Mercedes-Benz Vito – Yolcu Taşıma için SRC 2 Belgesi gereklidir. Mercedes-Benz Vito – Yolcu ve Yük Taşıma için SRC 2 ve 4 Belgesi gereklidir. Mercedes-Benz Citan – Yük Taşıma için SRC 4 Belgesi gereklidir. Mercedes-Benz Citan – Yolcu Taşıma için SRC 2 Belgesi gereklidir.
Araç ruhsatta kamyonet değilde minibüs olarak geçerse K belgesine gerek yok. Aracı da kim isterse kullanabilir.
Her türlü kamyon, kamyonet, çekici, yarı römork, tanker veya hafif yükler taşıyan şirket minübüs araçları kullanan sürücüler ile, yolcu taşımalarında kullanılan otobüs, minibüs, otomobil ile okul taşıtı sürücülerinin alması gereken belgedir.
Tüm ticari araçlar için SRC belgesi gereklidir. Kamyonet, minibüs, otobüs ve treyler gibi ticari araçlar yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm sürücülerin alması gereken SRC belgesi, ulaşım operatörlerini eğitmeyi, tescil ettirmeyi ve ulaşım sektöründe standartları yükseltmeyi amaçlıyor.
Araç ruhsatında ” hususi ” yazmasının bir önemi yoktur. Eğer ruhsatta hususi yazıyorsa ve araç boşsa, SRC aranmaz. Fakat ruhsatta hususi yazmasına rağmen, ticari bir yük ya da yolcu varsa, o zaman SRC olmak zorundadır.
İlgili 35 soru bulundu
FİAT YENİ DOBLOCARGO ARACIM İÇİN K2 YETKİ BELGESİ ALDIM. ARACI KULLANAN SÜRÜCÜLER İÇİN DE BELGE ALMALI MIYIM? Sürücüler için SRC ve Psikoteknik Belgesi alınması gerekmektedir.
Volkswagen Caddy – Yolcu ve Yük Taşıma için SRC 2 ve 4 Belgesi gereklidir. Volkswagen Crafter – Yük Taşıma için SRC 4 Belgesi gereklidir. Volkswagen Crafter – Yolcu Taşıma için SRC 2 Belgesi gereklidir. Volkswagen Crafter – Yolcu ve Yük Taşıma için SRC 2 ve 4 Belgesi gereklidir.
Cevap: Şehir içinde yük taşımak için src belgesi şartı var fakat yolcu taşımacılığında ise yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar bu belge aranmayacaktır. Ancak öğrenci servisleri bu kapsama dahil değildir. Öğrenci servisi için bu belge aranacaktır.
SRC belgesi ve psikoteknik belgeleri tüm ticari araç kategorisindeki araçlarda zorunludur.... Doblo caddy türü transit transporter türü v.s tüm araçlarda zorunludur..... SRC belgesi ve psikoteknik belgeleri tüm ticari araç kategorisindeki araçlarda zorunludur....
Mercedes Vito, Sprinter, Renault Kango, Renault Trafic, Renault Master, Citroen Nemo, ford Courier, Ford Transit, Fiat Doblo, Fiat Fiorino, Volkswagen Caddy, Volkswagen Transporter, Fiat Ducado, Dacia Sokker gibi marka-modeller ülkemizde çok tercih edilen hafif ticari araçlar arasında yer alıyor.
Ülke içerisinde dolmuş, taksi şoförlüğü ya da okul servisi kullanmak isteyen sürücülerin SRC 2 belgesi alması gerekmektedir.
Firmanıza kayıtlı, her türlü kamyon, kamyonet, minibüs (Doblo,Citroen,Fiorino,Kango,Ducato vb. araçların tamamı) kullanan çalışanlara, SRC ve Psikoteknik Belgesi alınması yasa gereği zorunlu kılındı.
SRC Belgesi Kimlere Gerekmez
Yolculuk için iki ya da üç tekerleğe sahip motosiklet gibi motorlu araçlar tercih edilirse hüküm gereği belge alınması gerekmez. Otomobil römorkuna takılan herhangi ticari olmayan bir eşya taşınıyorsa kişinin SRC belgesi almasına gerek yoktur.
Mercedes - Benz / Vito / DİZEL OTOMOBİL RUHSATLI B EHLİYET KULLANIR VİP MERCEDES VİTO sahibinden.comda - 297728457.
Vito birinci sınıf araçlar sınıfında yola 1. sınıf kartla devam...
Araç ruhsatta minibüs geçiyorsa, Evet SRC2 Gerekli.. Eğer otomobil geçiyorsa, gerekmiyor.
SRC 3 Belgesi
Uluslararası veya yurtiçi eşya, kargo, yük taşımacılığı yapan, kamyon, tır, panelvan, pikap, kamyonet gibi araçlardan herhangi birini kullanan sürücülerin almak zorunda oldukları belgedir. Sürücüler bu belgeye 41 saatlik eğitim sonunda girecekleri sınavdan başarılı olmaları durumunda sahip olabilirler.
SRC 3 belgesi ülkeler arasında yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken bir belge türüdür. Kamyon, tur, çekici gibi araçların yanı sıra kamyonet, panelvan ve pikap tarzı araç kullanıcılarının da SRC 3 belgesini alarak bu araçları kullanmalıdır.
Ticari statüsünde anılan Doblo, Kangoo ve Caddy gibi araçlarda farklı bir ehliyet sınıfı aranmamaktadır. Otomobil olarak geçen bu araçları kullanabilmek için B sınıfı ehliyet yeterli olacaktır. Fakat ticari araç römork ve benzeri fazlalıklar ile ruhsata işli ise BE olarak ifade edilen ehliyete sahip olmak zorundadır.
Firma ismi yazıyorsa src belgesi gerekiyor.
SRC belgesi olmadan ticari araç kullanan sürücüye 1414 TL, ruhsat sahibine 3570 TL idari para cezası ayrıca aracın kayıtlı olduğu yetki belgesi sahibine 1300 TL uyarı cezası, toplamda 6284 TL ceza kesilir.
Src teorik sınavı ve src uygulama sınavı için ayrı ayrı mı harç yatırılır? Src sınav harcı her iki sınav için 240 TL yatırılır. Yani hem teorik hem de uygulama sınavı için ayrı ayrı yatırmaya gerek yoktur.
SRC2 belgesi: Sadece iç hatlarda taşınan ticari araçlar tarafından alınacak belgedir. SRC3 Belgesi: Yurtdışına mal ve kargo taşıyan ticari araçların alması gereken bir belgedir. Ayrıca ülke içinde mal ve eşya taşıyabilirler. SRC4 Belgesi: Sadece ülke içinde mal ve eşya taşıyan kişilerin kullandığı bir belgedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri