Belli aralıklarla içli dışlı olduğumuz pedlerin içeriğinde bulunan pamukla karıştırılmış sentetik materyaller kadınların sık sık şikayetçi olduğu vajinal kaşıntı, yanma, ağrı veya akıntıya sebep olabiliyor.
Ped alerjisine genel olarak yaz aylarında rastlanılsa bile her mevsimde ped alerjisi görülebilir. Özel bölge de meydana gelen kızarıklar, ped alerjisinin en temel belirtisi olarak ifade edilebilir. Üstelik vajinal akıntı ve kaşıntı da ped alerjisinin en belirgin semptomları arasında yer almaktadır.
Ve pedlerde bulunan bu kadar fazla sentetik materyal birçok alerjik reaksiyonu da beraberinde getirmektedir. Bu yüzden kullandığınız pedin klorla beyazlatılmamış olmasına dikkat edin. Ped alerjisinin en belirgin semptomları arasında şunları gösterebiliriz: Kaşıntı (%79), ağrı (%55), akıntı (%89).
Aynı ped veya tamponun uzun süreli (özellikle vaginal tampon) kullanılması vajina içinde bazı bakteriler (mikroplar) üreyerek bunların oluşturduğu toksinlerle (zehir) ciddi,hatta bazan ölümcül hastalıklar (toksik tok sendromu) bile görülebilmektedir.
Uygun olmayan bir ped kullandığınız zaman idrarla temas eden ciltte kimyasal bir tahriş oluyor. Böylelikle vajinal bölgeye bizim kendi vücudumuzda yaşayan mikropların yerleşmesini sağlıyor. O mikroplar da idrar yoluna geçerek idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyor.
İlgili 32 soru bulundu
Belli aralıklarla içli dışlı olduğumuz pedlerin içeriğinde bulunan pamukla karıştırılmış sentetik materyaller kadınların sık sık şikayetçi olduğu vajinal kaşıntı, yanma, ağrı veya akıntıya sebep olabiliyor.
Uzmanlar ped kullanımı konusunda kadınları uyarıyor. Çok sık akıntısı olan ve iç çamaşırı sürekli ıslanan kadınlar için günlük pedler büyük kolaylık. Ancak dikkatli kullanılmadığı takdirde mantar oluşumu gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.
Kadınlar için gün içinde beşten fazla ped kullanılması normalin üzerinde kabul edilir. Normal bir süreçte kadınlar günde ortalama 1-2 ped değiştirmektedir. En ufak bir kanama pıhtısında ped değiştiren kadınlar için 5 ped normal kabul edilebilir.
Hijyenik ped nasıl değiştirilmeli? Çocuğunuza pedini en az 3-4 saatte bir değiştirmesi gerektiğini ve yoğun günlerde bunu daha sık tekrarlaması gerekeceğini öğretin. Ayrıca yoğun geçen günler için tasarlanmış daha emici pedler olduğundan da bahsedin.
3-5 saatte bir değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ayrıca normal pedlerin ise kanamanın normal olduğu zamanlarda 4 saatte bir, yoğun olduğu zamanlarda ise 2 saatte bir değiştirilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Eğer menstural kap kullanıyorsanız da bu değiştirme süresi 4 ile 6 saat arası.
Vajinal yanmalar doktorunuzun muayene sonrasında belirleyeceği ilaçlar ve merhemler ile tedavi edilebilir. Bu yanmalar var ise kişinin temizliğine dikkat etmesi gerekir. Günlük duşunu aksatmamalı, pedler belirli aralıklarla değiştirilmeli, kimyasal ürünlerden uzak durulmalı ve bol bol su içilmelidir.
CLEOCIN, klindamisin fosfat isminde bir antibiyotik içerir ve vajinal krem şeklindedir. Bu ilaç, bakteriyel vajinozisi (vajinadaki bakteriyel bir enfeksiyon) tedavi etmek için kullanılır. CLEOCIN, 40 g'lık lamine tüpte 7 adet tek kullanımlık aplikatörü ile birlikte sunulmaktadır.
Yoğurt: Yoğurt, vajinada iyi bakterilerin çoğalmasına yardımcı olabilir. Sade yoğurdu tek başına ya da bal ile karıştırarak sürebilirsiniz. Sarımsak: Sarımsağı yemek ya da takviye olarak almak, bakteriyel vajinozis tedavisinde faydalı olabilmektedir. Vajinal kaşıntı, yediğiniz yiyecekler ile tetikleniyor olabilir.
Tamponun yanı sıra kullanımı gittikçe yaygınlaşan başka alternatifler ise menstrual cuplar ve emici iç çamaşırlarıdır. Ayrıca doğa dostu yıkanabilir ve bambu çeşitleri de hijyenik pedler yerine tercih edebileceğiniz ürünlerdir.
ALERJİ TESTLERİNDE ÇIKMAYAN HİSTAMİN
Ama alerji bir türlü testlerde çıkmaz çünkü alerji testleri alerjik reaksiyonu ölçer, son aktif element olan Histamin düzeyini değil. Çocuklarda ve erişkinlerde görülen bu durumuna “Yalancı Alerji” deniyor.
Vajinal kaşıntının en sık sebebini vajinal enfeksiyonlar oluşturmaktadır. Vajinal enfeksiyonlar içinde kaşıntı şikayeti ile karşımıza en çok çıkan sebep ise “vajinal mantar” (kandida, vajinal maya) enfeksiyonudur. Kandida (mantar) enfeksiyonu: Vajina ve vulvada yoğun kaşıntı en sık görülen şikayettir.
Daha emici malzemeden yapılan gelişmiş merkezi sayesinde ORKİD Platinum, ORKİD ailesinin en iyisidir (ORKİD Ultra'ya göre).
Yüzmeye giderken ped takılmamalıdır. Pedler sıvıyı emdiği için, emdiği tek sıvı regl kanınız olmayacaktır. Bu hem sağlığınız için tehlikelidir hem de için dolan ped kötü kokuya da sebebiyet verebilir. Ayrıca ped yapışkanları genel olarak mayo kumaşına yapışmak ve orada kalmak konusunda güvenilmez olabilirler.
Evet. Günlük pedler her gün kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hem adet dönemlerinden önce, hem sonra kullanıma uygundur. Ayrıca hamilelik döneminde de doğru kullanıldığında genital akıntıları önlemek adına oldukça faydalıdır.
Adetin son günü ilişkiye girilir mi diyenler için evet demeliyiz. Adet sırasında yasaklanan cinsel ilişkinin helal sayılabilmesi için ise iki şart aranmaktadır. Adetin bitmesi ve yıkanıp temizlenmek şartlardır. Adet halinde ilişki yaşamak haram kılınmışsa da son aşamaya varmadan yakınlık helal sayılmıştır.
Adet kanının uzayan, sümüksü yapıda olması halinde ilk başlarda endişe duyulmamalıdır. Çünkü adet kanının vücuttan atılması sırasında servikal mukus adlı akışkan, açık renkli bir sıvı salgılanır ve bu sümüksü sıvı adet kanına karışırsa adet kanının sümüksü bir hal almasını sağlar.
Adet kanı, halk arasında kirli kan bilinir ancak bu gerçeği yansıtmaz. Çünkü adet kanı tamamen steril bir ortam olan, rahim içerisinden gelir. Adet kanaması sağlıklı bir kadında normalde 2 ila 7 gün arasında yaşanmaktadır. Söz konusu bu süre normal adet süresi olarak kabul edilmektedir.
Bu pedler doğru kullanıldığında herhangi bir yan etkiye neden olmaz. Incecik ve nefes alan yapısıyla, temiz ve rahat hissetmenize yardımcı olan Orkid Günlük ailesi, her an temiz iç çamasır giymis duygusu yasamanızı saglıyor.
Günlük pedlerin alt kısmındaki yapışkan, plastikten yapılıyor, cilt, plastik maddeden dolayı nefes alamıyor. Bu da cildin kızarıp tahriş olmasına neden oluyor. Gün boyu akan genital akıntı, günlük pedlerin yüzeyinde birikiyor. Bu da vajina ağzında ıslaklık ve sıcaklığın artmasına neden oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri