Orgazm sırasında pelvik taban kasları hızla kasılır ve kramp girebilir ve bu durum, alt karın ve pelviste ağrıya neden olabilir. Bunun yanı sıra menstrualsyon döneminde olmak veya kullanılan ilaçlar bu ağrıları ve krampları ortaya çıkarabilir.
Cinsel ilişki sonrasında dizinizi ya da bacağınızı kırdığınız birleşme durumlarında kasık ağrıları ortaya çıkabilmektedir. Bu ağrılar kasım bölgesinde yer alan kasların zorlandığı anlamına gelmektedir. Orgazm güçlü bir şekilde olduğu zamanda da kasık ağrıları meydana gelebilmektedir.
Kadınlarda, uzun ve aynı zamanda güçlü süren bir orgazm yaşanması sonucunda kasıklarda ağrılar oluşabilmektedir. Bu durumun altında yatan başlıca neden ise, güçlü ve uzun süreli yaşanan orgazmın rahim duvarındaki ve vajina etrafındaki kasları şiddetli bir şekilde uyarması ve sonucunda ise kasmasıdır.
Yumurtalık kisti, vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar da bu ağrının sebepleri arasındadır. Erkeklerde ise kasık ağrısı genellikle kas gerilmesi, testislere ilişkin hastalıklar ve böbrek taşı gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkan bir problemdir.
Erkeklerde kasık ağrısı genellikle kas gerilmesi, böbrek taşı, testislerin iltihaplanması veya testisleri etkileyen diğer durumlara bağlı olarak ortaya çıkan bir problemdir. Bazı vakalarda da kronik kasık ağrısı, kandaki vitamin ve mineral miktarlarının olması gerekenden düşük olmasıyla ilgili gelişebilir.
İlgili 28 soru bulundu
uzun süre ereksiyonunu koruyan penisin,boşalma gerçekleşemez ise ,penisin kendisinde değil ama kasıklarda,testislerde,penis-testis arasındaki sperm kanalları ve yollarında hatta zaman zaman,kuyruksokumunda, prostat kasında bile ağrı yaratacak hale getiren hadise ve sancılı ağrı halidir,yalan değil gerçektir.
Kasık ağrıları eğer spazmlar sonucu ortaya çıkıyorsa ağrı kesici veya kas gevşetici krem, jel ya da ilaçların kullanılması tavsiye edilir. Özellikle spor yapan erkeklerde kronikleşen ağrılar için fizik tedavi veya lokal enjeksiyon gibi tedavi yöntemleri de tercih edilebilir.
Kasık ağrısı birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Bunlar arasında kasık bölgesinde bir yaralanma, kasık bölgesinde bir enfeksiyon, karın bölgesinde bir sağlık problemi veya ciddi bir sağlık sorunu olabilir. Eğer kasık ağrınız sürekli veya şiddetli ise, bir doktora başvurmanızı öneririm.
Spermatosel. Spermatosel, testisin yakınında sperm kanalarında oluşabilen sıvıyla dolu keseciktir. Kanser riski taşımaz ve genellikle ağrılı değildir.
Kasık ağrısı, bacaklar ile karın arasındaki bölgede rahatsızlık hissi ile karakterizedir. Tek taraflı kasık ağrısı genellikle bu bölgede yer alan kas ve ligamentlerdeki zorlanma, çekme veya yırtılmalara bağlı meydana gelir.
Birçok kadın, ilk kez cinsel deneyim sırasında acı hissedip hissetmeyeceği, ne kadar acı verici olacağı, ilk seferinizden sonra ne kadar süre acı verdiği vb. konularda endişelenir. Bu tamamen bir kadından diğerine değişir. Bazı kadınlar hiç acı hissetmezken bazıları da bunu bir iğne batması gibi hisseder.
Erkekler de tıpkı bebekler gibi, orgazm sırasında zirveye çıkan oxytocin ve sonrasında serbest kalan endorfin hormonlarının etkisiyle uyuma ihtiyacı hissederler. Uyku gereksinimi erkeklerde cinsel ilişkiden hemen sonra ortaya çıkarken, kadınları yavaş yavaş etkiler.
İlk geceden sonra 2 gün cinsel ilişkiye girilmez gibi bir anlayış aslında bir şehir efsanesinden ileri geliyor. Çünkü kızlık zarının bozulduğu ilk cinsel ilişkiden sonra her zaman cinsel ilişkiye girilebilir.
Kadınlarda Boşalamama Ağrı Yapar Mı? Çok uyarılmış hisseden ancak orgazm olmayan kadınlar “gergin” veya sinirli olabilir veya pelvislerinde ağrı veya rahatsızlık hissedebilirler.
Genellikle erkeklerde ilişki sonrası peniste yanmanın nedeni sürtünmeden kaynaklıdır. Bu sürtünme normalden farklı yani şiddetli seviyede ise söz konusu yanma ve ağrılar meydana gelir. Ayrıca vajinal bölgedeki kuruluk da yanmaya neden olur.
Uzun süre ilişkiye girmeyince kızlık zarı eski halini almaz. Yırtılan zar sonrasında vücut diğer dokular gibi kendi kendini tedavi etmez. Kızlık zarı vajinal girişi çevreleyen bir zar yapısında dokudur. Kızlık zarı çok çeşitli şekillerde olabilmektedir.
Sperm yaşamak için neme ve sıcaklığa ihtiyaç duyar, bu nedenle havaya maruz kaldıktan sonra hızla ölürler. Boşalma sonrası meni kurur kurmaz içindeki sperm ölür. Kimi durumlarda dış ortamda vajinaya yakın bir sıcaklık ve nem ortamı bulan meninin içinde spermler 20 dakikaya kadar yaşayabilir.
Dışarı atılmayan spermler vücut tarafından geri emiliyor.
Bu nedenle vücut tarafından absorbe edilerek yeni spermlere yer açılır.
ERKEK UZUN SÜRE BOŞALMAZSA AĞRI HİSSEDER Mİ? Erkek boşalmadığında, cinsel uyaranlar kaybolduğunda kan penisten geri çekilir, vücutta dolaşmaya devam eder ve penis her zamanki haline geri döner. Erkek boşalmayıp, ereksiyon durumunda kaldığında da bir ağrı hissetmez.
Kasık ağrıları için; genel cerrahi, fizik tedavi, üroloji ve ortopedi bölümlerine gidilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda kasık ağrılarının sadece erkeklerde değil kadınlarda da görülebileceği bilinmektedir.
Karın, bel ve kasıklarda ağrı görülmesi; adet dönemi harici geçmeyen karın ağrısı, rahim ve yumurtalık kanserlerinin belirtisi sayılabilecek bulgulardır.
Eğer testis ağrınız varsa vakit kaybetmeden bir üroloji hekimine gitmelisiniz. Hekiminiz ağrının nedenini tespit edecek ve uygun tedaviyi uygulayacaktır. Evde ağrıyı azaltmak için ılık duş yapmak, ağrıyan bölgeye buz uygulamak, skrotumu yukarıya kaldırmak, ağrı kesici kullanmak faydalı olabilir.
"Kadınlarda sağ kasık ağrısına sebep olan durum genelde üreme sistemine ilişkin bir durum olur. Vajinal enfeksiyon, yumurtalık kisti ya da idrar yolu enfeksiyonu da kasık ağrısına sebep olabilir. Genelde tek bir neden sonucu oluşmadığından kasık ağrısının tümör, travma ya da fıtık sebebi ile de çıkması mümkündür.
Böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonu, kasık bölgesine alınan darbe, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, lenf bezi iltihaplanması, hamilelik, böbrek taşı, miyom, endometrit ve endometriosis gibi hastalıklarda kadınlarda görülen sol kasık ağrısının nedenleri arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri