Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür. Kumaşın yapısı hem rahat hem de sert olduğu için tüylenme ve kabarma yapmaz. Cildini tahriş edecek bir durum oluşturmaz. Cildin çok hassas ise; viskoz kumaşlı ürünlere dolabında yer verebilirsin.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Viskon ismi ile de bilinen viskoz; yapısal olarak aynı pamuk gibi selülozdan oluşur. Bu ipliklerden üretilen kumaşa ise viskoz kumaş denir. Selüloz esaslı rejenere lifler içinde en önemlisi ve en çok kullanıma sahip olan liftir.
Viskon kumaş kesinlikle terletme yapmaz ve cildin rahat nefes alıp vermesini sağlar. Terleme problemini tamamen ortadan kaldırır. Doğal ve sağlıklı bir ürün olduğu için ve cilt ile uyumu sayesinde kullanımı sırasında asla rahatsızlık vermez.
Viskon kumaş esnek bir yapıya sahiptir. Pamuklu kumaşlarla karşılaştırılırsa çok daha esnek bir yapıya sahip olduğu söylenebilir. Kuru ve ıslak olması fark etmeksizin dayanıklı yapısıyla öne çıkmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Yüksek emiş gücü ve hava geçirgenliği özelliği sayesinde Viskon kumaşlar sadece yazlık ürünler grubunda kullanılır. Bu nedenle kışlık ürünler için viskon kumaşlar doğru tercih olmayıp konforsuz bir kullanım sunacaktır.
Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür. Kumaşın yapısı hem rahat hem de sert olduğu için tüylenme ve kabarma yapmaz.
Viskon, pamuktan çok daha yüksek olan nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca viskon renklerin daha parlak görünmesini sağlar. Viskon Kumaş Sağlıklı Mıdır? Kesinlikle sağlıklıdır; çünkü yukarıda da belirttiğimiz üzere ham maddesi kayın ağacıdır, ve bu doğal bir liftir.
Viskon Kumaş
Viskon polyester içermez doğal bir tekstil maddesidir, kayın ağacından elde edilir, pamukdan daha hafif ve tiril tiril bir yapısı vardır, dokumasında kullanılan iplik 0 viskondur. Polyester kumaşlar gibi alerji yapmaz, yakmaz, terletmez.
Viskon, yapay olarak üretilen tüm tipler arasında en doğal elyaf olarak kabul edilir . Dokumaların karmaşıklığına ve ipliklerin viskonun kalınlığına bağlı olarak, özellikleri bakımından yün, keten, pamuk veya ipeğe çok benzeyen çeşitli kumaşlar elde edilir.
Viskon kumaşla ilgili diğer bir merak edilen konu ise "viskon kumaş çeker mi?" sorusudur. Viskon kumaşlar yapısı gereği pamuğa çok benzediğinden çekme payı vardır. Örneğin, yaklaşık 1 metre kumaş birkaç cm çekebilir. Bu nedenle özellikle yıkama esnasında yüksek sıcaklıklardan kaçınmalıdır.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
Ancak bu kumaş türü oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Yüksek sıcaklıkta yıkandığında çekme olasılığı çok fazladır. Sıkıştığında kat izi oluyor ve kırışıyor. viskoz kumaş kırışır mı?
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Viskon bir çeşit suni ipek. İlk olarak yapay ipek olarak bilinen 19. yüzyılın sonlarında “rayon” terimi 1924'te yürürlüğe girmiştir. “Viskon” adı bu elyafın üretilme şeklinden türetilmiştir; hem suni ipek hem de selofan yapmak için kullanılan viskoz bir organik sıvı.
Dikkatli kullanılırsa ve talimatlara uygun yıkanırsa herhangi bir çekme yapmaz ve deformasyona uğramaz.
- Şişme özelliği yüksektir ve böylece su geçirmez bir yapıya sahiptir. - Pamuğa oranla esneme yapısı daha yüksektir. - Terleme yaratmaz ve hava alır.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Viskon kumaşların üretiminde kostik, soda, amonyak, sülfirik asit gibi zararlı kimyasallar kullanıldığından tercih edilmemelidir. Sağlıklı kumaşlar organik liflerden üretilmiş kumaşlardır. Alerji yapma potansiyelleri düşüktür.
Abiyeden iç giyime, dekorasyondan takım elbiseye kadar pek çok alanda tercih edilen viskon; esnek, şık ve zarif yapısıyla elbiselerde konforlu ve ferah bir kullanım sağlar. Doğal bir ürün olduğu için ve esnekliği sebebiyle kullanımı sırasında asla rahatsızlık vermez.
Viskon Kumaş İç Gösterir mi? Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu ince kumaşlar yapıları gereği vücudu yapılma ve iç göstermez. Ancak bazı modellerin tasarım özellikleri gereğince vücuda yapışma ihtimali olabilir ve bu şekilde de vücut hatları belli edebilir.
Tekstil sektöründe sıklıkla tercih edilen viskon kumaşın, terletme yapıp yapmayacağı merak konusudur. Viskon kumaş yapısı itibariyle hava geçirgenliği sağlamaktadır. Bu nedenle kişide herhangi bir terleme sorunu yaratmamaktadır. Bu özelliği ile yaz aylarında gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.
Viskon kumaşlar genellikle düşük sıcaklıkta ütülenir ve ters çevrilerek ütülenmesi tavsiye edilir. Yüksek sıcaklıklar viskon kumaşın liflerini zarar verebilir ve kumaşın şeklini bozabilir. Ayrıca viskon kumaşlar nemli bir bez kullanarak ütülenmelidir.
Viskon Penye Kumaş Pembe; Ürün %100 pamuktur. Yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır. Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilmektedir. Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri