sınırları içerisinde yer alan Tuz Gölü, esasında ülkemizin en büyük ikinci gölü olma özelliğine sahip ve başta flamingolar olmak üzere pek çok kuş türüne de ev sahipliği yapıyor.
Van Gölü, Bitlis ili sınırları içerisinde bulunan Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu, bölgedeki tektonik çöküntü alanının önünün kapanmasıyla oluşmuş bir volkanik set gölüdür.
Nemrut Volkanik Dağı'nın patlaması sonucu lavların oluşturduğu set nedeniyle biriken suların meydana getirdiği Van Gölü, güzelliği, turkuaz mavisi rengi ve saklı koylarıyla bölgeye hayat verirken, sahip olduğu suyuyla da şifa veriyor.
Van Gölü'nde bulunan plaj ve sahiller, her sene yerli ve yabancı binlerce turistin plajların ve gölün keyfini çıkardığı işlek noktalar haline gelmiştir. Van'da bulunan plaj ve sahillerin en popülerleri arasında ise; Kampüs Sahili, Plaj Edremit, Molla Kasım Plajı ve Çakıl Adası Aile Plajı yer almaktadır.
Van Gölü Turizm Sahibi Sn. Necip Kartal Ziyaret Edilmiş ve Davet Edilmiştir.
Van Gölü ülkemizin en büyük gölüdür. Bitlis ile Van il sınırları arasında, volkanik Nemrut dağının patlaması sonucu oluşan kraterde biriken suların oluşturduğu volkanik set gölüdür.
Özet. Kapalı bir havza özelliğinde olan Van Gölü Havzası'nda göl, gölet, baraj gölü ve akarsu olmak üzere çok sayıda ve çeşitte su kaynağı bulunmaktadır. Bu su kaynaklardan en önemlileri Karasu, Bendimahi, Deliçay, Zilan, Karmuç, Sapur, Güzelkonak, Engil, Memedik ve Akköprü dereleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri