En uygunu ön arka birlikte kullanımıdır, ancak dediğim gibi ön fren her zaman birincildir. Tabi bu standart kullanım için, viraj esnasında mümkün olduğunca fren kullanılmaz, kullanılması şartsa arka fren kullanılır. Dik yokuş yukarı kalkışlarda arka fren kullanılır.
Fren manetleri scooterlarda gidonda, viteslilerde ise ön fren gidonda arka fren ise sağ ayağınızdadır.
Durdurmayı kolaylaştırmak için ön frenleri aynı anda 2 parmağınızla sıkın. Lastiği kilitleyip kontrolü kaybetmenize neden olabileceğinden, ön freni 4 parmağınızla sıkmaktan kaçının. Arka fren koluna basarken, ön fren kontrollerini yavaşça sıkmak için işaret ve orta parmağınızı kullanabilirsiniz.
Parmak İle Ön Fren Dokunuşu Yapın
Gidonun sağ tarafında gaz pedalının önünde bulunan ön frenler motosikleti durdurmak konusunda %75 kontrol ve hakimiyet sağlar.
sol taraftaki elcik arka fren, sağ taraftaki elcik ön frene kumanda eder.
İlgili 27 soru bulundu
Motosiklette bulunan arka fren birçok motorda sağ tarafta yer alır ve buradan kontrol edilir. Motosiklete soldan bilmesinin genel sebebi budur. Bununla birlikte motosikletlerin yan yana park edilebilmesi için de sol tarafa yatırmak gerekir.
Debriyaja basmak lazım. Ben yavaşlamalar haricinde basarım debriyaja.
Motor freni + normal frenleri kullanmak daha doğru. Vites düşürürek yavaşlamak motosikletin doğasında var. Ama çok acil durumlar hariç yüksek devirlerden viteslere düşmemekte gerek yada bunu yaparken ara gazı vermek lazım. Sadece frenler ile yavaşlanmaz.
O kırmızı buton acil durdurma butonu ama herhangi bir ekstra özelliği yok, sadece "motor giden ateşlemeyi" keser. Anahtar ise komple elektriği keser yani far, sinyal, göstergeler hepsini.
Motosikletle hareket etmeden önce sol ayak yerde, sağ ayak fren pedalına basılı durumda, sol el debriyaj levyesinde ve sağ el ön fren levyesinde olmalıdır.
Kombine Fren Sistemi (CBS) nedir? Honda tarafından geliştirilen CBS, sürüş esnasında yapılan fren gücünün %70'e %30 olarak tekerlere dağıtılmasını mümkün kılan bir frenleme sistemidir. CBS sistemi olan motosikletlerde, ön frene basıldığında %70 ön disklere baskı uygulanırken, %30 arka disklere baskı uygulanır.
kardeş gazı çeyrekten biraz daha fazla aç, sonra debriyajı yavaş yavaş bırak. motor gücünü arka tekere aktarmaya başlayınca ayağını frenden çek. debriyajı hızla bırakma aman ha... firene basıp gazı ver ve fireni brakarak kalkmayı dene.
Acil bir durumda, etkin fren yapmak için fren ve debriyaj pedalına aynı anda basarak motoru devreden çıkartmak gerekir.100 km/s ile giden iki otomobilden, fren ve debriyajına aynı anda basılan iki araç, önce frene durmaya yakın debriyaja basılan araçtan, 1 otomobil boyu kadar daha önce durur.
Hidrolikte sorun olabilir, yaylarda sorun olabilir, balatalarda sorun olabilir, kapmanada sorun olabilir.. Teker teker incelemek lazım.. Ama Jawanın dediği gibi sabunlu suyla bi denemek mantıklı.. Hidrolikte sorun olabilir, yaylarda sorun olabilir, balatalarda sorun olabilir, kapmanada sorun olabilir..
Claw tek bir parmak hareketiyle motorunuzun el freni olur. Aktif hale getirildiğinde motorunuz hiç bir şekilde öne veya arkaya doğru hareket etmez. Özellikle Scooter kullanıcıları için çok büyük bir konfor oluşturuyor.
Peg; motosikleti kullanırken ayakların konulduğu yer olarak nitelendirilmektedir. Motosikletin o ana kadar kat ettiği mesafeyi mil ya da kilometre cinsinden gösteren ekrandır. Motosiklette sürücünün arkasında yolculuk yapan kişinin motorcular arasındaki genel adıdır.
Araç tamamen durduğunda start-stop sistemi devreye girer ve motoru durdurur.
Motorun hararet yapmasının ilk nedeni araçların içerisinde bulunan soğutma sıvısının azalmasından kaynaklanır. Motor çalıştıkça motoru soğutmak için araçlarda soğutma sıvısı vardır ve motoru soğutmakla görevlidir. Bu sıvı azaldığında motor hararet yapabilir. Soğutma fanı bozulunca motor hararet yapabilir.
Yani yokuş inerken ön frenden başka bir şeye basmayacaksın. Aklın sadece ön frende olacak. Yokuş aşağı inerken ağırlık tamamen öne bindiği için arka fren değil ön freni kullanman gerek.
Debriyajı çektiğinde tekerlekle motor ayrılır. Tekerleğin hızı motorun hızından farklı olur. Vites değiştirdikten sonra ikisinin hızı birbirine yakınken debriyajı bırakarak tekrar motoru tekerleğe bağlamak gerekir. Bu yüzden vites azaltırken hafif gaz açılır, vites arttırırken gaz kapatılır.
Yani 11.000 devirde redline başlıyorsa motosikletin optimum devir aralığı 5.500 devirdir. Bu devir aralığı yakıt konusunda da size yakıt sarfiyatı sağlar. Bu devirden sonraki devirlerde motorunuz yakıt olarak artış göstermeye başlar. Vites kullanımını bu devir aralığında olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Motorların çoğunu durduran fren gücü ön frendir, arka frende buna destek olur.
Debriyaja basmadan vites değiştirmek motora zarar vermez.
Dönerken debriyaja basılmaz arkadaşlar , aracın kontrolünü kaybedersiniz. Uzun yolda, dönerken yani virajlarda: 1) Viraja girmeden önce vites küçültülür , viraj içinde değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri