Kullanıma bağlı temelde vanaları aç kapa yaptığımızda vanaların iç mekanizmasında bozulma olabilir, contası yıpranmış olabilir. Diğer taraftan vanaların montajı sırasında bağlantı yerindeki keten iyi sarılmadıysa buradan da su damlayabilir.
Bazı hallerde lavabo sifonu su akıtıyor arızasının sebebi sifondaki çatlaklar olabilir. Eğer lavabo sifonu conta yerlerinde akıntı oluyorsa, büyük olasılıkla contaların değiştirilmesi sorununuzu giderecektir. Ancak sifondaki çatlak ve delinme gibi sorunlarda sifon değişimi yapılması gerekir.
Şebeke sisteminin basıncı ayarlanmış değerini aştığında, vana kendiliğinden hızlı bir şekilde açılarak fazla basıncı tahliye eder ve şebeke sistemini korur. Sistemdeki basınç değeri, ayarlanmış değere ulaştığı zaman ise, vana darbe oluşturmadan sızdırmaz bir şekilde kendiliğinden kapanır.
Su vanası sağ tarafa doğru, yani saat hareket yönüne doğru çevrilerek kapatılır.
250 TL - 1000 TL
Profesyonel ve güvenilir Vana Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Vana Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
İlgili 21 soru bulundu
Kaloriferin su akıtma sorunu veya peteklerin su akıtması gibi bir durum var ise akan suyun kaynağı petek mi vana mı kontrol edilmelidir. Kaloriferin petek vanası su damlatıyor ise önce tesisat anahtarı ile vanayı sıkın, su kesmez ise vanayı sökün yeniden takın.
Yani kaloriferleriniz çalışırken musluktan sıcak su almak istediğinizde üç yollu vana motoru konumunu değiştirerek musluklara sıcak su akışını sağlayacaktır. Üç yollu vana motorunuz bozulur ise, musluktan sıcak su alırken kaloriferleriniz ısınmaya bilir (ya da tam terside olabilir).
Evinizde bulunan bütün vanaları, tatile giderken veya hafta sonu evden ayrılırken mutlaka kapatın. Siz yokken lavabonun çelik spiralleri eskidiği için patlayabilir. Uzun süre kullanılan musluk bataryasındaki taharet musluğu ile batarya arasında yer alan hortumlar zamanla çürüdüğü için, yüksek basınç ile patlar.
Basıncı arttırmak adına gerekli olan suyu basmak için cihazınızın altında yer alan ve genellikle mavi ya da siyah renkte olan vanaya benzer aparatı bulmanız gerekir.
Musluk (Ar. masl°k), herhangi bir sıvı ya da gaz akışkanın akışını kontrol eden bir vanadır. Tesisat borularının bitiş noktasında ya da akışkanı muhafaza eden tankın/deponun çıkış noktasında ya da tesisat üzerinde herhangi bir bağlantı elemanı üzerinde bulunabilir.
Sayacın ekranında ARIZA M, ARIZA V, ARIZA E ibarelerinden biri belirir, bu durumda ALO 185'i arayabilirsiniz. Sayacın pil seviyesini gösterir. Sayacın vanası kapalıdır.
Diğer yandan su vanası hangi yöne kapanır yazmışsınız, su vanaları sağ tarafa çevirilerek kapatılmaktadır(saat yönüne doğru çevirilecek kapatılır), ters yöne çevirerek de tekrar açabilirsiniz.
Ana Su Vanasını Bulmak
Evin orta kısımlarını kontrol etmeye gerek yok. Kapatma vanaları zemin katta yer alacağından üst katları da unutun. Bodrum katı olanlar için genellikle burada bulunur. Su hatları genellikle su şebekesinden kesme vanasına kadar ekstra boru veya sapma olmadan geçer.
Lavabodan su geri geldiğinde ilk yapmanız gereken açık olan çeşmeleri kapatmaktır. İkinci olarak lavabonun sifonunu duvardaki gidere tam olarak oturduğundan emin olun. Son olarak hemen bizi arayarak servis kaydı açtırın.
Gider Borusu Tıkanıklığı Kimin Sorumluluğundadır
Bu işlem ise ortak alan olduğu için tüm binanın sorumluğundadır. Daire içindeki tıkanıklıklar ve sıkıntılar daire sahibini ilgilendirir. Eğer sizin de sorununuz sadece daire içi tesisatınızda ise bu sorunu sizin çözmeniz gerekmektedir.
Mutfak giderinden suyun geri gelmesi, mutfak tezgahının altından su gelmesi tıkanan giderden kaynaklanır. Bu durumda Ankara su tesisatçısı ile iletişime geçmenizi öneririz. Alt kata damlayan suyun başlıca nedeni mutfakta su kaçağının olması ya da mutfak giderinde tıkanıklık olmasıdır.
Kombinin basıncı yüksek olduğu için kombi içerisinde farklı arızalar ortaya çıkarır. Kombi basıncı 3 olursa ne olur? Basıç 3'ü geçerse su akıtma işlemi gerçekleşir.
Cevap: Kombinin 0 barda çalışması demek kritik değer olan 1 ve 3 aralığında olmaması anlamına gelir. Dolayısıyla bu durum basınç ya da bar düşüklüğü olarak tanımlanabilir. Kombinizdeki su basıncının düşmesi ile cihazınıza ya da kalorifer tesisatına zarar gelmez ancak kombi muhtemelen çalışmayı durdurur.
Ancak kombi basıncı 2,5 – 3 bar üzerine yükseliyorsa ise işte bu durumda bir arıza olduğunu söylemek mümkündür ve müdahale edilmesi de doğru olacaktır. Basınç 3 barı geçtikten sonra kombi basıncı düşmesi için cihaz, fazla suyu emniyet ventili ile tahliye etmek durumunda kalır.
Su sayacının bozuk olduğunu anlamanın en kolay yolu sayacın normalden daha fazla dönmesidir. Sayacın bozuk olup olmadığını anlamak veya su kaçağı olup olmadığını anlamak için; dış tesisatın vanalarını kapatınız, eğer vanaları kapattığınız halde halen sayaç dönüyorsa kesin olarak su sayacınız bozulmuş demektir.
İki Yollu Vanaların Avantajları:
1- Merkezi sistemdeki farklı dirençlerden oluşabilecek su sirkülasyonu farklılıklarını, fazla su geçen yerleri kısarak dengeleyecektir. 2- Dönüş suyu sıcaklığı düşük olacağı için dönüş borularındaki ısı kaybı daha azdır.
Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür.
Ancak bu koşullarda dahi kombinin çalışma süresi tesisat içerisinde bulunan su ile doğru orantılıdır. Kombinin içinde bulunan su bittiği anda kombi çalışmayı durdurmaktadır.
Üç yollu vana, merkezi ısıtma sistemlerinde yönlendirme ve karıştırma vanası olarak kullanılır. Kazan, kombi veya boyler tesisatında sistemdeki akışkanın (suyun) sıcaklığını ayarlar. Karışım amacıyla kullanıldığında, iki farklı sıcaklıktaki devrelerden gelen su, vanada karışır ve karışım sıcaklığı ile vanadan çıkar.
Her petekte sıcak su girişi ve su çıkışı olacak şekilde iki vana olur. Bu vanalardan sıcak su girişi genellikle üstte yer alır. Kalorifer petek vanalarının ikisi de altta ise sağdaki sıcak su girişi, soldaki ise su çıkışıdır.
Vanayı kapatmak için kolu mile dik olarak çevirin. Kelebek vana kapalıysa, kol mile paralel olmalıdır. Açıksa, yatay olacaktır. Bir kelebek vana takarken, gövdeyi diğer boru elemanlarının üzerinde tuttuğunuzdan emin olun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri