Van'ın En Meşhur Tatlısı: Van'a özgü kaşık tatlısı yerel halk tarafından sevilerek tüketilen bir tatlı türüdür. Bunun yanı sıra çatal ve eğdek tatlıları da yine Van'da deneyebileceğiniz tatlı türleriniz.
Van denince akla gelen üç meşhur unsur var: Van Gölü, Van kedisi ve Van kahvaltısı.
Van'ın meşhur hediyelik eşyalarında savatlı gümüş, Van'ın özel kilimleri, Van'ın özel cevizi, otlu peynir, çatak balı, Özalp çöreği, magnet, anahtarlıklar, tarihi eserlerin bibloları gibi hediyelikler alınabilir.
Van Yöresine Ait Çatal Tatlısı - Nefis Yemek Tarifleri.
İlgili 43 soru bulundu
Van'ın En Meşhur Tatlısı: Van'a özgü kaşık tatlısı yerel halk tarafından sevilerek tüketilen bir tatlı türüdür. Bunun yanı sıra çatal ve eğdek tatlıları da yine Van'da deneyebileceğiniz tatlı türleriniz.
Bahar aylarında yetişen, rakım farkına göre olgunlaşan uşkun (dağ muzu), besin değeri çok yüksek olan ve bazı hastalıklara da iyi geldiği yöre halkı tarafından belirtilen mayhoş bir bitkidir.
Mafiş tatlısı; Balıkkesir yöresine ait bir tatlıdır.
Oturtma tatlısı, Trakya oturtması bir çeşit şerbetli tatlıdır. Baklavaya çok benzer. Kırklareli'de yapılan bir tatlıdır.
Zamo, Bursalıları ilk defa Halep tatlısıyla tanıştırdı. Bursa'da ilk defa açılan Halep yöresi tatlılarına vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor.
Van ilinde gezilip görülmesi gereken doğal, tarihi ve turistik yerlerin başında Van Gölü, Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi, Kanispi Şelalesi, Erçek Gölü, Müküs Çayı, Van Kalesi, Van Müzesi, Akdamar Anıt Müzesi (Kilisesi) ve Vanadokya (Van Peri Bacaları) gelmektedir.
İlde daha çok elma, armut, kayısı ve ceviz yetiştirilmektedir. Üretilen ceviz miktarı il tüketiminin üzerinde olup il dışına pazarlanmaktadır.
Tandırda İnci Kefali
Van denilince akla Van Gölü gelir. Ülkemizde sadece Van Gölü'nde yetişen inci kefali bu nedenle Van yöresel lezzetleri arasında başta gelir. İnci kefalinin farklı hazırlanma yöntemleri vardır.
Van İsminin Kaynağı
Evliya Çelebi "Seyahatnamesi"nde Büyük İskender' in Van Kalesi'ndeki Vank adlı bir mabedden esinlenerek buraya Van adını verdiğini söylemektedir. Bir rivayete göre de şehri genişletilip güzelleştiren VAN isimli şahsın adından dolayı şehre bu ismi verilmiştir.
Van Gölü civârında meyvecilik de yapılır. En çok ceviz yetişir. Elma, armut, kayısı da yetiştirilir.
Sahine, peygamber efendimizin döneminde islam mutfağında yer alan ve genellikle ismi çok az bilinen, bal, tereyağı ve tahinden oluşan enfes bir lezzettir. Genellikle Ramazan aylarında sahurda tüketilen sahine tatlısı, tam bir enerji ve şifa deposu olarak bilinen çok lezzetli bir tariftir.
Aside tatlısı; un, tereyağı ve pekmez kullanılarak hazırlanan, içinde şeker olmayan, oldukça pratik, lezzetli ve de çok hafif bir tatlı tarifidir. Aside tatlısı Kayseri yöresine ait bir tatlıdır. Kıvamı muhallebi kıvamına yakındır, helva gibi olmamalıdır.
Haside (Konya Haside Tatlısı / Konya Kara Helvası), bir çeşit un helvasıdır. Bazı yörelerde benzer tatlılar hoşmerim olarak adlandırılır.
Niğde'nin geleneksel tatlılarından olan halveter tatlısını un helvasından ayıran özelliği içine pekmez konulmasıdır.
Kasefe ( Erzincan Yöresi )
Harire tatlısı; pekmez, un, su ve tarçın ile pişirilerek, ortaya çıkan oldukça doyurucu, besleyici ve hafif bir tatlıdır. Üzeri bol ceviz ile süslenip, kaselerde servis edilir. Harire, Mardin yöresine ait vazgeçilmeyen çok lezzetli bir pekmezli tatlıdır.
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacıbekir Mahallesi'nde 357 dönümlük alanda sebze ve meyve hali inşa edilecek. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Hacıbekir Mahallesi'ndeki mevcut tesisinin şehir içinde kalması ve ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle Erciş yolu üzerinde yeni bir tesis yapılacak.
1. Rambutan. Yaratık görünümlü bu meyve, dünyada yalnızca tropikal iklime sahip bölgelerde yetişiyor. Oldukça tatlı ve lezzetli olan Rambutan, dış kabuğu kızardığında yemeye hazır hale geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri