Visa altyapısını kullanan PeP Visa Kart'ınla dünyanın her yerinde Visa logolu ATM ve işletmelerde işlem yapabilirsin.
Türkiye'de yurt dışı kredi kartı ile alışveriş yapmak mümkündür. Kredi kartında VISA veya MasterCard logosu olması yeterlidir. Kimi işletmelerde American Express kartları da geçerlidir. Dikkat edilmesi gereken nokta kredi kartının yurt dışında alışverişe açık olup olmadığıdır.
Amacı dünya genelinde, çoğunlukla Visa markalı banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartlar aracılığıyla elektronik fon transferlerini kolaylaştırmaktır. Dünya genelinde Çin gibi kapalı ekonomiye sahip ülkeler hariç, en yakın rakibi MasterCard ile bir Düapol oluşturmaktadır.
Banka ile müşteri arasında köprü görevini üstlenip, ödeme transferlerini sağlayan en önemli ve en büyük sistemlerden biridir. Visa kartlarınızı kredi kartı olarak kullanmanın yanında, banka kartı yani ön ödemeli kart olarak da kullanabilirsiniz.
Yurt dışında Visa Electron/Maestro amblemini gördüğünüz tüm yabancı banka ATM'lerinden banka kartınız ile sadece vadesiz TL hesabınıza ulaşıp bulunduğunuz ülkenin para birimiyle para çekebilirsiniz. Yurt dışında döviz hesaplarından çekim yapılamaz.
İlgili 35 soru bulundu
Banka kartınızın üzerinde Visa, Mastercard, American Express gibi ödeme sistemlerinin logosunu taşıması durumunda, bu kartı bu işletmelerde kullanabilirsiniz. Alışveriş esnasında banka kartınızın üzerindeki manyetik şeriti veya çipi kullanarak ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz.
Mastercard ABD, Visa Avrupa kökenli şirket
Kredi kartları için ödeme sistemleri sağlamaktadır. 16 haneli kredi kartı numaraları 5'le başlar. Visa ise ağırlıklı olarak Avrupa olmak üzere 36 ülkede kredi kartları ön ödemeli kartların sistemini sağlar. Genel merkezi İngiltere'dedir.
Kart ile Para Çekme:
PeP Visa Kart ile yurt içi ve yurt dışında tüm banka ATM'lerinden 7/24 ücretsiz* para çekebilirsiniz. *Yurt içinde tüm Halkbank ATM'lerinde para çekme ve yatırma, yurt dışında ise 100 Euro ve üzeri para çekme işlemlerinde geçerlidir.
Kredi kartı veya banka kartı üzerinde bulunan ilk rakam, kartın hangi ödeme sistemini kullandığını belirtir. Uluslararası ödeme sistemi olan Visa ve Mastercard'ın kendisini niteleyen bir rakam bulunmaktadır. Eğer kartınızdaki ilk rakam 4 ise Visa, 5 ise Mastercard ödeme sistemi kullanılmaktadır.
Türkiye'de en çok kullanılan ödeme sistemlerinin başında Visa ve Mastercard gelir. Kart numaranızın ilk hanesinin 4 olması, Visa; 5 olması ise Mastercard kullandığınız anlamını taşır.
İlk rakam kartın Visa mı MasterCard mı olduğunu gösterir. Visa kredi kartlarının numrası 4, MasterCard kredi kartlarının numarası 5 ile başlar. Kartın ilk 6 rakamı kartın hangi bankaya ait olduğunu gösterir. Son rakam ile ilk altı rakam arasındaki rakamlar banka tarafından müşteriye atanış kart numarasıdır.
Size 365 gün 24 saat nakit taşıma riski olmadan hesabınızdaki paranızı kullanma ve alışveriş yapma imkânı sağlar. Bankamız ATM'lerinden, dilediğinizde hesap bakiye bilginizi öğrenebilir, para çekebilir, hesaplarınız arasında aktarım yapabilir, başka bir hesaba havale yapabilirsiniz.
Yurt dışında banka kartı kullanımı nasıl? Bu konunun kredi kartı kullanmak ile hiçbir farkı bulunmamakta. Çünkü Avrupa'da özellikle hemen her ülkede kredi kartı kullanımı çok yaygındır ve VISA ve MASTER CARD ile her yerde alışveriş yapabilmektesiniz.
Visa Dünya Çapında Toplu Taşıma Deneyimini Değiştiriyor: Artık metroda, otobüste, vapurda bozuk para ya da bilete gerek kalmayacak | Visa.
Visa kartınızı ödeme özelliğine sahip cep telefonunuza veya mobil cihazınıza tanımlayın. Ödeme terminalinde Temassız Sembolünü arayın. Ödeme yapmak için telefonunuzu veya cihazınızı temassız okuyucusu olan noktalara yaklaştırın.
ininal Kart'a tek seferlik sadece 5 TL ödeyerek sahip olabilirsiniz. Çipli ve temassız özellikli ininal Kart'ın ücreti ise yine tek seferlik 10 TL'dir.
Mastercard Visa Kuruluş Detayları Hem Mastercard hem de Visa Amerika merkezli olarak kurulan şirketlerdir. Visa, Bank of America tarafından 1958 yılında ortaya çıkarılmıştır. Bu fikir şirketin bünyesinde çalışanlar tarafından ortaya atılmıştır.
Hem yurt içinde hem de yurt dışında, VISA ve/veya MasterCard amblemi bulunan milyonlarca iş yerinde Worldcard'ınızla alışveriş yapabilirsiniz. Worldcard'ınızla World amblemini gördüğünüz 250.000'e yakın üye iş yerinde yapacağınız alışverişlerinizden ise Worldpuan kazanırsınız.
Bankalar tarafından verilen bir kart olarak Black card, siyah kartı şeklinde ifade edilmektedir. Özellikle dünyanın neresinde olunursa olunsun, bu karta sahip olan kişiler hem hukuk hem de sağlık konusunda hizmet alma şansı elde etmektedir. Böylece dünya çapında rahatça ve güvenli şekilde gezme şansı elde edilir.
Yasal düzenleme gereği banka kartı ve kredi kartları internet alışverişlerine kapalı olarak basılmaktadır. İnternet alışverişlerinizi kolaylıkla tamamlayabilmek için işlem yapacağınız kartı internet alışverişlerine açmanız gerekmektedir.
Kartın üzerindeki otomatik işlem numarasını arayarak kartını aktifleştirebilir ve PIN kodunu (kart şifresi) oluşturabilirsin. Veya bir ATM'de bankan aracılığıyla kullanarak ya da Visa'nın kabul edildiği herhangi bir yerde alışveriş yaparak kartını aktifleştirebilirsin.
Şubelerimizden kimlik bilginiz ile banka kartı başvurusu yapabilirsiniz. Şubelerimizden anında hızlı kart talep edebilirsiniz. Müşterimiz değilseniz, Müşterimiz Ol ile web sitemiz üzerinden Bankamız müşterisi olabilir ve kart talep edebilirsiniz.
Her ikisinin de kart numaraları 16 haneli olur ancak VISA her zaman 4 ile başlarken Mastercard 5 ile başlar. Mastercard ve VISA arasındaki bir diğer fark ise kullanım kolaylığı ile alakalıdır. Mastercard ile hesabınızda para olmasa dahi alışveriş yapabilirsiniz ancak VISA, müşterilere daha çok ön ödemeli kartlar sunar.
Akbank Kart'ınız Mastercard, Visa ve Troy amblemli alışveriş noktalarında nakit yerine geçer. Alışveriş öncesi, ATM'ye giderek para çekmenize gerek kalmaz.
Ziraat Bankası'nın sunduğu Bankkart ile kredi kartı ve Banka kartı tek bir kartta buluşuyor. Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır. POS veya ATM'de yapmanız gereken tek şey, kartınızı taktıktan sonra ekrandan hangi kartınızı kullanacağınızı seçmektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri