Yani vizenin %40'ı finalin (veya Bütünlemenin) ise %60'ı alınarak ham not hesaplanacaktır. Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Bir ders için Ham Başarı Puanı, hesaplanırken vizenin %30' u, bitirme(final) notunun ise %70' i dikkate alınarak hesaplama yapılır.
Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu veya bütünleme sınavına katıldıkları takdirde, aldıkları notun %70'inin, 50 veya daha fazla olması hâlinde bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, yıl sonu veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri puan almanız hâlinde bu dersten başarılı sayılırsınız.
İlgili 19 soru bulundu
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Bütünleme sınavına giren öğrencinin bütünlemede aldığı not final notundan yüksek de olsa düşük de olsa, bütünleme notu geçerli olur. Bütünleme sınavına girmiş bir öğrencinin hiçbir koşulda bütünleme sınav notu iptal edilemez.
DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız.
Vize : 30 olduğuna göre %40'ı 12 eder. Finalden 50 alırsan %60'ı 30 yapar. 30+12=42 eder.
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
Üniversitelerde yarıyıl içinde yapılan sınav, vize, vize sınavı. Üniversite öğrencileri tarafından sıklıkla işitilen sözcükler olan vize, ilk yani birinci sınavdır. Final üniversitelerde yapılan ikinci sınav, büt ise bütünleme sınavı demektir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF) ders geçebilmek için yeni sistemde, 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alınması gerekmektedir.
Yani vizenin %40'ı finalin (veya Bütünlemenin) ise %60'ı alınarak ham not hesaplanacaktır. Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
Vize sınavının ortalamaya etkisi %40 olmaktadır. Örneğin: vize sınavından 80 alırsanız o notun (80x40)/100 'ü kadar not gelecektir, yani 32 puan gelecektir.
2) Uygulamalı derslerde ara sınav notu ortalamasının %60'ı ile yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavı notunun %40'ı toplanarak hesaplanır. 3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur.
Mutlak notu %40 ın altında olan öğrenciler, bağıl notlarına bakılmaksızın FF notu alırlar. Geçme notu 40 ise her türlü geçer.
Merhaba, öncelikle sorunun başlığı konusuna açıklık getirmek istiyorum. Sadece vize sınavı düşük geldi diye dersten kalma gibi bir durum söz konusu olmaz.
İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokulunda dönem puanı, yıl sonu puanı ve yıl sonu başarı puanı 100 tam puan üzerinden belirlenir. Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur.
Sınıf geçme yönetmeliğine göre, bir dersten geçebilmek için en az 50 puan almak gerekiyor. 50 puanın altında puan alan öğrenci o dersten başarısız sayılıyor. Bir öğrenci en fazla 3 zayıfla sınıfını geçebilmektedir.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri