Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Vites neden sert geçer?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Vites neden sert geçer?

Vites geçişinde ses geliyorsa ve vites kolu biraz sert ise, bu durum soğuktandır. Hava veya vites ısındığında şanzıman normale dönecektir, fakat yeni araçlarda bu duruma pek rastlanmaz. Şanzıman yağı diğer yağlardan kalın etkili ve uzun ömürlü olmalıdır. Şanzıman yağına baktırın sorun var ise, yağı mutlaka değiştirin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elcobil.com

Vites neden sert olur?

Vites kolunun sertleşmesinin en büyük nedeni havanın soğuk olmasıdır. Hava ısındığında vites de ısınacak ve şanzıman normale dönecek dolayısıyla vites kolunun sertleşmesi geçecektir. Bu durumun olmaması için şanzıman yağının diğer yağlara oranla daha kalın daha etkili ve daha uzun ömürlü olması şartı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Sertleşen vites nasıl yumuşatılır?

Bu sorunun çözümü ise şanzıman yağını değiştirmektir. Şanzıman yağının değiştirdiğinizde sorununuz yüksek ihtimalle çözülecektir. Ancak aracınızı işinin ehli bir servise göstermeniz yararınıza olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Vites zor geçiyorsa sorun nedir?

Şanzıman parçalarındaki mekanik arızalar, vites takılmasının ana nedenidir. Araç, vitese geçmiyor ya da araç, vitese zor geçiyorsa şanzıman arızası akla gelir. Şanzıman kutusunun bakımı ya da şanzıman kutusu kontrolü ile sorun kolayca anlaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Vites teli arızası nasıl anlaşılır?

Otomatik Vites Telini Değiştirmeniz Gerektiğini Gösteren belirtiler
  • Vites seçici hareket eder ama vites değiştirmezse.
  • Seçicide gösterilen vites, aracın bulunduğu dişli ile eşleşmiyorsa.
  • Vites teli korozyon belirtileri gösteriyorsa.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Araç Neden Vitese Zor Geçer yada Vitese Geçmez - Araç Sadece 1 Vitese Geçmiyorsa Çözümü

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Şanzıman bozuksa nasıl anlaşılır?

Ara sıra tutukluk yapıyor olması, bir sorun olduğunun göstergesidir. Araç hareket halinde iken tüm viteslerde şanzıman sesi stabil olmalı, farklı uğultu yada titreşimler olmamalıdır. Rampalarda aracınız hızlanma sorunu yaşıyor veya aracın çekişinde bir düşüklük varsa bu da şanzımanda bir sorun olduğunun habercisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: obdbilisim.com

Şanzıman dişli arızası nasıl anlaşılır?

Manuel vites dişli arızasının belirtileri çok belirgin olarak anlaşılmaktadır. Dişlilerin kırılması veya dağılması gibi bir durumda arabanın hareket ettirilmesi zor olacaktır. Dişlilerin dağılması bütün vitesleri etkiler ve aracın hareket etmesini engeller.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: profesyonelotoservis.com

Vites geçerken neden zorlanır?

Vitesin zor geçmesinin en büyük nedeni, havaların soğuk olmasıdır. Vites geçişinde ses geliyorsa ve vites kolu biraz sert ise, bu durum soğuktandır. Hava veya vites ısındığında şanzıman normale dönecektir, fakat yeni araçlarda bu duruma pek rastlanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elcobil.com

Vites geçişlerinde sarsıntı neden olur?

Sonuç olarak otomatik vites geçişlerinde sarsıntı olmasının sebepleri arasında; şanzımana yağ sızıntısı, balataların aşınması, şanzıman kulaklarının işlevini yitirmesi yada genel bakımının eksik yapılmış olması seçenekleri en yaygın görülen sebeplerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Şanzıman yağı değişimi vites geçişlerini etkiler mi?

Şanzıman yağının özelliğini kaybetmesi vites geçişlerini, motor ısısının yükselmesine, aracın fazla yakmasına neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otobir.com.tr

Şanzıman yağı değişince vites sertleşir mi?

Şanzıman yağının ortalama 45 ile 60 bin kilometre arasında değişmesi gerektiğini belirten Aktaş, aksi taktirde vites geçişlerinin sertleşebileceğini aktardı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Motor yağı vites geçişlerini etkiler mi?

Şanzıman yağı eksildikçe şanzımanda vuruntu, şanzımandan ses gelmesi, vites değişiminde zorlanma gibi belirtiler görülür. Sonrasında da vites değişimi yapılamaz hale gelebilir. Sürüş güvenliği azalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Şanzıman neden vurma Yapar?

Otomatik vitesli araçlarda hareketli parçaların eskimesi veya şanzıman yağının yeterli yağlama yapamaması durumlarında vuruntu yaşanılabilir. Vuruntu, vites geçişleri esnasında tak diye ses çıkartarak ve sanki arkadan hafif bir darbe almış gibi kendini hissettirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoraf.com

Baskı balata vites geçişlerini etkiler mi?

Vites değiştirmede zorluk.

Debriyaja bastığınızda, baskı balatanın debriyaj diskine uyguladığı baskı kesilir ve güç akışı sekteye uğrayarak, vites değiştirmeniz kolaylaşır. Ancak, baskı balata arızası söz konusu olduğunda sistem bu işlevini yerine getiremediği için vites değiştirmek de zorlaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: araba.com

Senkromeç arızası nasıl belli olur?

Vites geçişlerinde zorluklar yaşanmaya başlar. Özellikle yalnızca belli bir vitese geçişte sürekli hale gelen takılmalar senkromeç sorununu işaret ediyor olabilir. Yani araç 1'den 2'ye ya da 2'den 3'e geçerken hiç sorun çıkmasa da 4. vitese geçiş sırasında her zaman problem yaşanıyorsa senkromeç hatası var demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.toyota.com.tr

Vites 2 den 3 e nasıl alınır?

Tekrar vites yükseltmek için debriyaja sonuna kadar basarak 2. vitesten 3. vitese geçmek için vites topuzunu ikinci vitesten tutmadan çıkartıp ön ileri doğru rahatça iterek üçüncü vitese alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engindireksiyondersi.com

Sarsıntısız vites geçişi nasıl yapılır?

Sarsıntısız vitese yetişmek mümkün değil. Çözümü ise vites değişiminden sonra aracı sıfırdan kaldırırmışçasına önce gaza basıp sonra debriyajı bırakmak. Normal koşullarda debriyaja basınca devir anında düşmez, kısa bir süre daha yukarıda kalır, o aralıkta vitesi değiştirirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Baskı balata vuruntu yapar mı?

Manuel araç kalkarken vuruntu yapıyor meselesinin başlıca nedenlerinden birisi baskı balatadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Şanzımanda vuruntu nasıl anlaşılır?

Vuruntu, vites geçişleri sırasında ses çıkartarak sanki arkadan hafif bir darbe almış gibi kendini belli eder. Bu sesin sebebi genellikle vitesin tam olarak geçememesi ve dönen parçaların ani hareketinden kaynaklı olup sorunun kaynağı tam otomatik ve yarı otomatik araçlarda farklılık gösterebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Vites kutusunun bakımı yapılırken neye bakılır?

Yetkili bir servis kapsamında gerçekleştirilecek olan bakım açısından, vites kutusu için belli başlı bazı kısımlar kontrol edilir. - Korozyona karşı koruma sağlama kontrolü yapılır. - Vites kutusu dişlileri temizlenmesi amaçlı kontrol edilir. - Şanzıman yağı seviyesi periyodik olarak kontrol edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Araba 2 nci viteste neden tekler?

Hocam tekleme dediğimiz şey ateşleme sistemiyle alakalı olur, motor ve şanzıman takozlarıyla alakalı olur. Eğer 2. Vitese attığınızda devir yetersiz kalıyorsa araba irkilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopark.com

Vites küçültürken frene basılır mı?

Vites değiştirirken gaza, o vitesteki deviri yakalamak için basmanız gerekir zaten. Ayrıca frene her basışınızda debriyaja basmanız gerekmez. Araç stop etmeyecek kadar küçük miktardaki yavaşlamalarda ve yokuş aşşağı hızı sabit tutmak için felan "debriyajsız" fren yapmak daha iyidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Şanzımana ne zarar verir?

Kötü kalitede üretilen şanzıman yağı ve şanzıman sıvısı kullanmak şanzıman dişlileri bozmaya yol açar. Ani fren ve ser vites değişikliği dişlileri yormakla kalmayıp farklı durumlar göz önünde bulundurulmalıdır. Araç yokuş yukarı durumda park etme esnasında öncelik el freni çekilerek vites boşa alınmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoexperim.com

Şanzıman bilyası arızası nasıl anlaşılır?

Şanzıman Problemleri: Arızalı bir bilya, vites boştayken ve araç hareket halindeyken gürültü ve titreşim yapar. Gürültünün şiddeti motorun devri ile doğru orantılı olarak artar. Vites geçişlerinde titreşim hissedilir. Ayrıca şanzıman yağ seviyesinin düşük olması da bu sorunlara sebep olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mtnotomotiv.com.tr

Şanzıman değişimi ne kadar tutar?

Şanzıman tamiri ne kadara mal olur? Cevap gerçekten hasarın ciddiyetine bağlıdır. Tek ihtiyacı olan bir değişiklikse, 750-4000 ₺ arasında bir maliyete bakıyorsunuz. Bir yağ sızıntısını onarmak için 750-2500 ₺ ve solenoid dişli değişimi için 1500 – 4000 ₺arasında harcamayı bekleyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dsgmekatronik.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT