Likralı bir kumaştır. Elbise, jile, bluz, tunik, gömlek, yazlık ceket ve pantolon dikimine uygundur. Tiril tiril bir kumaştır.
Viskon kumaş esnek midir sorusu da sıklıkla sorulabilmektedir. Viskon kumaş esnek bir yapıya sahiptir. Pamuklu kumaşlarla karşılaştırılırsa çok daha esnek bir yapıya sahip olduğu söylenebilir. Kuru ve ıslak olması fark etmeksizin dayanıklı yapısıyla öne çıkmaktadır.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Siyah Likralı Viskon Kumaş Özellikleri
%100 doğal selüloz içerir. Tekstil dünyasında oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Pamuğa narazan daha esnektir. Emiciliği ve su tutma kapasitesi daha fazladır.
Kum Rengi Pamuk Viskon Kumaş ; Ürün %100 pamuktur. Yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır. Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilmektedir. Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır.
İlgili 20 soru bulundu
Viskon kumaşlar, hoş, zarif ve rahattır. elyafın narin ve düzgün eğirme özelliğinden dolayı üründe yumuşak bir tuşe elde edilmektedir. Giyimi rahat, rahatsızlık vermeyen, kaygan ve ten ile uyumludur. bu yüzden giyimi rahat ve kolaydır.
Pamuklu kumaşla kıyaslandığında daha esnek bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Giyim konusunda esneyen ve vücudu rahatlatan parçalara önem veriyorsan viskon tercih edebilirsin. Bu kalın ancak esneme gücü olan kumaş sayesinde günün her anında daha iyi hissedebilirsin.
“Likralı ne demek?” sorusunun yanıtı “esneyebilen” şeklinde verilebilir. Kimi dokuma teknikleriyle kumaşların %700'e kadar esnemesi sağlanabilir. Likra iplik, spandeks ya da elastan olarak da adlandırılır.
Likralı kumaşın çıkış noktası 'likra'dır ve likra; elastik sentetik bir kumaş olan elastanın ticari marka adıdır. Örme, gabardin, jarse, mira, süprem, scuba, saten, süet kumaş türleri gibi tercih edilen bir kumaştır.
Viskon Penye Kumaş Pembe; Ürün %100 pamuktur. Yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır. Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilmektedir.
İddialıyız; viskon kadın ve erkek iç giyim ürünlerini bir defa kullananlarda alışkanlık yapacak. Viskonun Başlıca Özellikleri Nelerdir? Öncelikle ham maddesi ağaç olduğu için, pamuk gibi doğal bir kumaştır. Nem kapma kapasitesi çok yüksek olduğundan teri emer, ve koku yapmaz.
Viskon Kumaş Yıkanınca Çeker Mi? Viskon kumaşın yıkandıktan sonra bir miktar çekme olasılığı vardır. Bu, viskonun selüloz elyaflarından yapılmış olmasından kaynaklanan doğal bir özelliktir. Viskon kumaşın yıkama talimatlarına uyulmadığında daha fazla çekme yaşanabilir.
Doğal kumaşlar arasındadır. Viskon kumaş terletir mi sorusu ile de sıkça karşılaşılmaktadır. Viskon kumaş suyu ve nemi iyi emen, hava alan bir kumaştır. Terleme yapmaz ve rahattır, tenle uyum sağlar.
Bu özelliği sebebi ile sıklıkla viskon kumaş kırışır mı sorusu sorulur. Dayanıklı bir yapısı olmasına rağmen bu kumaş oldukça da hassastır. Yüksek sıcaklık derecelerinde yıkandığında çelme olasılığı vardır. Kolayca kırışmaz ama çok sıkıştırıldığı da kat izi olabilir veya kırışabilir.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
“Viskon kumaş zararlı mı?” sorusu ise kullanıcıların yanıtını merak ettiği sorular arasında bulunmaktadır. Yapay ipek olarak adlandırılan viskon kumaşın hammaddesi ağaçtan elde edilmektedir. Viskon kumaşların sağlık açısından herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Polyester gibi kumaş türlerine göre oldukça avantajlıdır.
Bu durum özellikle de likralı kumaş esner mi sorusunun yanıtını verir. Evet, bu kumaş türü esner yani lifler uzar ve eski haline döner. Mükemmel bir konfor sunan likralı olan kumaşlar; pantolon, elbise, bluz gibi birçok farklı giyim ürünlerinde kullanılır.
Likralı terikoton kumaş yapısı gereği ince ve esnektir. Tüm sağlık çalışanlarının bildiği bu kumaş türü likralı bir hale sahiptir.
Elastan kumaş, elastikiyet yapısına sahip olan bir kumaş türüdür. Çok geniş bir kullanım alanına sahip olan bu kumaş türü, giyim sektöründe de büyük bir sıklıkla kullanılmaktadır. Çektiğinde uzayan ancak bırakınca tekrardan eski haline geri dönen bu kumaş türü, elastan kumaş olarak adlandırılmaktadır.
Güçlü ve dayanıklı olan bu likralı kumaşlar suya ve küfe de dayanıklı olması ile bilinir. Kendi uzunluğunun 5 katına kadar uzayabilen bu kumaşlar elastikiyetlerini de korumaktadır. Bazı durumlarda diğer lifler ile karıştırılan likralı kumaşlar şeffaf ve parlak bir görünüme sahip olmaları ile bilinirler.
Likralı süprem kumaş, mükemmel bir esneme özelliğine sahiptir. Tekstil sektöründe bir devrim yaratan likralı süprem ile iç çamaşırından abiyeye kadar uzanan geniş bir giyim çeşitliliği yapılabilmektedir. Likra olmasaydı kumaşların çeşitliliği konusunda başarılı bir sonuç ortaya çıkmazdı.
Yağ Yeşili Aerobin Keten Kumaş; yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunmaktadır. Nefes alan bir kumaş türüdür.
Bu kumaşı tercih etmek isteyenler öncelikle viskon kumaş terletir mi diye merak edebilirler. Sentetik olmasa da pamuk gibi bir üretime sahip değildir. Ancak kayın ağacından üretilen bu kumaş, esneme ve hava alan yapısı sayesinde terletme oranını en az yaşatan kumaşlardan olmaktadır.
Viskon kumaş çeker mi? | Cevap: Viskon iplik pamuk iplik kadar çekmez, dolayısıyla viskon kumaşlar çok az çeker, çekme oranı %3-5'dir.
Dökümlü bir kumaştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri