Vazelinin kirpikleri gürleştirdiği ve uzattığına dair bir bilgi söz konusu. Bu bilgi gerçekten doğru mu? Açıkça söylemek gerekirse cevap; hayır! Vazelinin kirpiklerin uzamasına ve gürleşmesine doğrudan katkı sağladığını ortaya koyun somut bir veri bulunmuyor.
Bahsetmiş olduğumuz vazelin kirpik uygulamasını haftada en az 4 defa kirpik diplerinize uygulayın. Bu yöntemi gece yatmadan önce uygulamak daha faydalı olacaktır.
Vazelin Kullanın
Gece uyumadan önce uygulamanız daha iyi olacaktır. Vazelin kirpik diplerinin beslenmesine ve korunmasına yardımcı olacak; kirpiklerin tekrar çıkarak gürleşmesini sağlayacaktır. Vazelini gözünüze kaçırmamaya özen gösteriniz; kaçtığı zaman hemen yıkamalısınız.
Özellikle, kıl köklerini besleyen yağ asitleri ve vitaminler içeren yağlar kirpiklerin sağlıklı büyümesini destekler. Jojoba yağı kirpiklerin uzaması için gerekli bileşenleri sağlar ve kirpikleri güçlendirir. Tatlı badem yağı yüksek miktarda vitamin ile kirpikleri besler ve hızlı uzamasını destekler.
Vazelin haftada birkaç gün, bir kulak çubuğu yardımıyla kirpik uçlarına az miktarda uygulanabilir. Uygulama sırasında ürünü göz içine kaçırmamaya özen göstermek gerekir. Uygulama mümkünse gece yatmadan önce yapılmalıdır, gün içerisinde sürekli gözleri açıp kapamak vazelinin göze kaçmasına neden olabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Doğal bir şekilde kirpiklerinizi uzatan ve kıvrık gösteren bu uygulamanın yapımı oldukça basit. Kirpik kıvırıcınıza süreceğiniz az miktardaki vazelin ile kirpiklerinizi 30 saniye boyunca kıvırmanız gerekiyor. Vazelin, kirpik kıvırıcının etkisini oldukça arttırıyor.
Alt göz kapağı kirpikleri ise daha seyrek, 6-8 mm dur. Ancak gözün iç kısmındaki üst ve alt kirpikler daha az yoğun ve daha ince iken gözün dışında yer alanlar daha fazla yoğun ve kalındır. Kirpiklerin günlük uzama hızı 0.12 ± 0.05 mm dir. Bir kirpik koparıldığında tekrar uzama süresi ortalama 7-8 haftadır.
Temel malzemelerimiz şunlar: Zeytinyağı, Hint Yağı, Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı, lavanta yağı, aloe vera jeli, E vitamini yağı veya ampulleri, yeşil çay. Bu malzemelerin her birini tek başına uygulamanız da kirpik ve kaşlarınızı güçlendirmeye yardımcı olur.
Yeterli miktarda B vitamini, A ve E vitaminleri günlük beslenmeye eklenmelidir. Bu vitaminler saçlarınızın daha canlı görünmesini ve kirpiklerinizin daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. Havuç, muz gibi B ve E vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler hem kirpikleriniz hem de cildiniz için oldukça faydalıdır.
Kirpik çekme: Triotilomani, saç/kıl çekme dürtüsü ile karakterize olan psikolojik bir durumdur. Bu dürtü vücudun herhangi bir yerindeki kılı etkileyebilir, yani kirpikler de bu durumdan etkilenebilir. Çekilerek koparılan kirpiklerin tekrar uzaması birkaç ayı alabilir.
Kirpik dökülmesi hem görüntü açısından olumsuz bir etki yaratır hem de gözlerimizi koruma işlevini yerine getiremez. Doğal bir döngü olarak kirpikler 2-3 ayda bir dökülebilir. Daha sonrasında köklerinden yenileri büyümeye başlar.
Genel olarak bu şifalı jel; ayak bakımı, el bakımı, cilt bakımı gibi alanların yanında daha spesifik olan kirpikler, kaşlar ve dudak için de sürülebilir. Vazelin kirpiklere sürülür mü diye endişe etmeyin!
Vazelinin yüzdeki tüylerin daha hızlı uzamasını sağladığına dair bilinen bir kanıt yoktur. Kurumuş ve cansız saçları kırılmaya karşı koruyabilir, ancak saçların hızlı bir şekilde büyümesine de bir etkisi yoktur. Vazelin, cilt üzerinde bakteriler için bir üreme alanı yaratabilir.
Vazelin, dudaklar için yoğun bir nemlendirme sağlar. Hatta piyasada bulunan pahalı dudak nemlendiricilerine bile rakip olabilir. Bir miktar vazelin ile toz şekeri karıştırın, dudaklarınıza hafifçe masaj yaparak uygulayın.
Düzenli kullanımda onarıcı etkisi görülebilir. Yüz için kullanıldığı takdirde esnekliğini kaybeden cildin eski haline dönmesini sağlamak konusunda etkilidir. Cilde sağladığı nem sayesinde elastikiyet üzerinde olumlu etkiler gözlemlenebilir. Yalnızca yüz için değil, vücudun farklı bölümleri için de kullanılır.
Vazelinin Kaşa Faydaları
İçeriğinde ham petrol, bal mumu ve mineral yağlar bulunan ve petrol jeli olarak da adlandırılan vazelinin kullanımı en merak edilen konuları arasında yer almaktadır. Bu yüzden kişiler vazelin kaşa sürülür mü? sorusunun cevabını ilk olarak arar. Bu sorunun cevabı ise evettir.
Hindistancevizi yağı, Hint yağı gibi maddeler, vazelin kirpik köklerini besler ve kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olur. Buradaki tek dikkat etmeniz gereken nokta, bu doğal malzemeleri makyajsız ve temiz kirpiklere uygulamak olacaktır. Ayrıca kirpik uzatma yöntemleri kişiden kişiye farklılıklar gösterebilmektedir.
Vazelin: Vazelin de saç ve kirpik uzamasını harekete geçirir. Yatmadan önce kirpiklerinize sürün ve sabah uyandığınızda ılık suyla durulayın. Eğer elinizde E Vitamini yoksa vazelini kirpik fırçanıza sürüp gece yatmadan önce kirpiklerinizi bununla fırçalayabilirsiniz.
Kirpik kuruyana kadar beklenilmez; kirpik kıvırma tekniğini uygulayabilmek için kirpiklerin rimel nedeni ile ıslak olması gerekmektedir. Kirpiklerin yukarı itilmesi için pamuklu olan çubuğun plastik bölümü kullanılır. Kirpik çizgisi süresince pamuklu olan çubuk yatay tutulur ve kirpikler kıvırılır.
Vazelin kaşları uzatmak için özel olarak tasarlanmamıştır, ancak kaşlarınızı daha iyi bir duruma getirmek için yardımcı olabilir. Vazelin kaşların daha kalın ve dolgun görünmesine yardımcı olur. Bunun nedeni, vazelinin nemlendirici özellikleri sayesinde kaşların daha sağlıklı görünmesini sağlamasıdır.
Vücudumuzdaki diğer tüyler gibi kirpiklerin de bir yaşam döngüsü vardır. 3 evreden oluşan bu döngü uzama, değişime uğrama ve düşmeden önce duraklama dönemlerini kapsar. Kirpiklerin kökleri hasar görmedikçe yeniden uzama mümkündür.
Cildimiz için tam bir nemlendirici işlevi gören vazelin, kaşlar ve kirpikler için de oldukça etkili bir formüldür. Yapısı itibariyle kaşlarınıza hem yoğunluk hem de canlılık sağlayan vazelin aynı zamanda kıl köklerini besleyerek kökten uca tam bir etki sağlar.
Normal bir üst göz kapağında 150-200, alt göz kapağında ise 70-100 arası kirpik bulunur. Kirpikler göz sağlığı için oldukça önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri