Fiber internet kullanımı ile VDSL internet ile ulaşılan hızdan 10 kat daha fazla hıza ulaşılabilir. VDSL internet kullanırken, santrale yakınlık da oldukça önemli faktör. VDSL interneti kullandığını alan santrale ne kadar yakınsa, verim de o kadar artar.
VDSL bağlantı temel olarak bakır kablolar ile gerçekleştiği fiber internet ise optik kablolar ile gerçekleştiği için VDSL modemler fiber interneti desteklemez.
ADSL ile alabileceğiniz hız maksimum 16 Mbps iken, Fiber internetten alacağınız hız Türkiye'de 100 Mbps ile sınırlıdır. Farklı ülkelerde fiber internet daha yüksek hızlara ulaşabiliyor ancak Türkiye'de bulunan internet sağlayıcıları ve altyapılar sebebiyle bu hız 100 Mbps ile sınırlandırılmıştır.
Fiber internet bağlantısı, 1000 Mbps'ye varan yükleme(download) hızı sayesinde büyük boyutlu dosyaları dakikalar, hatta saniyeler içerisinde indirmenize olanak sunar. Standart bir ADSL bağlantısına kıyasla çok daha hızlı bir bağlantı sunarak, bekleme sürelerini minimuma indirir.
Modeminizin VDSL veya ADSL olup olmadığını kontrol etmek için cihazın etiketinde veya belgelerinde "VDSL" veya "ADSL" yazması gerekmektedir. Ayrıca, VDSL modemler genellikle daha yeni ve daha gelişmiş teknolojileri destekleyen donanımlara sahip olma eğilimindedirler.
İlgili 37 soru bulundu
Hız da fiber ile VDSL farkı arasında. Fiber internet kullanımı ile VDSL internet ile ulaşılan hızdan 10 kat daha fazla hıza ulaşılabilir. VDSL internet kullanırken, santrale yakınlık da oldukça önemli faktör. VDSL interneti kullandığını alan santrale ne kadar yakınsa, verim de o kadar artar.
VDSL'de 100MBPS değer sana tam gelmezken, Fiber'de tam 100MBPS gelir. VDSL bakır hatları yağmır ve kar gibi etkenlerden etkilenebilirken, Fiber hiçbir şeyden etkilenmiyor. VDSL'de ping değerleriniz yüksekken, Fiber'de eviniz ile santral arasındaki ping değeri sıfır oluyor.
DSL modemler maksimum 24 Mbps, VDSL modemler ise 150 Mbps bağlantı hızlarına ulaşabilirken, fiber uyumlu modemler bunların oldukça üstünde, 1000 Mbps gibi etkileyici hızlara çıkabilir. Fiber uyumlu modemlerle telefon hattına ihtiyaç duymadan internet bağlantısı kurulumu sağlanabilir.
O hâlde 50 Mbps internet hızı tam size göre: Çok sık ve büyük hacimli dosyaları indirmek için tercih etmeniz gereken temel bağlantı hızı 50 Mbps'dir. Bunun dışında kesintisiz çevrim içi oyun serüvenleri yaşamanızı sağladığı gibi, diğer bağlantı hızlarının sunduğu her şeyi eksiksiz biçimde destekleyebilir.
100 Mbps internet, özellikle birden fazla kullanıcının yüksek hızdan faydalanmasını ciddi oranda kolaylaştırır. Tercih edebileceğiniz seçenekler arasında en ideal olanlardan biridir. 1 saniyede 100 megabit aktarma sayesinde herhangi bir sorun yaşamadan çalışmalarınızı kolaylıkla sürdürebilirsiniz.
İnternet Kurdu
Fiberde modem kullanılmaz, router kullanılır. Fiber modemlerde modem özelliği bulunmadığı için doğal olarak daha ucuz.
VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor. İnternet kullanımı sırasında hız testi yaparak, VDSL veya VDSL2 standardı ile maksimum hangi hız seviyesine çıktığınızı ölçebilirsiniz.
“Ev internet hızı kaç olmalı?” sorusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 24 Mbps internet hızı, ev interneti için oldukça iyi bir alternatif. 24 Mbps hız ile yüksek hızda upload ve download yapabilir, videoları Ultra HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz.
Hayır etkilemez. Kablosuz kullanımı etkileyebilir ama onda da uçurum gibi kadar fark olmaz.
ADSL VDSL kablo farkı bulunmuyor. İkisi de kullanıcılara bakır kablolar ile ulaştırılıyor. VDSL ADSL farkı, VDSL teknolojisinde fiber kabloların da yer almasından kaynaklanıyor. Fiber kablolar ile kişilere sağlanan internet hızında bir kayıp yaşanması engelleniyor.
VDSL (Very High Speed Digital Subscriber Line) internet hizmeti ise çok yüksek hızlı dijital abone hattı anlamına gelmektedir. VDSL internet, bakır kablo altyapısını kullanır. Yönlendirici, omurga, Switch gibi ağ cihazları üzerinden evlerimize kadar gelen VDSL, veri ve ses aktarımı yapar.
Örneğin, 8 Mbps hızda bir internette bilgisayarınıza bir oyun indirmek saatler sürer. 50 Mbps internet ise dört kişilik bir aile için çok yeterlidir. 50 Mbps internet ile yüksek hızda oyun oynayabilir, YouTube videolarını UHD izleyebilir ve sorunsuz bir şekilde hızlıca büyük hacimli dosyaları indirebilirsiniz.
Fiber İnternet Neden Daha Hızlıdır? Fiber internet, veri iletimi için elektrik yerine ışığı kullanır ve bu da daha yüksek bant genişliğini idare edebilen çok daha hızlı internet bağlantılarını kolaylaştırır.
VDSL altyapısı, evinizdeki VDSL uyumlu modeme bakır telefon kablolarıyla internet bağlantısı sağlar. VDSL'in ADSL'den farkı VDSL'nin 10 kat daha hızlı upload yapıyor olması ve 5 kat daha hızlı download hızı ile hareket ediyor olmasıdır. En fazla 100 Mbps hız hizmeti verir.
VDSL ise fiber optik hatlar üzerinden veri aktarımı sağlar ve ADSL'e göre daha yeni bir teknolojidir. VDSL'in bu özelliği, ADSL'e nazaran internet erişimi konusunda onu çok daha hızlı kılar.
Fiber internet, bakır kablo ile değil kendine özel cam kablolar ile sağlanır. İletim hızı daha yüksek olan bu kablolar daha yüksek hızlara ulaşılmasını sağlar. Aynı zamanda hız kaybı yaşanmasını da minimuma indirir.
300Mbps kablosuz hıza ulaşabilen modem, VDSL2 üzerinden 100Mbps geniş bant hıza sahip. En yeni VDSL standardı olan VDSL2 desteği olan ürün, VDSL/ADSL ya da Ethernet WAN (EWAN) bağlantıları sayesinde kullanıcılara farklı internet bağlantılarında esneklik sağlıyor.
Bu kampanyadan yeni bireysel Turkcell Superonline Fiber internet müşteriler adresteki mevcut altyapının 1000 Mbps hızı desteklemesi halinde yararlanabilirler. Fiber internet hizmeti Turkcell Superonline altyapısının bulunduğu illerde sunulabilmektedir.
VDSL ise (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'e kadar hıza ulaşılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri