Genellikle bu yaralar tedavi edilirken ÇİNKO OKSİT YARA BANDAJI, HİDROKOLLOİD YARA ÖRTÜSÜ, BÜYÜME FAKTÖRÜ içeren ilaç enjeksiyonu veya PRP tedavisi kullanılır.
"Varis Yarası Nasıl Geçer" sorusunun cevabını bu önemli değerlendirme sonrası verilmesi gerekir. Yüzeyel venöz sistem ile ilgili ise varis ameliyatları gerekecektir ve bu yara iyileşmesi için bir şanstır. Hasta kendisine uygun “Varis Ameliyatlarından” birisini olur ve yara çok büyük bir hızla iyileşir.
Toplardamarlar içerisinde bulunan kapakçıkların bozulması sonucunda açığa çıkan bu problemde bacağın alt kısmında ve ayak bileği çevresinde kan birikmeye deri bütünlüğünü bozmaya başlayarak yara açılmalarına sebebiyet vermektedir.
Venöz ülser varis yarası tedavisi, venöz yetmezliğe bağlı olarak varis hastalarının ortalama bin kişide 2 yada 3'ünde görülen, bacaklarda kapanmayan yaralarla seyreden ve hastanın yaşam kalitesini ciddi oranda düşüren bir hastalıktır.
Kompresyon tedavisinde bacağa alttan yukarıya doğru azalan şekilde basınç uygulanır. Bunun için kompresyon sargıları, ayarlanabilir velcrolu sargılar, varis çorapları ve aralıklı pnömotik kompresyon cihazları kullanılır. Kompresyon tedavisi yaraların iyileşme süresini kısalttığı gibi tekrarlama olasılığını da azaltır.
İlgili 32 soru bulundu
Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur. Sarı kantaron yağı ile masaj ağrılı kaslar, romatizma, siyatik, lumbago, varis için de kullanılır.
Varis patlaması olursa yapılabilecek ilk ve en önemli şey, o bölgeye temiz bir peçeteyi top şekline getirip bastırmak, sonrasında da uzanıp mümkünse bacağı yukarı kaldırmaktır. Bu şekilde oradaki basıncı azaltıp kanamayı durdurabilirsiniz.
İç toplardamar ve dış toplardamar olmak üzere iki çeşit varis bulunmaktadır. Buna göre hangi varis çeşidinin daha tehlikeli olduğu da merak edilen önemli konuların arasında yer alır. iç toplardamarda oluşan varisler insan sağlığı açısından daha riskli olduğunu söyleyebiliriz.
Bilimsel çalışmalar sonucu ortaya konulmuş olan varis ilaçlarına örnek üç marka vardır. Daflon Tablet ve Doxium Kapsül ve Venoruton Forte bu ilaçlardır. Bu ilaçların mutlak surette doktor muayenesi ve renkli Doppler ile yapılacak varis muayenesi sonrasında varis hastalığının teşhisi sonrasında kullanılması gereklidir.
CEAP 4 dediğimiz 4. evre varis hastalarının ne yazık ki hastalığı geri çeviremediğimiz evresi. Bundan sonra çok ufak travmalarla, kaşıyarak ya da çarparak bileğe gelen küçük bir darbede yara açılabiliyor. Ki bu hastalığın son aşaması oluyor.
Çoğunlukla ayak damarlarında oluşan bir rahatsızlık olması sebebiyle varis hastalığı olan bireyler, mutlaka Kalp Damar Cerrahisi uzmanı tarafından tedavi edilmelidir.
Yaranın deri ile kaplı etrafı silinir. Açık yaranın içi kesinlikle antiseptik ile temizlenmez. Yara içi, enjektöre çekilen ve basınçlı püskürtülen serum fizyolojik ile yıkanır ya da serumla ıslatılmış steril gazlı bezle çok yumuşak bir şekilde silinir. Temiz yaralarda bu işleme gerek yoktur.
Genellikle bu yaralar tedavi edilirken ÇİNKO OKSİT YARA BANDAJI, HİDROKOLLOİD YARA ÖRTÜSÜ, BÜYÜME FAKTÖRÜ içeren ilaç enjeksiyonu veya PRP tedavisi kullanılır.
Varisler, kan dolaşımının yavaşlaması sonucu damarlarda kanın birikmesiyle oluşur. Bu birikme, çevre dokulara bası yapıp bu dokuların oksijen ihtiyacını karşılayamamasına neden olur. Sonuç olarak cildin üzerinde kızarıklık ve kaşıntı meydana gelir.
Varis, krem ile tedavi edilebilir mi? Artık varis hastalığının venöz yetmezlikten kaynaklandığını bildiğinize göre, cevap basittir: Hayır. Ne yazık ki, kremler, losyonlar ve uçucu yağlar arızalı damar valflerini düzeltmez.
Düzenli olarak egzersiz yapmak, bacak kaslarını güçlendirerek kan dolaşımını iyileştirir. Yürüyüş, bisiklet sürme ve yüzme gibi düşük etkili egzersizler varis sorununun çözümüne faydalı olur.
Elma sirkesi de, hem dıştan masaj hem de içildiği takdirde varise iyi geldiği düşünülen gıdalardan biridir. Buna karşın elma sirkesiyle de varisi tedavi etmek mümkün değildir. Elma sirkesi de tıpkı limon gibi yeni varislerin ortaya çıkmasına engel olamamaktadır.
KADINLARDA HORMONAL DEĞİŞİMLER VARİSE NEDEN OLUYOR
Tüm bunlar dışında; genetik faktörler, obezite, kabızlık, ileri yaş, uzun sürede ayakta ve ya sabit pozisyonda durma, bacak yaralanması, yüzeysel toplardamar iltihabı ve doğumsal sorunlar varis oluşuma neden olabilmektedir.
Varis, daha çok bacaklarda görülen genişlemiş morumsu damarlar olarak ortaya çıkmaktadır. Tek başına damarlar olabileceği gibi, aslında çoğu zaman toplardamar sisteminin yetersizliğinin (venöz yetersizlik) bir belirtisidir.
Oysa ki varis problemi ciddi bir toplardamar hastalığıdır. Toplardamarlarda kapakların fonksiyonlarının yitirilmesi sonucunda açığa çıkan varis problemi ihmal edilmemelidir. Aksi halde birtakım semptomlar gelişecektir.
Varisden kurtulmak mümkündür. Doğru tanı ve doğru haritalama ile sorunun temeline yönelik bir tedavi ile varis tedavi olur ve tekrarlama ihtimali minimuma indirilir. Varisle yaşamak bir zorunluluk olmamalıdır.
Cilt dışına kanama
Damarın patlamasıdır. Özellikle uykuda olursa son derece tehlikeli ve riskli sonuçlar ortaya çıkabilir. Kanama 15-20 dakikada hayati tehlike doğurarak kan kaybına sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri