Viskon kumaşların, genellikle soğuk veya en fazla 30-40 derece sıcaklıkta yıkanması önerilir. Yüksek sıcaklıklar viskon kumaşı zarar verebilir ve çekmesine neden olabilir. Ayrıca, viskon kumaşlar hassas bir yapıya sahip olduğu için, yıkama sırasında özen göstermek önemlidir.
Viskoz küçülmeye meyilli olduğu için, sadece 40°C'ye kadar olan sıcaklıkları tolere edebilir. Bu, viskoz tshirt yıkadığınızda geçerli ama aynı zamanda diğer giysiler için de geçerli. Eğer risk almak istemiyorsanız, viskozu 30°C'de yıkayınız.
Viskon kumaş temizliği yapılırken çamaşır suyu gibi ağartıcı içerikli deterjan kullanımı tavsiye edilmez. Bu deterjanlar ürüne zarar verebilir. Çamaşır makinesinde yıkayacaksanız su sıcaklığının soğuk ayarda olmasına dikkat edebilirsiniz.
7. Viskon. Selülozdan üretilen yarı sentetik bir kumaş olan viskon, yumuşak dokusuyla ipeksi bir his verir ve giyimi rahattır. Yumuşak lifleri sayesinde kirlenmesi geç olur, kimyasallar veya terleme ile lifleri zayıflamaz. Nasıl yıkanır? : Hassas/İpek programında yumuşak bir deterjanla yıkayabilirsiniz.
Dikkatli kullanılırsa ve talimatlara uygun yıkanırsa herhangi bir çekme yapmaz ve deformasyona uğramaz.
İlgili 43 soru bulundu
Viskon kumaşın yıkama talimatlarına uyulmadığında daha fazla çekme yaşanabilir. Bu anlamda merak edilen sorulardan viskon kumaş kaç derecede çeker? Genel anlamda 50 derece ve üzerinde belirgin bir çekme yapacağı söylenebilir. Bu kapsamda viskon kumaşlar, yıkama talimatlarına uygun bir şekilde yıkanmalıdır.
Viskon kumaşla ilgili diğer bir merak edilen konu ise "viskon kumaş çeker mi?" sorusudur. Viskon kumaşlar yapısı gereği pamuğa çok benzediğinden çekme payı vardır. Örneğin, yaklaşık 1 metre kumaş birkaç cm çekebilir. Bu nedenle özellikle yıkama esnasında yüksek sıcaklıklardan kaçınmalıdır.
Viskon, odun hamurundan yapılır ve pamuk veya keten gibi selülozik bir elyaftır. Genellikle sadece kısmen insan yapımı olarak kabul edilir. Üretilen lifler doğal olarak oluşan selüloz veya proteinden türetilirken sentetik lifler bu türden değildir - tamamen insan yapımıdır.
Viskoz kumaş yanlış yıkandığında yapısını bozabilir. Genellikle düşük derecede yıkama önerilir. Sıkma evresinde ise çok fazla sıkma istemez. Eğer yıkama talimatı olmayan bir viskoz ürün varsa elinde, yünlü yıkama programında temizleme yapabilirsin.
Kıyafetlerin etiketleri dikkate alınarak yıkanması gerektiği unutulmamalıdır. Yıkandıktan sonra viskon kumaş kırışır mı sorusu da sorulabilir. Kırışabilen bir yapıya sahip olan viskon kumaşlar ütülenmeye ihtiyaç duyabilir.
ŞEN-ER BOYA Laboratuarında pamuğun ve viskonun 60 ve 80 0C de boyanma işlemi oldukça yaygın şekilde uygulanan bir işlemdir. Bu maddeler kısaca incelendiği taktirde : A) SELÜLOZ : asıl boyanacak maddenin yapısını oluşturur.
Viskon kumaşlar genellikle düşük sıcaklıkta ütülenir ve ters çevrilerek ütülenmesi tavsiye edilir. Yüksek sıcaklıklar viskon kumaşın liflerini zarar verebilir ve kumaşın şeklini bozabilir. Ayrıca viskon kumaşlar nemli bir bez kullanarak ütülenmelidir.
Viskonun düşük olan ıslak mukavemeti dayanıksız olmasını ve ıslandığında çekmesini veya salmasını sağlar. Rutin yıkamalar viskon kumaşlarda gevşeme çekmesine neden olur. Bu sebeple, viskon lifinden üretilen tekstiller boyutlarını ve şeklini korumak amacıyla kuru temizleme veya çok hassas elde yıkama gerektirir.
Viskon Kumaş Terletir mi? Viskon kumaşlar hava akışını serbest bırakacak bir yapıya sahiptir. Bu nedenle oldukça konforlu bir kullanım sunmaktadır terleme sorununu tamamıyla ortadan kaldırır. Oldukça güçlü emiş özelliğine sahip olmaları ise yaz aylarında kullanımını ideal kılar.
VİSKOZ. Viskoz kıyafetlerin 105-120 derece sıcaklıkta ütülenmesi gerekir.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Viskon kumaş, tekstil ürünü olarak, niteliği oldukça yüksek olan bir üründür. Nem emiciliği özelliği fazla olan viskon kumaşın yapısında bulunan selüloz, pamuk ile arasındaki benzerliğin ortaya çıkma nedenidir. Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş için, kayın ağacından imal edilen bir ham madde olduğu söylenebilir.
Bakıldığı zaman viskon ve polyester arasındaki en büyük fark dayanıklıktır. Viskon gibi selüloz liflerine dayanan malzemeler daha hassas bir tutum gerektirir: kaynatamaz ve ağartmazsınız. Polyester, aksine, ağartıcı ve kaynamaya karşı dayanıklıdır.
Viskon Kumaş İç Gösterir mi? Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu ince kumaşlar yapıları gereği vücudu yapılma ve iç göstermez. Ancak bazı modellerin tasarım özellikleri gereğince vücuda yapışma ihtimali olabilir ve bu şekilde de vücut hatları belli edebilir.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Özellikle sıcak ve nemli havalar için idealdir. Hafif yapısı ve zarif dokusu, konforlu ve rahat kullanım sağlar. Viskon kumaş yazlık giyim ürünlerinin vazgeçilmezlerindendir. Naturel ürünlerden oluştuğu için narin yıkama ve düşük sıcaklıklar tercih edilmelidir.
Viskon kumaşlar yapıları itibariyle pamuklu kumaşlara çok benzerler. Birçok üründe bu kumaşın kullanımı yaygındır. Tekstil ham maddesi olarak kalitesi yüksek bir üründür ve nem emiciliği fazladır. Yapısındaki selüloz pamuk ile benzerliğini yaratan temel özelliktir.
İddialıyız; viskon kadın ve erkek iç giyim ürünlerini bir defa kullananlarda alışkanlık yapacak. Viskonun Başlıca Özellikleri Nelerdir? Öncelikle ham maddesi ağaç olduğu için, pamuk gibi doğal bir kumaştır. Nem kapma kapasitesi çok yüksek olduğundan teri emer, ve koku yapmaz.
Viskon kumaş yapısı itibariyle pamuklu kumaşa benzeyen, moda ve tekstil sektöründe oldukça popüler olan bir kumaş türüdür. Viskon kumaşlar birçok üründe kullanılmaktadır. Ham maddesi kayın ağacından imal edilen bir madde olarak geçmektedir. Yani viskon kumaşın ham maddesine kayın ağacı diyebiliriz.
Rahat olduğu kadar, zarif bir görünüm elde etmenizi de sağlar. Viskon kumaş ciddi derecede esneme kabiliyetine sahiptir ancak tercih edilen kıyafete göre vücuda yapışabilir ya da salaş bir görüntü oluşturabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri