Viskoz kumaş özellikleri arasında rahat ve esnek olması bulunmaktadır. Kişileri rahat ve konforlu hissettirmesi nedeni ile tercih edilmektedir. Viskon kumaşın bir diğer avantajı ise yüksek seviyede nem emme özelliği olmaktadır. Yüksek seviyede nem emici özelliği sayesinde kişide terleme de yapmamaktadır.
Viskon Kumaş Terletir mi? Viskon kumaşlar hava akışını serbest bırakacak bir yapıya sahiptir. Bu nedenle oldukça konforlu bir kullanım sunmaktadır terleme sorununu tamamıyla ortadan kaldırır. Oldukça güçlü emiş özelliğine sahip olmaları ise yaz aylarında kullanımını ideal kılar.
Viskon kumaş, her mevsimde tercih edilebilecek bir kumaş türüdür. Ancak teri emen yapısından dolayı daha çok yaz aylarında tercih edilir. Ayrıca tıpkı pamuk kumaşlarda olduğu gibi cilde hava aldırmaktadır. Bu da sıcak havalarda cildinizin serin kalmasını sağlamaktadır.
Viskon kumaş yazın giyilir mi gibi sorular da sorulmaktadır. Terletmez özelliğine bağlı olarak viskon kumaşların yaz aylarında rahatlıkla giyilebilmesi mümkündür. Rahat ve hava alan giysiler viskon kumaş ve dikiş makinesi kullanılarak dikilebilir.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
İlgili 36 soru bulundu
Bakıldığı zaman viskon ve polyester arasındaki en büyük fark dayanıklıktır. Viskon gibi selüloz liflerine dayanan malzemeler daha hassas bir tutum gerektirir: kaynatamaz ve ağartmazsınız. Polyester, aksine, ağartıcı ve kaynamaya karşı dayanıklıdır.
Bazıları kaşıntı yaparken bazıları da çok terletir. Ancak viskoz kumaş seni üzen kumaşlardan biri değildir. Sağlıklı mı diye düşünüyorsan sana şöyle ifade edelim: Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür.
Viskon kumaş denince akla gelen viskon kumaş elbiseler, pek çok kadının tarzına hitap edebilir. Yaz aylarında kullanımı daha uygundur ve hava geçirgenliği sayesinde vücudun nefes almasını sağlar.
Viskon bir çeşit suni ipek. İlk olarak yapay ipek olarak bilinen 19. yüzyılın sonlarında “rayon” terimi 1924'te yürürlüğe girmiştir. “Viskon” adı bu elyafın üretilme şeklinden türetilmiştir; hem suni ipek hem de selofan yapmak için kullanılan viskoz bir organik sıvı.
Viskon Kumaş Yıkanınca Çeker Mi? Viskon kumaşın yıkandıktan sonra bir miktar çekme olasılığı vardır. Bu, viskonun selüloz elyaflarından yapılmış olmasından kaynaklanan doğal bir özelliktir. Viskon kumaşın yıkama talimatlarına uyulmadığında daha fazla çekme yaşanabilir.
Kişiler, “Viskon kumaş naylon mu?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Viskon kumaşın hammaddesi kayın ağacından üretilmektedir. Viskonun üretimi sırasında selülozun yapısında herhangi bir değişiklik olmamaktadır. Kimyasal madde kullanılmadan üretilen viskon kumaş, naylon değildir.
Elyafın narin ve düzgün eğirme özelliğinden dolayı üründe yumuşak bir tuşe (dokunuş) elde edilmektedir. Kaygan ve ten ile uyumludur. Bu yüzden giyimi rahat ve kolaydır. Nem alma kapasitesi çok yüksek olduğu için vücuttaki teri emer ve hasta etmez.
Viskon polyester içermez doğal bir tekstil maddesidir, kayın ağacından elde edilir, pamukdan daha hafif ve tiril tiril bir yapısı vardır, dokumasında kullanılan iplik 0 viskondur. Polyester kumaşlar gibi alerji yapmaz, yakmaz, terletmez.
İngilizcede viscose şeklinde geçer. Bu durumda viskon kelimesinin 'viskoz' şeklinde yaygın olarak kullanılmasına da neden olur. Viskon kumaşın hammaddesi kayın ağacından elde edilir yani kayın ağacının temel bileşeni olan selüloz işlenerek viskon elde edilir.
Viskon kumaş, tekstil ürünü olarak, niteliği oldukça yüksek olan bir üründür. Nem emiciliği özelliği fazla olan viskon kumaşın yapısında bulunan selüloz, pamuk ile arasındaki benzerliğin ortaya çıkma nedenidir. Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş için, kayın ağacından imal edilen bir ham madde olduğu söylenebilir.
Viskoz küçülmeye meyilli olduğu için, sadece 40°C'ye kadar olan sıcaklıkları tolere edebilir. Bu, viskoz tshirt yıkadığınızda geçerli ama aynı zamanda diğer giysiler için de geçerli. Eğer risk almak istemiyorsanız, viskozu 30°C'de yıkayınız. Eğer şüpheye düşerseniz, bakım etiketine bir göz atınız.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Viskon kumaş suyu ve nemi iyi emen, hava alan bir kumaştır. Terleme yapmaz ve rahattır, tenle uyum sağlar.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
Viskonun düşük olan ıslak mukavemeti dayanıksız olmasını ve ıslandığında çekmesini veya salmasını sağlar. Rutin yıkamalar viskon kumaşlarda gevşeme çekmesine neden olur. Bu sebeple, viskon lifinden üretilen tekstiller boyutlarını ve şeklini korumak amacıyla kuru temizleme veya çok hassas elde yıkama gerektirir.
Viskon kumaş kesinlikle terletme yapmaz ve cildin rahat nefes alıp vermesini sağlar. Terleme problemini tamamen ortadan kaldırır. Doğal ve sağlıklı bir ürün olduğu için ve cilt ile uyumu sayesinde kullanımı sırasında asla rahatsızlık vermez.
Kuru dayanıklılığı ise pamuktan daha düşüktür. Yaş dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır. Yaşken dayanıklılığı kuruya oranla %40-70 düşmekte, uzaması %15-30 ile pamuğa göre iki kat daha yüksektir. Viskon pamuktan çok daha yüksek olan nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir.
Viskon kumaşı kayın ağacından üretilen organik sıvı ile yapılır. Bu sıvının ismi vizkozdur ve kumaşa ismini verir. Yenilenebilir bitkilerden yapıldığından, genellikle çevre dostu ve sürdürülebilir olarak belirtilir.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Viskoz kumaş, genel olarak kaygan bir yapıdadır, görsel olarak da satene benzer. Ancak bu kumaş türü oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Yüksek sıcaklıkta yıkandığında çekme olasılığı çok fazladır. Sıkıştığında kat izi oluyor ve kırışıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri