ödemelerinizi İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
İnternet Vergi Dairesi ile borç sorgulama
İnternet Vergi Dairesi'ne giriş yaparak borcunuzu görüntüleyebilir ve dilerseniz ödeme yapabilirsiniz . Giriş yapmak için TC Kimlik numaranızı, anne kızlık soyadının birinci ve ikinci harflerini, ayrıca anne-baba veya çocuğun TC kimlik numarasını bilmek yeterli oluyor.
Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-Devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabilecek.
İlgili 16 soru bulundu
e-Devlet vergi borcu yapılandırmasına nasıl başvurulur? e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapabilirsiniz. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvurunuzu yapabilirsiniz.
Vergi affı için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir. Borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflerin, yapılandırma başvurularını 31 Haziran'a kadar yapmaları gerekmektedir. İlk taksit ve peşin ödemenin de 30 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılmalıdır.
Vergi borcu ödemeleri fiziki veya sanal ortamlarda yapılabilir. Bu noktada İnteraktif Vergi Dairesi, e-Devlet ve dijital bankacılık uygulamaları internet ortamında borçlarınızı ödemenize imkân verir. Ödeme işlemleri ise gerekli sistemlere giriş yaptıktan sonra kredi veya banka kartı aracılığıyla yapılabilir.
İşte vergi borcu ödenmezse ne olur sorusuna verilebilecek yanıtlar: Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır.
Vergi dairesine olan borçların ödenmesinde iki farklı yöntem kullanılabilir. Bunlar kamu bankalarının internet şubesinden ödeme yöntemi ve interaktif vergi dairesi üzerinden kredi/banka kartı ile ödeme yöntemidir.
E-devlet hesabınıza giriş yaparak Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine ulaşıp, sizden istenilen bilgileri eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Bilgilerinizi girdikten sonra karşınıza borcunuzun görüntülendiği bir ekran çıkacak o sayfa üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Buna göre, yapılandırma başvuruları 31 Mayıs'ta sona erecek. İlk taksit ve peşin ödeme de 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılacak.
Ticari Kredi Kartlarınız ile T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından aşağıda belirtilen vergi türlerinden 50.000 TL'ye kadar olan borçlarınızı, www.gib.gov.tr adresi üzerinden erişilen “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulaması üzerinden ödeyebilirsiniz.
Vergi borcunun ödenmesi işlemi, vergi mükellefi olan kişinin bağlı olduğu vergi dairesine yapılmaktadır. Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesinin dışında başka herhangi bir vergi dairesine borç yatırılmak istenirse ödemenin hangi vergi dairesi hesabına yapıldığının bildirilmesi şartı aranır.
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Vergi Borcu 5 Yıl Ödenmezse Ne Olur? 5 yıl içinde ödenmeyen, dolayısıyla tahsil edilmeyen vergi borcu tahsil zamanaşımına uğrar.
Kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, 15 günlük süre içinde borcunu ödemez ve mal bildiriminde de bulunmazsa mal bildiriminde bulununcaya kadar bir defaya mahsus olmak ve üç ayı geçmemek üzere hapisle tazyik olunur.
Taksitle ödeme seçilmesi durumunda özellikle ilk iki taksitin zamanında ödenmesi çok önemli. Bunlar zamanında ödenmezse veya kalan taksitlerden; bir takvim yılında en az 4 taksit, süresinde ödenmez veya eksik ödenirse yapılandırma hakkı kaybediliyor.
31 Aralık 2022 tarihinden önce borç kapsamına giren ve 2 bin TL altı olan borçlar, vergi daireleri tarafından otomatik olarak silinecek. Bunun için vatandaşların ekstra bir takip ya da başvuru yapması da gerekmeyecek.
MATRAH VE VERGİ ARTIRIMINDA ÖDEME SÜRESİ VE ŞEKLİ
Matrah veya vergi artırımı sonucunda tahakkuk eden vergilerin tamamının 31 Temmuz 2023 tarihine kadar peşin olarak ödenmesi hâlinde, bu vergilerden (damga vergisi hariç) %10 indirim yapılır ve katsayı uygulanmaz.
Takipli Vergi Borcu Ne Zaman İcraya Düşer? Takipli vergi borcu ödenmediği takdirde icra ve haciz işlemleri başlatılmaktadır. Takipli vergi borcu için icra tebligatının ardından 15 gün içerisinde işlem yapılması gerekir.
2023 vergi borcu yapılandırması
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi borcu, idari para cezası, SGK borçları gibi borçların yapılandırmasına ilişkin süreyi uzatıyor. 31 Mayıs 2023'te bitecek olan yapılandırma kampanyası 1 ay daha uzatılacak ve 30 Haziran'da sona erecek.
Öte yandan, MTV'nin ikinci taksit ödemeleri için de süre 4 Ağustos'a kadar uzatıldı. Vergi ve borç yapılandırma ödemelerinde son ödeme tarihi uzatıldı. Son ödeme tarihi 31 Ağustos'ta sona eren sigorta prim borçlarının son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri