“(3) Yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cihazın arızalanması nedeniyle cihazın ya da ana kartının değiştirilmesi durumunda; ilk kayıt başvuru sahibinin Kuruma başvurusu ile IMEI değişim işlemi yapılabilir. Değişim işlemine ilişkin başvuruda değişimi yapan firmadan alınan değişim belgesi sunulur.
IMEI İşlemleri
Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.
Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.
IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.
İlgili 17 soru bulundu
Yurtdışından telefon getirmek isteyenler için ücretin yüksekliği düşündürücü. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği enflasyon oranıyla 2024 için IMEI kayıt ücreti 31,692 TL olarak belirlendi.
Gelin detaylara beraber göz atalım. Yurt dışı telefon kullanım süresi 120 günden 180 güne uzatıldı Bu işten en kârlı çıkacak olanlar tabii ki çift hatlı akıllı telefon sahipleri olacak.
Temmuz ayında 3 katından fazla zamlanan IMEI kayıt ücreti, 2023 yılını 20 bin TL ile kapattı. Geçtiğimiz yıl 20 bin TL olan IMEI kayıt ücreti, 2024 yılında yüzde 58,46 oranında zamlanarak 31 bin 692 TL'ye ulaştı. Kısacası 2023 yılına 6 bin 91 TL ile başlayan IMEI kayıt ücreti, 2024 yılında 31 bin 692 TL ile başladı.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Desteklenen iPhone modellerinde iki etkin eSIM'i aynı anda kullanabilirsiniz. Örneğin ikamet ettiğiniz bölge ve ziyaret ettiğiniz yer için farklı eSIM'ler kullanmanız mümkündür.
Bu düzenleme çerçevesinde cihaz kaydı yapılan cihazın, sadece kayıt yaptıran pasaport sahibinin TC. Kimlik Numarasına kayıtlı GSM hatlarıyla kullanabileceğinden kayıt hakkının bir başkasına devredilmesi mümkün olmamaktadır.
https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresine girin ve “IMEI No” yazan yere telefonunuzun IMEI numarasını yazdıktan sonra “Sorgula” butonuna tıklayın. Sorgulama işlemi ile birlikte karşınıza girmiş olduğunuz IMEI numarasına kayıtlı olan telefon hakkında çeşitli bilgiler çıkacaktır.
Yurtdışından bir telefon satın aldığınızda, telefonun kaydını yapabilmek için fatura ve satın alma belgelerine sahip olmanız gerekmektedir. Bu belgelerle birlikte kayıt ücretini ödedikten sonra telefonu kullanmaya devam edebilirsiniz ve telefonun kaydı tamamlanmış olur.
Nanopat. 3 yıl içinde satamazsın. 3 yıl sonra satabilirsin.
asıl 1 durumla karşılaşıyoruz arkadaşlar. biliyosunuz 3 yıllık kısıtlamalar sadece. bizim kendi tc'miz. ayet hatları olduğu için. 3 yıl içerisinde satacağınız cihazları. 2 farklı şekilde satabilirsiniz. risk alıp hattınızı 1 başkasına devreye.
Bu yöntemde 3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz ve 3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor. -Yıl başına kadar beklemek: BTK'nın tanımlamış olduğu 180 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden 180 gün kullanım hakkı tanınıyor.
Pasaport kaydı yaptırıp bahsettiğiniz gibi 3 yıl kullanıp devamında satabilirsiniz evet, kayıt yapacağınız için bir sorun teşkil etmez.
Telefonun unlock olması gerekiyor. Yani bir operatör simi üzerinde çalışmaması gerekiyor. Alırken unlock istiyorum diye belirtirseniz ve öyle alırsanız sadece Türkiye'de vergisini ödeyerek (bu fiyatı da dahil edin aradaki farka) kullanabilirsiniz.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi'nde aktarılan bilgilere göre yurt dışından alınan mobil cihazlar 120 gün boyunca herhangi bir kayda gerek kalmadan kullanılabiliyor. Ancak sürenin 120 günü aşması durumunda cihaz kullanıma kapatılıyor.
Yeni IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar Oldu? 2023 senesinde telefon IMEI kayıt ücreti, 2 bin 732 TL'den önemli bir artışla 6 bin 91 TL'ye yükseltilmiştir.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında; IMEI kayıt ücreti olarak bilinen 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' 20 bin TL'ye yükseltildi. Buna göre, IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 20 bin TL oldu.
kimlik kartıyla giriş - çıkış yapılabilen bir yerden telefonu aldıysanız, IMEI kaydı için pasaporta ihtiyacınız yok. Kimlik kartınızla da IMEI kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Böylelikle yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. İlave kullanım süresinin dolmasının ardından ise söz konusu cihazlara ilişkin IMEI numaraları siyah listeye alınacak.
Tüm sorularınızın net cevaplandığı video sonrasında yurtdışı telefon almak konusunda aklınızda soru işareti kalmayacak. sim1 4 ay sim2 4 ay kullanım sayesinde 12 ayın 8 ayı kayıtsız kullanım ile kullanabilirsiniz.
Yeni düzenleme ile artık yurt dışından getirilen telefonlar, ülkeye giriş yaptıktan ve bir hat takıldıktan sonra 6 ay boyunca kullanılabilecek. Hem normal SIM hem de e-SIM için geçerli olan bu düzenleme, çift hatlı telefonlar için toplamda 1 yıl kullanım imkanı sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri