Varis kremi ile tedavi olmak mümkün değildir. Varisli damarlar şekli bozulmuş bir hortum gibidir. Bu duruma gelmiş olan varisli damarların ya ameliyat ile çıkarılması ya da ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri ile kapatılması gereklidir.
Isı bazlı teknolojiler, lazer, radyofrekans ve buhar bazlı tedavilerdir. Isı bazlı olmayan tedaviler skleroterapi denilen köpük ve yapıştırıcılar (siyanoakrilat) dır. Bu tedaviler genel ya da spinal anesteziye gerek olmadan gerçekleştirilebilen etkili yöntemlerdir.
Bilimsel çalışmalar sonucu ortaya konulmuş olan varis ilaçlarına örnek üç marka vardır. Daflon Tablet ve Doxium Kapsül ve Venoruton Forte bu ilaçlardır. Bu ilaçların mutlak surette doktor muayenesi ve renkli Doppler ile yapılacak varis muayenesi sonrasında varis hastalığının teşhisi sonrasında kullanılması gereklidir.
İlgili 21 soru bulundu
Düzenli olarak egzersiz yapmak, bacak kaslarını güçlendirerek kan dolaşımını iyileştirir. Yürüyüş, bisiklet sürme ve yüzme gibi düşük etkili egzersizler varis sorununun çözümüne faydalı olur.
Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur. Sarı kantaron yağı ile masaj ağrılı kaslar, romatizma, siyatik, lumbago, varis için de kullanılır.
Sürekli olarak kullanılan varis çorapları varisin ilerlemesine biraz engel olabilir. Fakat yapılan bilimsel çalışmalar göstermektedir ki; varis çorabının varisin ortadan kalkmasına olumlu etkisinin olmadığını tespit etmiştir. Varis ne yazık ki ilaçla ya da varis çorapları ile tedavi edilemez.
C vitamininden zengin gıdalar tüketin. Damar duvarında bolca bulunan kollajen ve elastinin yapımı için C vitamini gereklidir. E vitamini ile birlikte alındığında etkinliği artar.
İnce ve küçük varislerde aspirin türü kan sulandırıcılar genelde kullanılmaz. Derin varis ile birlikte pıhtı oluşma riski olan kişilerde kan sulandırıcı tedavi uygulanabilir. Çok ince varisler sadece kozmetik sorun oluşturur ve lazer tedavisi ile genelde düzelir. Daha büyük varislerde ise girişimsel tedavi uygulanır.
Zeytinyağı gibi gıdalar, varisin neden olduğu şişlik, yorgunluk ve ağrı gibi sorunlara karşı kullanılabilecek bitkisel çözümlerdir.
Varisden kurtulmak mümkündür. Doğru tanı ve doğru haritalama ile sorunun temeline yönelik bir tedavi ile varis tedavi olur ve tekrarlama ihtimali minimuma indirilir. Varisle yaşamak bir zorunluluk olmamalıdır.
Aslına bakılırsa egzersiz varise sebep olmamakla kalmayıp varise iyi bile gelir. Özellikle yüzme, yürüyüş, koşu gibi bacak kaslarımızı çalıştıran egzersizler kişi için önemli ve faydalıdır.
Bunun yerine bitkisel yağ, badem yağı, zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı bir yağ ile karıştırılmalıdır. Bu solüsyon uygun şekilde karıştırıldıktan sonra varisli bölgeye uygulanmalıdır.
Limon, C vitamininden zengin bir meyvedir. Evde C vitaminini sağlaması dışında varisle ilgili bir faydası yoktur.
Düzenli egzersiz yapmak: Düzenli olarak yürüyüş yapmak, bisiklete binmek veya yüzme gibi düşük etkili egzersizler, bacaklardaki kan dolaşımını artırarak varis ağrısını hafifletebilir. Soğuk kompres uygulamak: Ağrılı bölgelere soğuk kompres uygulamak, damarların daralmasına yardımcı olabilir ve ağrıyı hafifletebilir.
Elma sirkesinin varise iyi geldiği yönündeki ifadeler bilimsellikten uzak ve tedaviyi geciktiren tavsiyelerden başka bir şey değildir.
Varis rahatsızlığı genellikle ilk senelerde kişiye sadece görsel manada bir sıkıntı yaratıyor olsa da hastalık ilerledikçe kişinin sürekli olarak bacak ağrılarını yaşamasına sebep olacaktır. Venöz yetersizliğin gelişmesi ile kişinin bacaklarında ağrı olmasının yanı sıra aynı zamanda şişlik ve morluklarda oluşabiliyor.
Varis çorapları yanlış veya çok uzun süre giyildiğinde ciltte tahrişe neden olabilir. Kompresyon çorapları kasıtlı olarak sıkı olduğundan, giyilmesi zor olabilir. Bacaklar temiz ve kuru olmalıdır.
Bu çoraplar, çağı genişleyen damarların çaplarının daralmasına yardımcı olamamaktadır. Bu sebeple varis hastalarına tedavi olacakları zaman kadar bu çorabı kullanmaları tavsiye edilmektedir. Tedavi sonrasında ise tedavi yöntemine ve hastaya bağlı olarak 1 ay süreyle varis çorabı giyilmesi gerekir.
Varis tedavisinde hacamatın hiçbir faydası yoktur. Aksine çok zararı vardır. Yaptırılmaması gerekir. Varis bacak toplardamarlarının yapısının bozulması ve damarların içinde kirli kanın birikmesinden kaynaklanan bir hastalıktır.
Ayrıca zencefil, soğan ve sarımsak tüketilmesi de varis tedavisinde faydalıdır.
Aloe vera, jeli çeşitli cilt koşullarını tedavi etmek için harika olan bir bitkidir. Ayrıca varisli damarların görünümünü azaltmanın kolay bir yoludur. Bununla birlikte, damarları tedavi etmek için aloe vera kullanmanın en etkili yolu aloe, elma sirkesi ve havuç karışımıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri