1926 yılında Almanya'da kurulan Vita markası resmi olarak kurulan en eski kaplama markalarındandır. Kaplama ve implant teknolojileri ve ar-ge çalışmaları 1950'lerin ortalarına kadar neredeyse tamamen diş hekimlerinin ve doktorların resmi olmayan çalışmalarıyla geliştirilmiş ürünlerdir.
Klasik porselen köprü ve kaplamaların alt yapısı olarak gri metalin yerine kullanılan doku dostu beyaz seramik (porselen) alaşımdır.
A2 diş rengi, estetik açıdan doğal bir gülümseme oluşturmak isteyenler arasında tercih edilir. Dişlerin fazla beyaz veya yapay görünmesini istemeyen kişiler için bu renk tonu daha uygun olabilir. A2 renk tonu, diş rengi skalasında genellikle "daha doğal" olarak değerlendirilir.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar. Fakat porselen kaplama materyal olarak camsı bir yapıda olması nedeniyle daha kırılgandır.
Bu nedenle, zirkonyum kaplama, klasik metal destekli porselen kaplamaya göre daha maliyetlidir. Fakat porselen kaplamaya göre çok daha uzun yıllar, sorunsuz ve sağlıklı bir kullanım seçeneği sunduğundan, zirkonyum kaplamanın uzun vadede daha avantajlı olduğunu belirtmek gerekir.
İlgili 33 soru bulundu
Aklınızda ortalama bir zirkonyum diş fiyatı olsun istiyorsanız, en ucuz zirkonyum diş fiyatı 2023 yılı için 1500 TL olacaktır. Bunun üst sınırı için bir fiyat belirtmek çok doğru olmasa da 6000 TL – 7000 TL arasında olacağını söyleyebilirim.
Biouyumlu bir materyal olan zirkonyum kullanılarak gerçekleştirilen zirkonyum diş kaplamalar porselene göre daha dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Zirkonyum kaplama, ışığı geçirmesi ve görünüm açısından diğer dişlerin rengine yakın olmasından dolayı doğal bir görünümü sahiptir. Metal kaplama üstüne yapılan porselenlerde, diş etinde zamanla renk kararmaları meydana gelirken zirkonya seramiğinde böyle bir görünüm oluşmaz.
Zirkonyum Diş Tedavisi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular
Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde sararma yapmaz.
Zirkonyum uygulaması, diş tedavisinde kullanılan oldukça avantajlı bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama yaptıranlar bu işlem sonunda oldukça memnun kalmaktadırlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır: Zirkonyum diş kaplama, tamamen metalsiz olarak üretilmiştir ve özellikle metal alerjisi olan kişiler için uygundur.
Gülüş tasarımında, Zirkonyum, Lamine veya E-Max rengi seçerken en çok B1 diş rengi tercih edilir.
Zirkonyumların sınıflandırılması, sağlamlığa göre yapılmaktadır. Bu sınıflandırmaya göre 5 farklı kaplama tipinden bahsedilebilir.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Porselen, altta bulunan metalin görüntüsünü yansıttığı için donuk ve mat bir görüntü verir. Alttaki metal, zamanla okside olduğu için, diş etinde de renklenmeye sebep olur. Metal, biyolojik dokularla (diş etiyle) uyumlu olmadığı için, zamanla diş eti sınırları da açılmaya başlar, ve bu bölgede yiyecek birikimi görülür.
Porselen diş kaplamaların çoğu ortalama 10 sene kadar rahatlıkla kullanılabilir. Porselenin ömrü, ağız bakımının özeniyle doğru orantılıdır. Ne kadar iyi bakılırsa kullanım ömrü o kadar artar. Eskiyen porselen kaplamalar, zamanla ağızda problemler oluşturabilir.
Söz konusu diş kaplama olduğu zaman hastalar, porselen diş mi, zirkonyum diş mi sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Estetik görünüm sağlaması ve diş eti için faydalı olduğundan dolayı daha çok zirkonyum diş kaplamalar daha çok tercih edilmektedir.
Zirkonyum kaplamalar malzemenin yapısı sayesinde metal alt yapılı porselen kaplamalar kadar çiğneme baskısına karşı dayanıklı, ışık geçirgenliği ile doğal diş görünümündedir. Bu nedenle zirkonyum kaplama diş tedavisi, porselen kaplama diş tedavisinden daha iyidir.
Bu renk, açık kahverengi veya sarımsı bir tonda olabilir. A2 dişlerin doğal görünümüne en yakın sonuçları verir. Genellikle diş kaplamaları veya dolgular için kullanılır ve doğal diş rengine en uygun renk tonlarından biri olduğu için en çok tercih edilenidir.
Zirkonyum Dişler Çürür mü? Oldukça hassas bir işle üretildikleri için, kırpılan diş yüzeyine otururlar. Bu şekilde, zirkonyum porselen diş ile bakterilerin nüfuz edebileceği doğal bir boşluk kalmadığından, çürük oluşmasına izin vermez.
Eğer uzun ömürlü, dayanıklılık oranı yüksek olan bir sonuç bekleniyorsa sert ve dayanıklı olan zirkonyum, implant üzerine daha doğru bir kaplama yöntemi olacaktır. Zira biyouyumluluk sayesinde implant üzerine zirkonyumun uyum sağlama süreci oldukça hızlı ve kolay olacaktır.
Diş kaplamalarının düşmesinin birkaç olası nedeni vardır. Bu nedenler arasında; kaplamanın yaşlanması, dişteki çürüme veya çatlaklar, diş eti hastalıkları, dişlerin aşırı sıkılması veya travma yer almaktadır. Kaplamalar genellikle dayanıklıdır. Ancak zamanla yıpranabilir veya yapışkanlığı zayıflayabilir.
Devlet hastanelerinde diş estetiği uygulamaları başlamıştır ve artık SGK zirkonyum diş kaplama tedavisini kapsamaktadır.
Zirkonyum diş kaplama işlemi genellikle 2-3 seansta tamamlansa da hastanın dişlerinin duruma ve taleplerine bağlı olarak daha uzun sürebilir. Dişlerin istenilen duruma getirilmesi ve sonrasında kaplamanın tam uyumlu ve doğal bir şekilde yapılması bazı durumlarda 5-6 seans gerektirebilir.
Herhangi sert bir darbe ya da farklı olumsuz bir travma haricinde zirkonyumların kırılma olasılığı ise oldukça düşüktür. Zirkonyum içerisinde bulunan kronlar ise gerekli bakımların yapılması dahilinde çürüme durumu gerçekleşmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri