Bu noktada da vazelinden yardım alınabilir ve bu sorunu gidermek için kullanılabilir. Pullanarak dökülmeyi giderebilir ve aynı zamanda cildin yeniden nem dengesine kavuşmasını sağlayabilir. Vazelinin en yaygın kullanım alanı kozmetik sektörüdür. Kremlerin, losyonların imalatında vazeline sıklıkla yer verilir.
Vazelin yüze sürülürse ne olur sorusuna; cilt bariyeri onarılır, nemli bir cilde sahip olunur gibi cevaplar verebilmek mümkündür. Bu içerik; özellikle çok kuru, çatlamış ve nemsiz ciltlerin onarılmasını sağlamak için kullanılabilir. Düzenli kullanımda onarıcı etkisi görülebilir.
Vaseline® Jel orijinal mucizevi jeldir. Deri hücreleri arasında bariyerler oluşturarak nemi hapseder ve kuru cildinizin onarılmasına yardımcı olur.
6) Vazelin
Deri soyulması için de kısa sürede hızlı sonuç verir. Derinin soyulduğu bölgeye günde birkaç defa vazelin sürmeniz önerilir. Soyulan derinin çok hızlı şekilde yenilenmesini sağlar ve soyulma sırasında oluşan kaşınmanın önüne geçer.
Vazelin yanık, pişik, çatlak, kuruluk, morarmalar ve daha birçok konu için kullanıma uygun olan bir maddedir. Temiz bölgeye sürülmesi gerekmektedir. İsteğe bağlı olarak öncesinde kremi eritme işlemi gerçekleştirilebilir.
İlgili 36 soru bulundu
Vazelinin güçlü nemlendirme özelliği bulunur. Bu özellik sayesinde daha çok kuru ve çatlamaya meyilli cilt tipine sahip olanların imdadına koşan vazelin cildiniz üzerinde bir koruma bariyeri kurar ve bu da cildinizdeki nemin korunmasına neden olur.
Vazelin akneye meyilli, yağlı ciltlerde daha kötü sonuçlara sebep olabilir. Fazla uygulandığında ve ciltten doğru temizlenmediğinde ise gözeneklerin tıkanmasına, cilt yüzeyine toz ve kirin çekilmesine neden olabilir. Bir diğer kaçınılması gereken durum da vazelin sürüp güneşe çıkmaktır.
Cildin üst tabakasındaki soyulma farklı süreçleri tetikliyor. Her şeyden önce cildin kendini yenileme mekanizması vardır. Düzenli olarak en üst katmandaki ölü hücreleri atılır bunun yerine yeni cilt hücreleri gelir.
Vazelin veya benzeri yağlı bir pomat kabuklanmayı ve gerginliği azaltacaktır. Normal sabunlar alkali pH'lı olma eğilimlidir. Yara alanına pH dengeli sabunların kullanılması daha uygundur.
Vazelin cildi nemlendirir ve ayrıca cildi yalıtır, ciltte bulunan nemin buharlaşmasını engeller. A ve B vitaminleri bakımından zengin olan vazelin onları harika bir şekilde onarır. Akşam uyumadan önce üzerlerine bolca uygulayın. l Tahriş, yanma veya yüzeysel yaralanma durumunda vazelin de yardımcı olabilir.
İlk olarak, cildi nemlendirmek bu sürecin en önemli bölümüdür. Nemlendiriciler, cildin nem dengesini korur ve cildin kendi bariyer fonksiyonunu güçlendirmesine yardımcı olur. Bu, özellikle kuru ve hassas ciltler için çok önemlidir. Özellikle cilt bariyerini güçlendiren kremler ve serumlar da oldukça etkilidir.
Bununla birlikte meydana gelen dehidrasyon ve kir yüzün koyulaşmasına sebep olabilir. Vazelinin deri tarafından tamamen emilmesi çok zaman alıcıdır. Bu süre boyunca, dış etkenler etki edebilir ve cildin koyulaşmasına neden olan bir reaksiyon oluşturabilirler.
Yumuşak gül kokulu vazelin kuru cildin nemlendirilmesine katkıda bulunur. Topuk, dirsek, dudak gibi bölgelerin yumuşamasına ve kuruluğunun giderilerek daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Ayrıca bu vazelini masajda, makyaj ve pedikürde kullanmak da mümkündür.
CİLTTE ERKEN ZAMANDA YAŞLANMA ETKİSİ GÖSTEREBİLİYOR
Vazelin cilde yoğun olarak uygulandığında ciltte başka sorunlar da meydana getirebiliyor. Özellikle vazelin kullanımı ile hücre olgunlaşması yavaşlayabiliyor.
Nemli ya da kuru ortamda iyileşme:
İdeal nemli ortamda iyileşme daha hızlı gerçekleşir ve yara izi oluşma riski azalır. İdeal nemli ortamda iyileşme hızlanır ve ve ideal nem, kabuk ve çatlak olusumunu engelleyerek derinin en iyi düzeyde iyilesmesini saglar ve yara izi kalma riskini azaltır.
Yara her gün temizlendiği sürece antibakteriyel merhem kullanmaya gerek yoktur. Yarayı temizledikten ve vazelin veya benzeri bir merhem sürdükten sonra cildi bir bandajla örtün.
Hyaluronik asit ve kolajen üretimi cilt yenilenmesinin en önemli iki kahramanıdır. Cildimizin doğal olarak ürettiği hyaluronik asit ve kolajen, 20'li yaşların sonundan itibaren azalma eğilimine geçiyor. Yani cilt kendini daha az yeniler oluyor ve yavaş yavaş elastikiyetini kaybediyor.
Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz. Cilt dostu meyve, sebze ve bitkilerden yapacağınız maskeler de cildin yenilenip gençleşmesinde büyük rol oynar.
Normal bir cildin sağlığını sürdürebilmesi için en üstteki ölü hücrelerin sürekli dökülüp yenilenmeleri gerekir. Çünkü dökülüp yenilendikçe yeni deri 'daha temiz' olur. İnsan derisi kendini yaklaşık her 28 günde bir yeniler.
Petrol bazlı vazelin gibi kayganlaştırıcıları asla ve asla kullanmayın. Bunlar hem enfeksiyona olan eğilimi arttırırlar hem de içerdikleri maddeler prezervatiflerin dayanıklılığını azaltırlar. Öte yandan vajinada irritasyona neden olabilirler.
Vazelin, 1800'lü yıllardan bu yana kullanılan ve ham maddesi petrol olan bir merhemdir. Sürümü çok kolay olan bu merhem içerisinde, cilt için yararlı birtakım mineraller bulunur. Yanık tedavisinde, yaraların iyileşmesinde ve kuru ciltlerin nemlendirilmesinde çok yararlıdır.
Basur belirtileriniz varsa ilk adım bir proktoloji uzmanına görünmektir. Pamuklu iç çamaşırları nemi bölgeden uzak tutarak tahrişi azaltabilir. Vazelin veya benzeri bir koruyucu krem anüsün yumuşamasına yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri