Ancak genel olarak bir villa havuzunda yaz aylarında ısı pompasının ortalama 10 ile 12 saat arasında çalıştırılması tavsiye edilir. Ortak kullanım alanı olan ve aktif olarak çok sayıda kişinin yararlandığı havuzlarda ise 24 saat boyunca devamlı olarak pompanın çalıştırılması gerekebilir.
En iyi şekilde çalışması için, tüm su hacmini kışın yaklaşık 2 saat ve yazları yaklaşık 6-8 saat filtrelemesi gerekir.
Yaz sezonunda sıcaklıkların mevsim normallerinin üstüne çıktığı durumlarda min.14-18 saat, mevsim normallerinde min.12-14 saat çalıştırılması uygundur. Havuz kullanılamasa bile sağlıklı, temiz ve hijyen olabilmesi için çalışması gerekmektedir.
Havuz Pompası Sürekli Çalışır Mı? Havuzdaki suyun ideal olarak her 8 saatte bir, açık havuzlarda ise 5 - 6 saatte bir tam sirkülasyon yapılarak filtrelenmesi gerekir. Havanın sıcak olduğu zamanlarda özellikle gündüz saatlerinde havuz suyunun yeterli filtrasyon işlemini yapması önemlidir.
Hava şartları, kullanım yoğunluğu ve kirlilik durumuna bağlı olarak çalışma süreleri değişebilir. Eğer filtrasyon sistemi yukarıdaki hesaplanan sirkülasyon hızına uygun ise, villa havuzlarda yazın günde 10-12 saat çalışmalıdır. Ortak havuzlar günde 24 saat çalışmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Kişisel kullanılan havuzlarının suyu yaz aylarında 3 günde bir değiştirilmesi tavsiye edilmektedir. Klorlama işleminden sonra havuz suyuna 3 saat girilmemesi gerekir.
Bunun için yapmanız gereken 100 tonluk bir havuza 1 kg ürün atıp en az 4 saat sonra ölçüm yapmak olacaktır. Eğer havuzunuz 50 ton ise bu havuza vereceğiniz klor ürünü 500 gr olmalı.
Dalgıç Pompa Sürekli Olarak Kaç Saat Çalışır? Dalgıç pompalar, kullanım amacına bağlı olarak yılda 1.000 ila 3.000 saat ve hatta su temini sırasında 3.000 saatten fazla çalışır.
Su geçmediği takdirde, pompanın motoru ısı oluşturan sürtünme oluşturmaya başlayacaktır. Bu, contanın aşırı ısınmasına ve erimesine neden olur. Çok uzun süre susuz çalışırsa ve pompanın kendisi aşırı ısınırsa, ısı ona bağlı PVC borulara ve ayrıca tesisat sistemindeki diğer bileşenlere zarar verebilir.
Eğer, havuzu temizleyen ve devir daim sağlayan pompalar çalışmazsa havuzun doldurulması da mümkün olmaz. Pompalar sadece havuzu doldurmak için değil ayrıca dezenfekte işlemlerinin ve kirli su atımının yapılması için de gerekli olan bir sisteme dayanır.
Hava ve iklim koşullarına direk maruz kalırlar. Kış ayarında biriken sular havuz suyuna karışabilir. Açık havuzlarda birçok nedenden suda yosunlar oluşabilir. Havuz suyu kesinlikle boşaltılmamalıdır.
Yüzme Havuzu ve Süs Havuzlarında havuz yüzeyine uygun bir su yalıtımı yapıldıktan sonra su sızdırmazlığını kontrol etmek ve kaplama malzemesi yapılmadan önce muhtemel bir su kaybı varsa bunu engellemek amacı ile havuzun içine su doldurulur ve beklenir. Havuzun su dolu olarak 15 gün beklemesi gerekmektedir.
Havuz pompası sorunları
Havuz pompalarının gürültülü çalışması Bu birkaç farklı konu ile ilişkilendirilebilir. İlk önce emme hatlarınızı kontrol edin emişi iyi yapamayan bir pompa havalı ve gürültülü çalışır. Emiş hattı vanası Çok fazla kapalıysa, pompa su almak ve gürültülü mücadele edecektir.
Kışın havuzun suyunu kesinlikle boşaltılmamalı ve havuz suyunun kimyasallarla dengeli şekilde tutulması gerekir. Aksi halde havuz sistemi bozulabilir. Havuz suyunun belli değerleri ve olması gereken bir sistemi vardır. Havuz kullanılmayacaksa dikkatli şekilde korunması ve bakımının yapılması önerilir.
Havuz motorları genellikle santrifüj pompalar olup, havuzdaki suyun giriş enerjisinden daha fazla çıkış enerjisi yaratarak suyun devir-daimini ve bu sayede filtreleme, boşaltım ve çevrim gibi işlemlerin yapılabilmesi için havuz suyunu hareketlendirmeyi sağlar.
** Kapalı veya açık havuzları, yukarıda tarif edilen birinci faz, rejim sıcaklığına kavuşturmak için havuzun hacim büyüklüğüne göre ısıtma süresi 1 ila 3 tam gün olarak kabul edilebilir. Bu süre zarfında saatteki ısı kaybı da toplama ilave edilecektir.
Yeni Havuz Suyunun Şoklanması;
Bu işlem sırası; öncelik pH düşürücü ve uygun pH değerinden sonra klor şoklaması takiben yosun önleyici ve çöktürücü şoklaması ile devam eder. Kireç oranı alınır ve 48 saat aralıksız çalışması için programlanır.
Çöktürücü kullanırken, 1 lt çöktürücü 20 lt lik bir kova su içine katıldıktan sonra havuza serpilerek kullanılmalıdır. Çöktürücü serpildikten 2-4 saat sonra motorlar kapatılmalı ve en az 8 saat çökmenin gerçekleşmesi için beklenilmelidir.
Bulanık suyun ilk ve en yaygın nedeni düşük serbest klor seviyeleridir. Düşük serbest klor, suyu bulandıran, daha fazla klor kokan , yosun ve amonyağa neden olan zararlı mikropları ve bakterileri öldürerek, havuz suyunu sterilize edemeyen kloramine (bileşik klor) sahip olduğunuzu gösterir.
7,5 hp dalgıç pompalar, 110 metreden daha az derinlikte olan kuyulardan su çıkartma sürecinde etkili olmaktadır. Saatte ortalama 14 ton su çekebilen bu pompaların bu istatistiği, derinliğe göre de değişebilmektedir.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
İlk olarak havuz suyunun tamamen değiştirilme aralıklarında klor atılır. Havuz suyu değiştirilme aralıkları ise kirlilik durumuna ve havuzu kullanan kişi sayısına bağlıdır. Haftada üç kez klor atılması gerekir. Daha az sıklıkta ve daha fazla sıklıkta kullanılması soncunda farklı zararlar ortaya çıkar.
Havuzlara klor uygulaması manuel yapılacaksa, akşamları verilmeli ve kimyasal atıldıktan sonra havuz en az 4 saat çalıştırılmalıdır.
Bu sorunu çözmenin en iyi yolu bir havuz suyu parlatıcı - topaklayıcı kullanmaktır . Havuz suyu topaklayıcı, bu küçük parçacıklar üzerine yapışarak büyümesini sağlayacak ve sonuç olarak da filtrenizde hapis olur. Ters yıkama sonucunda da filtreden uzaklaştırılmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri