Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Nakit kullanımının azaltılması ve ödeme kanallarının çeşitlendirilmesi amacıyla, Başkanlığımız tarafından vergi dairelerinde fiziki POS cihazları aracılığıyla kredi kartları ile ödeme yapılabilmesi mümkün hale getirilmiştir.
Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr'de ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip Bonus Card'ınızın kart bilgilerini girerek ve 50.000 TL'ye kadar olan aşağıda belirtilen vergi ödemelerinizi yapabilir, işlemlerinizde Bonus'un sunduğu taksitli ödeme imkanlarından yararlanabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Kredi kartı ile vergi ödemek, insanların vergi ödemekten kaçınmasının ana nedenlerinden biri olan nakit işlemleri caydırmak için etkili bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Ayrıca, sahte para ile ödeme yapmak isteyenlerin de önüne geçer. Türkiye'de vergi borçlarının kredi kartları ile ödenmesine izin verilmektedir.
Konu ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri “Vergi dairesine kredi kartı ile ödeme yapılır mı?” şeklindedir. Vergilerin kredi kartı ile ödenmesi, online olarak verilen bir hizmettir. Vergiler internet üzerinden, vergi dairesine gitmeden rahatlıkla ödenebilir. Yani vergi dairesi vezneleri kredi kartı kabul etmez.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
Yine E-Devlet üzerinden girilen Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sisteminden vergi borcu ödemek mümkün oluyor. Ayrıca GİB'in İnternet Vergi Dairesi platformunun doğrudan bir giriş bölümü bulunuyor.
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Vergi borçlarından aşağıdaki listede yer alan vergiler için en fazla 500.000 TL tutarında ödeme kredi kartıyla yapılabiliyor. Diğer vergi, ceza ve harçlar için ise herhangi bir limit sınırı bulunmuyor. Sizler için derlediğimiz bu yazımızda, kredi kartı ile vergi ödemeleri hakkında bilmeniz gerekenleri aktardık.
Anılan Kanun'un 33. maddesine göre POS tefecilerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi matrahına uygulanacak vergi oranı ise % 5'tir.
Defterdarlığımızdaki Vergi Dairesine bağlı veznelerimizde, vergi borçlarının Ziraat Bankası'na ait kredi kartları ve banka kartları ile ödeme dönemi başlamıştır. Böylelikle vatandaşlarımız, borçlarını nakit olarak ödeyebilecekleri gibi, Ziraat Bankasına ait kartlar ile de ödeyebileceklerdir.
Vergi ödemelerinizi Akbank'tan yapın, rahat edin!
Şubenize vereceğiniz bir talimatla uygun vergi türleri için kredi kartınızdan otomatik ödenmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz size en yakın Akbank Şubesi'nden ve 444 25 25 Akbank Telefon Şubesi'nden vergi ödeme ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr'de ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan 200.000 TL altındaki belirtilen vergi ödemelerine ücretsiz 3 taksit fırsatı sunulacaktır.
Vergi daireleri ödemeler kapsamında saat 21.00'e kadar açık olacak.
Ödemelerinizi PTT Merkez ve Şubelerinden yapabilirsiniz.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Uygulamanın talep ettiği bilgileri ilgili ekranlara girerek sisteme giriş yapın. Ödeme Yap > Vergi ve Devlet Ödemeleri > MTV > Ödeme sekmesine tıklayın. “Araç Bilgisi” bölümünde “Kendime Ait Bir Araç” ya da “Başkasına Ait Bir Araç” seçeneklerinden uygun olanı seçin. İlgili kutucuğa TC kimlik numaranızı girin.
Böyle şey olur mu” demeyin; vergi dairesinden bir tebligat geldiğinde gerekeni yapmazsanız başkasının vergi borcunu ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bir kişi vergi borcundan dolayı takibe alındığında, vergi dairesi tarafından bu kişinin mal varlığıyla birlikte alacakları da tespit ediliyor.
isbank.com.tr adresinden “Bireysel Şube” veya “Ticari Şube” seçeneklerinden birini tıklayın. Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Sol kısımda yer alan menüden “Ödemeler > Vergi/Harç > Vergi Ödeme” adımlarını takip edin.
Vergi daireleri, hafta içi her gün 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30 saatleri arasında hizmet sunmaktadır. Öğle tatili ise 12:30-13:30 saatleri arasında yapılmaktadır. VERGİ DAİRESİ HAFTA SONU AÇIK MI? Vergi dairesi, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri