Viskon kumaş hatalı yıkama yapılırsa çeker ve özelliğini büyük ölçüde kaybeder. Özellikle üreticinin önerdiği kullanım ve yıkama talimatlarına uygun kullanıldığında viskon kumaş uzun ömürlü olur ve yıllar boyunca kullanılabilir.
Viskon kumaşla ilgili diğer bir merak edilen konu ise "viskon kumaş çeker mi?" sorusudur. Viskon kumaşlar yapısı gereği pamuğa çok benzediğinden çekme payı vardır. Örneğin, yaklaşık 1 metre kumaş birkaç cm çekebilir. Bu nedenle özellikle yıkama esnasında yüksek sıcaklıklardan kaçınmalıdır.
Genel anlamda 50 derece ve üzerinde belirgin bir çekme yapacağı söylenebilir. Bu kapsamda viskon kumaşlar, yıkama talimatlarına uygun bir şekilde yıkanmalıdır. Genellikle, viskon kumaşlar soğuk suda hassas çamaşırlar için önerilen deterjanlarla yıkanmalı ve düşük sıcaklıkta kurutulmalıdır.
Dikkat çeken bir diğer özelliği ise viskon kumaşların oldukça esnek bir yapıya sahip olmasıdır. Tamamen doğal yöntemler kullanılarak geliştirilen viskon kumaşlar ilk olarak kadın iç çamaşırı için tercih edilir.
Viskon kumaş temizliği yapılırken çamaşır suyu gibi ağartıcı içerikli deterjan kullanımı tavsiye edilmez. Bu deterjanlar ürüne zarar verebilir. Çamaşır makinesinde yıkayacaksanız su sıcaklığının soğuk ayarda olmasına dikkat edebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Viskonun düşük olan ıslak mukavemeti dayanıksız olmasını ve ıslandığında çekmesini veya salmasını sağlar. Rutin yıkamalar viskon kumaşlarda gevşeme çekmesine neden olur. Bu sebeple, viskon lifinden üretilen tekstiller boyutlarını ve şeklini korumak amacıyla kuru temizleme veya çok hassas elde yıkama gerektirir.
Ağır kimyasallar içeren deterjanlar ve çok kuvvetli leke çözücüler kullanılmamalıdır. Kuru temizlemeye uygundur. Dikkatli kullanılırsa ve talimatlara uygun yıkanırsa herhangi bir çekme yapmaz ve deformasyona uğramaz.
Viskon Penye Kumaş Pembe; Ürün %100 pamuktur. Yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır. Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilmektedir. Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür. Kumaşın yapısı hem rahat hem de sert olduğu için tüylenme ve kabarma yapmaz.
Viskoz küçülmeye meyilli olduğu için, sadece 40°C'ye kadar olan sıcaklıkları tolere edebilir. Bu, viskoz tshirt yıkadığınızda geçerli ama aynı zamanda diğer giysiler için de geçerli. Eğer risk almak istemiyorsanız, viskozu 30°C'de yıkayınız.
Bu sayede de kıyafetlerinizi yıkayabilir ve çekme durumu ile karşı karşıya kalmazsınız. Pamuk, keten, ipek ve yünden yapılmış olan kıyafetlerin çekmesi oldukça normal. Ancak sentetik kumaşlarda ya da polyester gibi doğal olmayan kumaşlarda çekme durumu gözlemlenmez.
Örneğin kıyafetlerin çekmemesi için ne yapılmalı merak edenlere: -Derece: Başta kumaşa uygun yıkama derecesi ifade edilir. Örneğin 30 ile 40 derecede çoğu kumaşın çekmediğini belirtmek gerek. -Sıcaklık: Sıcaklığın fazla olması da kıyafetlerin çekmesine neden olur.
Zayıf görünmenin kuralı olan koyu renk tercihi doğru bir kuraldır. Doğru kumaşlar olarak sıralanan kaşmir, viskon, şifon ve krep kumaşları koyu renklerden tercih etmek ayrıca zarif ve zayıf gösterecektir.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Viskon kumaş yapısı ve özelliği gereğiyle kolay kolay terletme yapmaz. Vücuda yapışmaz ve tende hafif de olsa kayar.
Viskon kayın ağacından üretilir ve bir tekstil hammaddesidir. Aynı pamuk gibi selülozdan meydana gelir. Bu özelliğinden dolayı yapısı pamukla yüksek benzerlik gösterir. Viskon kumaş moda ve tekstil sektöründe sevilen, kaliteli ve sağlıklı kumaş çeşitlerindendir.
Terletmez özelliğine bağlı olarak viskon kumaşların yaz aylarında rahatlıkla giyilebilmesi mümkündür. Rahat ve hava alan giysiler viskon kumaş ve dikiş makinesi kullanılarak dikilebilir. Evlerinde dikişle uğraşan ve kendi kıyafetlerini dikmek isteyen kişiler viskon kumaşları tercih edebilir.
Viskon, viskoz işlemiyle elde edilen selülozdan yapılan rejenere üretilmiş bir lif için genelleştirilmiş bir terimdir. Üretilmiş bir rejenere selüloz lifi olarak, ne gerçekten doğaldır (pamuk, yün veya ipek gibi) ne de gerçek sentetiktir (naylon veya polyester gibi) - arada bir yere düşer.
Bu soruya cevabımız kesinlikle evet olacaktır. Hazır giyim ve dokumacılık alanında sıklıkla tercih edilen bir kumaş türüdür. Üstelik sağlıklı, naturel ve kaliteli bir tekstil eseridir. Viskon kumaşın ana maddesi kayın ağacından elde edilen selülozdur.
Bakıldığı zaman viskon ve polyester arasındaki en büyük fark dayanıklıktır. Viskon gibi selüloz liflerine dayanan malzemeler daha hassas bir tutum gerektirir: kaynatamaz ve ağartmazsınız. Polyester, aksine, ağartıcı ve kaynamaya karşı dayanıklıdır.
Moda sektöründe sıkça tercih edilen viskon kumaşların genel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz: - Viskon kumaş terletme yapmaz.
Giysilerinizin çoğu ılık suda yıkanabilir. 40 derece üzerinde gerçekleşen yıkamalarda kıyafetlerinizin çekme olasılığı diğer derecelere oran ile çok daha yükselir.
ÖZET: Viskon gibi selülozik esaslı kumaşlar, buruşma eğilimi gösterirler ve bu durum görünümlerinin bozulmasına neden olur.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri