Herkesin merak ettiği Hamdi Bey'in Ilıcalı'nın Acun Firarda dönemlerinden bu yana yanında olan ve Ilıcalı'nın Feridun diye seslendiği kişiyle aynı kişi olduğu bilgisine ulaşıldı. Var Mısın Yok Musun programında gizemine koruyan Hamdi Bey'in meğerse Acun ılıcalı'nın yıllardır yanında olan Birol Doğan olduğu öğrenildi.
Acun Ilıcalı'nın Hamdi Bey diye hitap ettiği kişinin yıllardır beraber çalıştığı ve Acun Firarda döneminde, kamera arkasında 'Feridun' diye seslendiği kişi olduğu öğrenildi. Hamdi Bey olarak tanınan isim meğer Birol Doğan'mış.
HAMDİ GERÇEK İSMİ DEĞİLMİŞ
Hamdi Bey diye tanıdığımız kişi Acun Medya'nın bir çalışanı ve gerçek ismi de Birol Doğan.
Acun Ilıcalı'nın sunduğu "Var mısın Yok Musun" adlı programa telefonla katılarak yarışmacılara para teklif eden gizemli "bankacı" ortaya çıktı. Yeni aktüel'in haberine göre "Hamdi Bey"in aslında Acun Ilıcalı'nın "Acun Firarda" adlı programında kameramanlığını yapan Birol Doğan olduğunu öğrendi.
Birol Doğan, Acun Ilıcalı'nın hem iş hem özel hayatında sağ kolu olarak bilinmektedir. Tanınması, Var Mısın Yok Musun programında telefonla para teklifinde bulunan Hamdi Bey ile olmuştur. Fakat ondan önce de, Acun Firarda programında Acun Ilıcalı'nın "Feridun" diye seslendiği kişi de Birol Doğan'dı!
İlgili 22 soru bulundu
İrem Kanan'ın tam ismi Ahmet İrem Kanan'dır. Eski bir Televole muhabiri olan İrem Kanan, aslen Tekirdağ Şarköylü ancak uzun yıllardır İstanbul'da yaşamaktadır. İrem Kanan, Acun Medya Prodüksiyon ve Reklam Hizmetleri Anonim Şirketi'nin yönetim kurulu üyesinden birisidir.
Ünlü televizyoncunun yıllardır sağ kolu olan Doğan'ın tamamen duygusal sebeplerden ötürü istifa ettiği, ikilinin arasında herhangi bir para mevzusu olmadığı öğrenildi. 20 yıldır abi kardeş ilişkisi içinde olduğu Birol Doğan'ın istifası ile yalnız kalan Acun Ilıcalı'nın boşluğu nasıl dolduracağı ise merak konusu oldu.
(1842-1910)
1842 yılında İstanbul'da doğan arkeolog ve ressam Osman Hamdi Bey, Sanayi-i Nefise Mekteb-i Âlisi'nin (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin kurucusudur.
Osman Hamdi Bey, 30 Aralık 1842 yılında doğmuş ve 24 Şubat 1910 yılında İstanbul'da vefat etmiştir. Arkeolog, ressam, müzeci ve aynı zamanda Kadıköy'ün ilk belediye başkanıdır.
Ahmet Hamdi Martonaltı ya da bilinen adıyla Telgrafçı Manastırlı Hamdi Bey, İstanbul'un İngiliz birlikleri tarafından işgal edildiği 16 Mart 1920 günü işgal haberini ve gelişmeleri Milli Mücadele'nin lideri Mustafa Kemal Paşa'ya ileterek tarih sahnesine çıkmış telgraf memuru.
Yurtta büyüyen Nursel'in anlattıkları hem kendisini hem de izleyenleri ağlattı. Nursel, yarışmadan 201 bin YTL'lik ödülle ayrıldı.
Osman Hamdi Bey Kimdir? 1842 yılında, Rum asıllı Osmanlı Sadrazamı İbrahim Ethem Paşa'nın oğlu olarak dünyaya gelen Osman Hamdi Bey, babası ile birlikte gittiği Avrupa gezilerinde sergi ve müzelere ilgi duyan bir çocukluk geçirmiştir.
Ali Acun Ilıcalı (d. 29 Mayıs 1969, Edirne), Türk televizyoncu, sunucu, girişimci, uluslararası yapımcı, iş insanı ve medya patronudur. Aynı zamanda Acun Medya Grubu ile Exxen platformunun kurucusu, TV8 televizyon kanalı, Hull City AFC ve Shelbourne FC futbol takımlarının da sahibidir.
Şirket ticaret odası kayıtlarına göre 3.060.000 TL sermaye ile Acun Ilıcalı, Esat Yontunç, Çaykun Ertan, Alpay Kazan, Mustafa Kazan ve Evren Çağlar tarafından kurulmuştur.
Osman Hamdi Bey'in eseleri arasında, Kaplumbağa Terbiyecisi'nin çok özel bir yeri olduğu ortadadır. Tablo sanatçının en ünlü ve en çok konuşulan eseridir. Osman Hamdi'nin tabloda ne anlatmak istediği her zaman bir tartışma konusu olmuştur.
Osman Hamdi Bey, batı terbiyesiyle yetişmiş ancak içinde bulunduğu kültürden uzaklaşmadan bunu yansıtabilmiş döneminin en önemli ressamlarından biridir. Sanat alanında tanınmasının yanında, arkeoloji alanında da birçok çalışmaya katılmış hatta Türkiye sınırları içindeki "İlk Türk Müzesi"nin kurucusu olmuştur.
Osman Hamdi Bey 15 - 16 yaşlarından itibaren resme ilgi duymuş ve bu alanda çizim yeteneğinin olduğunu fark etmiştir. Osman Hamdi Bey'in çizim yeteneği çevresi tarafından da kısa süre içerisinde fark edilmiştir. Babası onun bu yeteneğini görünce Avusturya'nın Viyana şehrinde ki bir resim sergisine götürmüştür.
Akım: Empresyonizm Diğer Önemli Eserleri: Şemsiyeli Kadın, Nilüferler Serisi.
Osman Hamdi Bey'in Kısaca Hayatı
Osman Hamdi Bey, önce Galatasaray Lisesi'nde okudu, ardından 1860'ta İstanbul Sanayi-i Nefise Mektebi'ne girdi ve burada resim öğrenmeye başladı. 1869'da Paris'e gitti ve École des Beaux-Arts'ta okumaya başladı. 1870'te, Fransa-Prusya Savaşı nedeniyle İstanbul'a geri döndü.
Doğuş Yayın Grubu Başkanı Ferit Şahenk, Acun Ilıcalı'nın patronu olduğu TV8'e ortak oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri